Gdzie i jak kupować?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Gdzie i jak kupować?

#1366 Post autor: Adam » pn sie 27, 2018 12:40 pm

jak ktoś kupuje na alledrogo powyżej 40 zł, to nowa, idealna rzecz dla niego - http://next.gazeta.pl/next/7,151003,238 ... html#Z_MT2
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1367 Post autor: Bucholc Krok » wt sie 28, 2018 12:51 pm

Pytanie jeszcze, jak to będzie wyglądało od strony sprzedawcy.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1368 Post autor: Adam » wt sie 28, 2018 15:25 pm

jak zwykle pierwsze info niby atrakcyjne, a jak się wniknie w mały druczek to porażka - z tego wywiadu z tym korpo frajerem okazuje się że będzie masę ograniczeń - http://next.gazeta.pl/next/7,151003,238 ... BoxBizLink - przede wszystkim zakupy takie będzie można robić TYLKO w dużych sklepach ze statusem supersprzedawca i 98% pozytywów przy jednoznacznej chęci takiego sklepu do zapisania się do tego programu (masę się nie zapisze bo po co się frajerować na braku kosztów wysyłki), i odbiór tylko w paczkomatach... czyli będzie to garstka możliwości (raz że mało sklepów i ograniczone gabaryty paczki bo paczkomat), a dla fanów filmówki prawdopodobnie zero (gabaryty tutaj akurat ok, ale sklepów za to jeszcze mniej).. Zresztą super ich podsumowują w komentarzach już, szczególnie tym pierwszym.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1369 Post autor: Bucholc Krok » wt sie 28, 2018 15:42 pm

Do paczkomatów InPost lub kiosków Ruchu to mi akurat odpowiada. Natomiast interesuje mnie, kto za to będzie płacił. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1370 Post autor: Adam » wt sie 28, 2018 15:45 pm

Ale np odkurzacza sobie nie wstawisz do paczkomatu :P Wiadomo że przy płytach CD, paczkomat jest ok. Ale ile paczek na allegro to płyty? Promil bo w PL się płyt nie kupuje... A kto zapłaci? Użytkownik, bo sklep podniesie sobie ceny towaru.. Ale spokojnie, przecież gdybyś był sklepem to takie coś dla Ciebie to tylko strata, więc mało kto ze sprzedających się zapisze do tego. Do tego weźmy pod uwagę że wymóg 98% pozytywów to wyśrubowana rzecz. Jest w ogóle obecnie ktoś na allegro sprzedający filmówkę w duzym wyborze mający status SS i 98% ? Nie kojarzę... Także stricte dla fanów płyt CD za specjalnego wyboru nie będzie. Dla innych zakupów niegabarytowych może i owszem.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1371 Post autor: Bucholc Krok » wt sie 28, 2018 15:57 pm

Adam pisze:
wt sie 28, 2018 15:45 pm
Ale np odkurzacza sobie nie wstawisz do paczkomatu :P
Bez pudła wejdzie. Zależy jeszcze od wielkości. Zresztą są inne opcje.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1372 Post autor: lis23 » czw paź 04, 2018 18:33 pm

Czy na Amazon.uk mogę zapłacić w złotówkach, tak jak na DE, czy muszę mieć jakąś specjalną kartę lub kartę kredytową?
Na DE płacę normalną kartą płatniczą i w złotówkach ale tam potrafią wysyłać książkę nawet przez miesiąc i dłużej i w końcu nie wysłać jej w ogóle, a na UK czeka się 3 góra 5 dni.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1373 Post autor: lis23 » czw paź 11, 2018 07:35 am

Zamówiłem książkę na Amazon.uk w piątek, piątego października, premiera odbyła się we wtorek, dziewiątego października a mimo to przesyłka nie została wysłana, pisze mi takie coś:

Not yet dispatched
Delivery estimate: We need a little more time to provide you with a good estimate. We'll notify you via e-mail as soon as we have an estimated delivery date.

Do tej pory czekałem góra pięć dni od daty premiery, a tu nadal nie wysłali przesyłki.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1374 Post autor: Adam » czw paź 11, 2018 08:54 am

bo opóźniono premierę lub dostawę od dostawcy? standardowa rzecz..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1375 Post autor: Ghostek » czw paź 11, 2018 23:13 pm

Lisu, jakbyś częściej zamawiał z zagranicznych sklepów, to być przywykł do obsówek wielotygodniowych, jak nie miesięcznych. Dlatego zamawianie czegokolwiek w preorderze to ryzyk fizyk.
Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1376 Post autor: lis23 » sob paź 13, 2018 09:57 am

Książka na 100% wyszła, bo są już filmiki na YT, tylko ja mam jakiś problem z Amazonem ...
W maju zamówiłem art book do "Solo", który szedł do mnie półtorej miesiąca, w końcu oddali mi kasę, teraz art book do nowego Assassyna, który ukazał się 9 października - mimo to pamiętam, że rok temu w przypadku "Origins" było podobnie i też długo czekałem, a nie ja zamawiałem.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1377 Post autor: Adam » sob paź 13, 2018 10:10 am

lis23 pisze:
sob paź 13, 2018 09:57 am
Książka na 100% wyszła, bo są już filmiki na YT, tylko ja mam jakiś problem z Amazonem ...
bo kolejność zgłoszeń i poszedł pierwszy nakład dla pierwszych zamówień, a reszta w kolejce musi czekac na nową dostawę? jak NIE dostałeś potwierdzenia wysyłki to przecież logiczne !!!
a dostawy z USA po miesiąc to jest standard, w okresie światecznym się nawet pod dwa czeka i łatwiej o zaginięcie paczki.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#1378 Post autor: swordfish » sob paź 13, 2018 11:55 am

A przypadkiem Amazon nie drukuje książek na miejscu u siebie w magazynie jak to robi z płytami wydawanymi w wersji CD-R?

Awatar użytkownika
Pawel P.
Metallica
Kontakt:

#1379 Post autor: Pawel P. » sob paź 13, 2018 12:51 pm

swordfish pisze:
sob paź 13, 2018 11:55 am
A przypadkiem Amazon nie drukuje książek na miejscu u siebie w magazynie jak to robi z płytami wydawanymi w wersji CD-R?
Druk książki jest zawsze częścią umowy między wydawnictwem a drukarnią, w tym jego jakość, rodzaj papieru, szycia lub sklejenia, okładki. Amazon nie ma tu nic do rzeczy, chyba że może sam zawiera jakieś deale z drukarniami w przypadku pozycji wydawanych przez siebie.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1380 Post autor: lis23 » sob paź 13, 2018 12:51 pm

swordfish pisze:
sob paź 13, 2018 11:55 am
Hmmm ... to jest dosyć ciekawa kwestia - mój ubiegłoroczny art book do Origins w kilku miejscach ma niedocięte strony (widać miejsca, które powinny być ucięte) i tak się zastanawiam, czy to wydawca książki ją drukuje, czy ktoś inny?

ODPOWIEDZ