Zdjęcia bądź lista waszej kolekcji Soundtracków.

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

Re: Zdjęcia bądź lista waszej kolekcji Soundtracków.

#1186 Post autor: Althazan » sob kwie 12, 2014 17:11 pm

Templar pisze:Chyba zacznę sprzedawać audiofilskie folie, dołożę w opisie jakieś zmyślone wyniki badań potwierdzające, że trzymanie płyt w moich foliach poprawia jakość dźwięku :mrgreen:
Tu akurat nie ma to żadnego związku z jakością dźwięku, tylko ze zwykłą wygodą. Lepsze folie są grubsze i lepiej wytrzymują otwieranie i zamykanie. Jak zrobisz, to przyślij do przetestowania :P

Awatar użytkownika
Michał Turkowski
Zdobywca nieistotnych nagród

#1187 Post autor: Michał Turkowski » sob kwie 12, 2014 17:26 pm

Pytanie co do pudełek mam :-) Mam nadzieję że Althazan czy inni kolekcjonerzy będą w stanie mi odpowiedzieć :-) Ja mam kilka pękniętych i podrapanych mocno pudełek (jeszcze z czasów nim zacząłem używać folii) i zawsze chciałem je wymienić. Problem jest jednak w tym że w każdym sklepie u mnie w mieście gdzie można dostać płyty, sprzedawane pudełka do płyt są z okropnego plastiku. To nawet nie jest plastik ale wyrób plastiko podobny. Strasznie miękkie są te pudełka, które można dostać w komputronikach itd. są zniekształcone, wyginają się i nie najlepiej trzymają płyty. Dostać pudełko na 2cd z dobrego plastiku to wręcz nierealne. Czy ktoś z was kupował może kiedyś pudełka w jakimś sklepie internetowym albo u jakiegoś allegrowicza, gdzie można było dostać porządne pudełka z konkretnego plastiku którym charakteryzują się oryginalne wydania, czyli twarde i solidne ? Bo gdzie dotąd nie kupiłem to było to plastikowo podobne badziewie...

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#1188 Post autor: Althazan » sob kwie 12, 2014 17:58 pm

Z tym faktycznie jest problem. Nie kupowałem, mam sporo starych pudełek ze starych programów, CD-R-ów, itp. Najprościej kupić dychę Verbatimów w jewel case'ach. Trochę drogo, ale jakość dobra. No i CDRy zostaną ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1189 Post autor: lis23 » sob kwie 12, 2014 18:03 pm

A skąd brać taką folię na płyty?
na dodatek, sporo płyt jest niestandardowych / 2CD, 4CD, koperty, itp. / oraz jest problem, że w tej folii płyty nie będą do siebie zbyt dobrze przylegać / ja już mam z tym problem / ale z drugiej strony, płyty, pudełka i książeczki by się tak nie kurzyły, jak obecnie - mam już ok. 250 płyt / w tym trochę niestandardowych wydań / , ile trzeba by wydać na taką folię na ok. 200 płyt?.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#1190 Post autor: Althazan » sob kwie 12, 2014 18:08 pm

Wystarczy wejść na alle... i sprawdzić:
http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... zia%C5%82y
Różne rozmiary, różne jakości...

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1191 Post autor: lis23 » sob kwie 12, 2014 18:29 pm

Znacie jakąś dobrą stronę do wstawiania zdjęć na forum? - niestety, na ImageShack już się nie da bez upgrate ...

