Czekam na odpowiedź. Dopiero wczoraj wysłałem maila.Bucholc Krok pisze:No i WTF?
Gdzie i jak kupować?
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: Gdzie i jak kupować?

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Ważny nius dla wszystkich co kupują od Varese.
Zrewidowali ceny za przesyłke na modłe Intrady. Juhuuuuuuu
Zrewidowali ceny za przesyłke na modłe Intrady. Juhuuuuuuu

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ciekawe czy wszystkich, czy tylko CD.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Podsumowanie lipca i sierpnia na rynku kolekcjonerskim: http://www.filmmusic.pl/index.php?act=i ... =0&id=1376

- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Warto jeszcze dodać do newsa info o wydaniu re-recu "Is Paris Burning?" wraz z innymi suitami autorstwa Maurice Jarre'a od Tadlowa, wydanego 25 sierpnia:Tomek pisze:Podsumowanie lipca i sierpnia na rynku kolekcjonerskim: http://www.filmmusic.pl/index.php?act=i ... =0&id=1376
http://www.tadlowmusic.com/2016/07/is-p ... ice-jarre/
Informacja o Paris is Burning była w kąciku za poprzedni okres (maj-czerwiec)
Tadlowa nigdy nie pomijam 

- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Racja, mój błądTomek pisze:Informacja o Paris is Burning była w kąciku za poprzedni okres (maj-czerwiec)Tadlowa nigdy nie pomijam

James ogłosił ten album dość długo przed wydaniem a ja kompletnie zapomniałem sprawdzić wcześniejsze kąciki

Stąd moja pomyłka i cytując klasyka - "najmocniej przepraszam"

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Do takich pudełek pakują jeden album 2-płytowy lub 2 pojedyncze:Tomek pisze:Rozumiem, że te winyle idą przez pół świata. Czy jest od nich (Mondo) jakaś gwarancja, że to nie zostanie uszkodzone po drodze - no bo to delikatna rzecz, duża i na dodatek kolekcjonerska... Innymi słowy: jak to pakują, że to przychodzi w tak idealnym stanie?![]()

Jeśli w pudełku jest luz to jeszcze wkładają do niego tekturowe tacki (max. 2):

Do większej liczby płyt są większe pudełka:

Do tych pudełek są wkładane specjalne usztywniacze:

Tak wchodzi jeden:

A tak wygląda z dwoma. Tworzą one takie wewnętrzne pudełko:

Pudełko jest zamykane w ten sposób i nawet szpenie od destrukcji mieliby problem z dewastacją.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Fachowcy to i fachowa "robota pakownicza"
Na dodatek pudła, nie zdziwiłbym się gdyby też specjalnie na te potrzeby zaprojektowali. Faktycznie, raczej trudno, żeby się coś podniszczyło. Inni dostawcy/sklepy też to robią na takim poziomie? (Wątpię...).
Dzięki za fotki!

Dzięki za fotki!

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Towar tani nie jest, więc lepiej zapakować w porządne pudło, za które i tak płaci klient, niż wysyłać duble i na tym tracić.Tomek pisze:Fachowcy to i fachowa "robota pakownicza"Na dodatek pudła, nie zdziwiłbym się gdyby też specjalnie na te potrzeby zaprojektowali. Faktycznie, raczej trudno, żeby się coś podniszczyło.

Niektórzy potrafią dać dwie tacki tekturowe i tak "zabezpieczoną" płytę wkładają do koperty bąbelkowej.Inni dostawcy/sklepy też to robią na takim poziomie? (Wątpię...).

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Coś dla łowców okazji w sklepie SAE:
October 6th - Film Score Monthly low quantity alert and 25% discount sale good from Thursday, October 6th until Monday, October 10th at Midnight Eastern! Sale is good for the entire FSM catalog! Please use discount code: fsm1016 at check out at Screenarchives.com. First come first served!

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
No niestety, rzadko się zgadzam z Adamem, ale tutaj 100% racji. Kto tam jeszcze kupuje

Podsumowanie września i października na rynku kolekcjonerskim: http://www.filmmusic.pl/index.php?act=i ... =0&id=1392

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
W Empiku mają jakąś promocję na płyty. Ale nie wiem czy na wszystkie. Na analogach miałem 15% obniżki. Kilka miesięcy temu było nawet 20-21%.