WISH LIST :

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
bladerunner

#16 Post autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 19:46 pm

Może bladu chce japońską wersję?
W idealnym stanie jak ze sklepu to ciężko o te płytę (zwyczajna wersja)

Co prawda Spy Game i Veroniczka się nawet na allegro pokazały ale to USA mnie przeraża , boję się zamawiać :shock: :?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#17 Post autor: Bucholc Krok » pt kwie 09, 2010 19:47 pm

bladerunner20 pisze: W idealnym stanie jak ze sklepu to ciężko o te płytę (zwyczajna wersja)
Kupisz z 5 sztuk i w końcu sobie ideała skompletujesz. ;)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

bladerunner

#18 Post autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 19:50 pm

Kupisz z 5 sztuk i w końcu sobie ideała skompletujesz.
i z braku kasy skończę na Zoltrixie :lol:

Fakt, że Tomek ją posiadał kurcze głupi człowiek był i tyle :?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#19 Post autor: Bucholc Krok » pt kwie 09, 2010 19:55 pm

Nie, po prostu resztę odsprzedasz. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#20 Post autor: Bucholc Krok » pt kwie 09, 2010 21:12 pm

Ja z zasady kupuję od razu dobrą, żeby się nie denerwować kompletowaniem. Zresztą nie chce mi się też później bawić z bublami na Allegro.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#21 Post autor: Adam » pt kwie 09, 2010 21:19 pm

ale żadna nie jest prosta - wszystkie są artystyczne, sporo ręcznie malowanych.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
filold
Kserujący nuty

#22 Post autor: filold » pt kwie 09, 2010 21:31 pm

Żeby nie rozwlekać listy straszliwie:
1. Lord of the Rings - Complete Recordings do całej trylogii ma się rozumieć
2. Hansa Zimmera dużo i jeszcze więcej (Gladiator, TTRL, A&D, PH, TOTS, Król Artur, Backdraft, The Rock, Crimson Tide itd. itp. brakuje mi w sumie 24 płyt, żeby mieć wszystko to co na kompie, a przynajmniej najciekawszą większość)
3. John Powell - How To Train Your Dragon
4. Michael Kamen - Band of Brothers
5. Ennio Morricone - The Mission
6. Clinton Shorter - District 9
7. Clint Mansell - Requiem for a Dream i Fountain
8. Tom Tykwe, Reinhold Heil i Johnny Klimek - The Perfume

To właściwie byłyby najważniejsze rzeczy, jak się uzbiera to, to można szykować się na co innego. Wyprzedzając od razu komentarze dotyczące ilości pozycji - sporo się tego nazbierało, bo filmówki słucham już od dosyć dawna, ale płyty zacząłem kupować dopiero niedawno (shame on me) i to też nie jakoś na gwałt, ale czając się na jakieś normalne ceny. Na szczęście siostra wybiera się do Anglii w sierpniu, więc mocno uszczuplając swój budżet nabiję kabzę Amazonowi brytyjskiemu i część z tych plyt (na pewno pozycja nr 1) zawita w mej szufladzie:)

bladerunner

#23 Post autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 21:39 pm

Filold normalna lista :) Nie przejmuj

Ja tez mam niewiele płyt łącznie to może ze 30 :D

bladerunner

#24 Post autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 21:50 pm

The talking of pelham niby też nie, coraz częstsza praktyka czy po prostu materiał zbyt słaby by wydać na CD?

bladerunner

#25 Post autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 21:54 pm

resztą Adam wspomniał o tym w komentarzu pod recką.
Ale czy to może zwalniać z HGW z odpowiedzialności w sensie, że on się nie do końca godził, żeby to zostało upublicznione ?

Czy jest sytuacja podobna jak przy wydaniu płyty CD?

bladerunner

#26 Post autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 22:05 pm

Kod: Zaznacz cały

ktoś taki jak ja męczył tą muzyke wiele razy 
Które utworki są według Ciebie słuchalne ?

Dziekan posłuchaj sobie Veronici albo Spy Game :P

Awatar użytkownika
filold
Kserujący nuty

#27 Post autor: filold » pt kwie 09, 2010 22:08 pm

dziekan pisze:District 9 Clintona Shortera nie zostało oficjalnie wydane na krążku Panie Filold.Jedynie w formie mp3,więc można śmiało sobie odpuścic bo tylko CD-R jest na Brytyjskim Amazon :wink:
Wiem, wiem. Nie zmienia to jednak faktu, że miło byłoby jednak mieć ten score oryginalny, czy to w formie mp3 czy na wypalonej własnoręcznie płytce.

bladerunner

#28 Post autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 22:09 pm

Score oryginalny w formie mp3 łe bez sensu :cry: :cry:

Chociaż ten talking of pelham za mną chodzi 8)

bladerunner

#29 Post autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 22:14 pm

ja kupuję płytki dla ciut lepszej jakości nie wszystko znajdziemy na necie we .flac :) m.in oczywiście.

bladerunner

#30 Post autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 22:20 pm

Tylko,że z tego co wiem bezstratne pliki troche tracą na jakosci jak chce sie wlasnoręcznie wypalic na dysku
Pierwsze słyszę ale być może :) nie znam się , hm no i oczywiście kupuję też dlatego, że ściągam mase scorów a około 1 na 10 ściągniętych nadaje się na kupno, jak nie kupie giną gdzieś w tyle na dysku, potem format nie format o scorze zapomnę i lipa.

ODPOWIEDZ