Templar

#1192 Post autor: Templar » sob kwie 12, 2014 18:33 pm

imgur.com

Awatar użytkownika
Michal
Kserujący nuty

#1193 Post autor: Michal » sob kwie 12, 2014 18:40 pm

Michał Turkowski pisze:Pytanie co do pudełek mam :-) Mam nadzieję że Althazan czy inni kolekcjonerzy będą w stanie mi odpowiedzieć :-) Ja mam kilka pękniętych i podrapanych mocno pudełek (jeszcze z czasów nim zacząłem używać folii) i zawsze chciałem je wymienić. Problem jest jednak w tym że w każdym sklepie u mnie w mieście gdzie można dostać płyty, sprzedawane pudełka do płyt są z okropnego plastiku. To nawet nie jest plastik ale wyrób plastiko podobny. Strasznie miękkie są te pudełka, które można dostać w komputronikach itd. są zniekształcone, wyginają się i nie najlepiej trzymają płyty. Dostać pudełko na 2cd z dobrego plastiku to wręcz nierealne. Czy ktoś z was kupował może kiedyś pudełka w jakimś sklepie internetowym albo u jakiegoś allegrowicza, gdzie można było dostać porządne pudełka z konkretnego plastiku którym charakteryzują się oryginalne wydania, czyli twarde i solidne ? Bo gdzie dotąd nie kupiłem to było to plastikowo podobne badziewie...
Michał :wink: ja od samego początku kolekcjonerstwa zaopatrywałem się w pudełka na aukcjach , kupowałem po 10 sztuk w kartonikach , do zapisu np cd-r itp.TDK są twarde , przezroczyste, mają dobrą grubą folie którą jak umiejętnie sciągniesz to posłuży Tobie na soundtrack :D .Ja zwracam szczególną uwagę na plastikowe ramki które "trzymają" książeczke ..muszą być pionowe i nie ranić obwoluty . Może tu spróbuj http://allegro.pl/pudelka-na-1-cd-jewel ... 05156.html albo tutaj właśnie takie kupowałem , ale były wtedy tańsze http://www.morele.net/tdk-cd-r-audio-rx ... 67-628172/ Verbatima przerabiałem i nie polecam :x
Ostatnio zmieniony sob kwie 12, 2014 18:55 pm przez Michal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Michal
Kserujący nuty

#1194 Post autor: Michal » sob kwie 12, 2014 18:42 pm

lis23 pisze:Znacie jakąś dobrą stronę do wstawiania zdjęć na forum? - niestety, na ImageShack już się nie da bez upgrate ...
Polecam Tinypic. :wink:

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1195 Post autor: lis23 » sob kwie 12, 2014 18:53 pm

Tak to u mnie wygląda:

Obrazek

góra - filmówka

środek - Williams

dolna półka - muzyka rozrywkowa

inne płyty:

Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1196 Post autor: lis23 » sob kwie 12, 2014 18:58 pm

Williams:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Michal
Kserujący nuty

#1197 Post autor: Michal » sob kwie 12, 2014 19:04 pm

Widzę różnorodnośc i miejsce na nowe " smaczki" , elegancko :)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1198 Post autor: lis23 » sob kwie 12, 2014 19:08 pm

Genesis, Peter Gabriel i Phil Collins:

Obrazek

Awatar użytkownika
Michal
Kserujący nuty

#1199 Post autor: Michal » sob kwie 12, 2014 19:13 pm

lis23 pisze:Williams:

Obrazek

Obrazek
widzę tu kilka pozycji , które pragnę zdobyć :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1200 Post autor: Bucholc Krok » sob kwie 12, 2014 19:14 pm

Ghostek pisze:Przecież pudełka zawsze można wymienić jak się porysują. Ja przynajmniej temat zlewam.
Można jeśli to są zwykłe pudełka, ale czasem dają w niestandardowym rozmiarze (nieznacznie grubsze, wyższe, szersze), których się nie dostanie na rynku i co wtedy? Wszystko w takim pudełku jest przycięte pod wymiar pudełka. Albo pudełka od gier. W X1 widziałem, że teraz są pudełka tłoczone. Od przodu Logo X-a, a od tyłu mało widoczny Microsoft. Nie wiem czy takie się dostanie. Zresztą koszt folii to parę groszy, koszt pudełka kilka zł. Nie ma karkuracji. ;)
Michal pisze:Polecam Tinypic. :wink:
Z Tiny znikają fotki po jakimś czasie. Polecam Postimage.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

ODPOWIEDZ