No dobra, rok temu wklejałem swoją kolekcję desplatowską, teraz tylko wkleję jej zeszłoroczny wycinek. Po raz pierwszy udało mi się zgromadzić wszystkie tytuły wydane w jednym roku

Zazwyczaj tego nie robiłem, bo było tych prac zbyt dużo albo nie były wydawane (jakieś francuskie plumkadełka), tudzież nie były warte zakupu. Dzięki korzystnej polityce cenowej Sony oraz napisaniu recenzji scoru, którego za własne pieniądze bym nie kupił, zdobyłem więc też dwa słabsze zeszłoroczne tytuły (Godzilla i Unbroken), które aż takie złe nie są

Tym samym kolekcja mojego idola powiększyła się do 20 tytułów

19 płyt CD plus Moonrise Kingdom (sam score!) na winylu
A gdyby ktoś byłby zainteresowany stanem mojej kolekcji andersonowsko-desplatowskiej, to zamieszczam zdjęcie kolekcji moich zdobyczy

Sam się zdziwiłem, ile tego się już nagromadziło

Jak widać, jednego z tych trzech filmów za bardzo nie lubię
- w tle angielski plakat GBH
- winyl Moonrise Kingdom
- CD Fantastic Mr. Fox
- opowiadanie Fantastic Mr. Fox Roalda Dahla z okładką filmową, wydanie angielskie
- Fantastic Mr. Fox - DVD+ Blu-ray (combo) - amerykańskie wydanie specjalne Criterionu
- Fantastic Mr. Fox CD - For Your Consideration (czyli tak naprawdę complete)
- Wes Anderson Collection: The Grand Budapest Hotel (książka o robieniu GBH - cudowna! kilka stron o muzyce Olka <3)
- The Society of the Crossed Keys - opowiadania Zweiga, którymi Anderson się inspirował
- The Making of Fantastic Mr. Fox - książka o powstawaniu filmu
- GBH Blu-ray (amerykańskie wydanie, bo u nas jest okładka taka jak na tym plakacie, a ja chcę różowy hotel!)
- GBH CD z autografem Olka

- GBH scenariusz