W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
-
bladerunner
autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 19:46 pm
Może bladu chce japońską wersję?
W idealnym stanie jak ze sklepu to ciężko o te płytę (zwyczajna wersja)
Co prawda Spy Game i Veroniczka się nawet na allegro pokazały ale to USA mnie przeraża , boję się zamawiać

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » pt kwie 09, 2010 19:47 pm
bladerunner20 pisze: W idealnym stanie jak ze sklepu to ciężko o te płytę (zwyczajna wersja)
Kupisz z 5 sztuk i w końcu sobie ideała skompletujesz.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
bladerunner
autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 19:50 pm
Kupisz z 5 sztuk i w końcu sobie ideała skompletujesz.
i z braku kasy skończę na Zoltrixie
Fakt, że Tomek ją posiadał kurcze głupi człowiek był i tyle

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » pt kwie 09, 2010 19:55 pm
Nie, po prostu resztę odsprzedasz.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » pt kwie 09, 2010 21:12 pm
Ja z zasady kupuję od razu dobrą, żeby się nie denerwować kompletowaniem. Zresztą nie chce mi się też później bawić z bublami na Allegro.
-
Adam
- Jan Borysewicz
ale żadna nie jest prosta - wszystkie są artystyczne, sporo ręcznie malowanych.
NO CD = NO SALE
-
filold
- Kserujący nuty
autor: filold » pt kwie 09, 2010 21:31 pm
Żeby nie rozwlekać listy straszliwie:
1. Lord of the Rings - Complete Recordings do całej trylogii ma się rozumieć
2. Hansa Zimmera dużo i jeszcze więcej (Gladiator, TTRL, A&D, PH, TOTS, Król Artur, Backdraft, The Rock, Crimson Tide itd. itp. brakuje mi w sumie 24 płyt, żeby mieć wszystko to co na kompie, a przynajmniej najciekawszą większość)
3. John Powell - How To Train Your Dragon
4. Michael Kamen - Band of Brothers
5. Ennio Morricone - The Mission
6. Clinton Shorter - District 9
7. Clint Mansell - Requiem for a Dream i Fountain
8. Tom Tykwe, Reinhold Heil i Johnny Klimek - The Perfume
To właściwie byłyby najważniejsze rzeczy, jak się uzbiera to, to można szykować się na co innego. Wyprzedzając od razu komentarze dotyczące ilości pozycji - sporo się tego nazbierało, bo filmówki słucham już od dosyć dawna, ale płyty zacząłem kupować dopiero niedawno (shame on me) i to też nie jakoś na gwałt, ale czając się na jakieś normalne ceny. Na szczęście siostra wybiera się do Anglii w sierpniu, więc mocno uszczuplając swój budżet nabiję kabzę Amazonowi brytyjskiemu i część z tych plyt (na pewno pozycja nr 1) zawita w mej szufladzie:)
-
bladerunner
autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 21:39 pm
Filold normalna lista

Nie przejmuj
Ja tez mam niewiele płyt łącznie to może ze 30

-
bladerunner
autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 21:50 pm
The talking of pelham niby też nie, coraz częstsza praktyka czy po prostu materiał zbyt słaby by wydać na CD?
-
bladerunner
autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 21:54 pm
resztą Adam wspomniał o tym w komentarzu pod recką.
Ale czy to może zwalniać z HGW z odpowiedzialności w sensie, że on się nie do końca godził, żeby to zostało upublicznione ?
Czy jest sytuacja podobna jak przy wydaniu płyty CD?
-
bladerunner
autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 22:05 pm
Kod: Zaznacz cały
ktoś taki jak ja męczył tą muzyke wiele razy
Które utworki są według Ciebie słuchalne ?
Dziekan posłuchaj sobie Veronici albo Spy Game

-
filold
- Kserujący nuty
autor: filold » pt kwie 09, 2010 22:08 pm
dziekan pisze:District 9 Clintona Shortera nie zostało oficjalnie wydane na krążku Panie Filold.Jedynie w formie mp3,więc można śmiało sobie odpuścic bo tylko CD-R jest na Brytyjskim Amazon

Wiem, wiem. Nie zmienia to jednak faktu, że miło byłoby jednak mieć ten score oryginalny, czy to w formie mp3 czy na wypalonej własnoręcznie płytce.
-
bladerunner
autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 22:09 pm
Score oryginalny w formie mp3 łe bez sensu
Chociaż ten talking of pelham za mną chodzi

-
bladerunner
autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 22:14 pm
ja kupuję płytki dla ciut lepszej jakości nie wszystko znajdziemy na necie we .flac

m.in oczywiście.
-
bladerunner
autor: bladerunner » pt kwie 09, 2010 22:20 pm
Tylko,że z tego co wiem bezstratne pliki troche tracą na jakosci jak chce sie wlasnoręcznie wypalic na dysku
Pierwsze słyszę ale być może

nie znam się , hm no i oczywiście kupuję też dlatego, że ściągam mase scorów a około 1 na 10 ściągniętych nadaje się na kupno, jak nie kupie giną gdzieś w tyle na dysku, potem format nie format o scorze zapomnę i lipa.