SPRZEDAM SCORY / KUPIĘ SCORY :
Re: SPRZEDAM SCORY / KUPIĘ SCORY :
Z wysyłką 47 zł, czyli bardzo niewiele taniej niż w "sklepach". Ale to już problem hpgofa.

Ale mnie się nie spieszy! Czekałem 8 lat, mogę poczekać jeszcze trochę, ten towar tak szybko nie zniknie
Spokojnie coś tańszego się znajdzie
A tak w ogóle przypomniało mi się, że w gejszy jest shakuhachi, którego nie lubię
Ale jakoś przeżyję
Score jest zajebisty.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A Metallica na Kill 'Em All.
A ileż tam jego jest?hp_gof pisze:Ale mnie się nie spieszy! Czekałem 8 lat, mogę poczekać jeszcze trochę, ten towar tak szybko nie zniknieSpokojnie coś tańszego się znajdzie
A tak w ogóle przypomniało mi się, że w gejszy jest shakuhachi, którego nie lubię
Ale jakoś przeżyję
Score jest zajebisty.

No spoko, ale reaguję alergicznie na sam dźwięk tego instrumentu. Wkurza mnie to też u Desplata, zwłaszcza że on lubi flety i wciska je gdzie popadnie. Godzilla i Unbroken mnie z tego powodu mocno poirytowały 

To ino trzeba mu przyklasnąć, bo we współczesnych trendach wyznaczanych przez pewne studio o inicjałach RCP miejsca dla fletów czy też dętych drewnianych zazwyczaj brakuje 

Ale niech sobie znajdzie już jakiś inny flet, dlaczego to musi być shakuhachi?! 
Swoją drogą muszę zrobić listę, w których filmach Olo używa tego instrumentu...

Swoją drogą muszę zrobić listę, w których filmach Olo używa tego instrumentu...
Żebyś miał ból dupyhp_gof pisze:dlaczego to musi być shakuhachi?!

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
bo ma piękne brzmienie i nawet taki ętelektualny plumkacz jak Desplat to dostrzegł. Może kiedyś i Tobie się uda.hp_gof pisze:Ale niech sobie znajdzie już jakiś inny flet, dlaczego to musi być shakuhachi?!

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Brzmienie jak brzmienie. Ale jeśli wyciąga przy każdym filmie o Japonii, to można mieć chyba przesyt? Nie lubię takiej stereotypowości.
Shakuhachi to świetny instrument, tylko trzeba wiedzieć jak go użyć, bo nie tylko "niepokojące świsty". 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Dokładnie. Generalnie rzecz biorąc, ja lubię shakuhachi, kiedy jest używane "etnicznie", czyli też niekoniecznie jako niepokojące świdry. Zresztą z naszej zachodniej perspektywy, trzymanie się dość ściśle skal japońskich, może łatwo wzbudzić niepokój ze względu na charakter niektórych z nich i możliwość budowania mniej lub bardziej subtelnych dysonansów dzięki temu 
Ciekawe, że hpek czepia się shakuhachi jako kliszy, a nie na przykład często nadmiernie wykorzystywanego taiko

Ciekawe, że hpek czepia się shakuhachi jako kliszy, a nie na przykład często nadmiernie wykorzystywanego taiko

Bo shakuhachi bardziej mi się rzuca w uszy niż taiko. Poza tym mnie nie chodzi o sposób użycia tego instrumentu, tylko o jego brzmienie. Po prostu nie lubię jego brzmienia i tyle. Tak jakbym nie lubił brzdękania gitary. Albo jakbym wolał wiolonczelę od skrzypiec. Więc albo niech Desplat zacznie pisać inaczej na ten flet albo niech poszuka innych instrumentów i wymyśli coś innego.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ciekawa dyskusja, o jednym z ciekawszych instrumentów. Szkoda tylko, że w tym temacie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys