Gdzie i jak kupować?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Re: Gdzie i jak kupować?
Jest do wykonania. Kwestia wyboru sposobu wysyłki. Skoro z Lali dostałem paczkę po tygodniu standardem to tym bardziej z takiego Amazonu. Problemem może być urząd celny. Niektórzy koledzy mogliby tu opowiedzieć co nieco. 

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Przenoszę tutaj, będzie więcej pożytku.
Ja do swojej poczty w ogóle nie chodzę z paczkami (zwłaszcza tymi, gdzie opłata jest przerzucona na adresata), bo schodzi się kilka i deliberują pół godziny, a 65+ pyszczy w kolejce. Oczywiście na mnie, bo przecież nie na panie z obsługi, które nie są nic winne, że przylazł jakiś baran z pudłem i wymyśla...
Ostatnio też doświadczam czegoś podobnego w Empiku, w którym odbieram gotówkę za odesłany towar. Jest taka jedna, która się uparła, żebym jej wydrukowane mejle przynosił.
Nie jestem seksistą, ale jakoś to dziwne, że gdy trafiam na mężczyznę na poczcie głównej albo w Empiku to nigdy nie ma problemów. Swoją drogą w skarbówce jakoś kobiety dają radę.
Ale ostatecznie było zaznaczone, że prezent czy nie? Sprawdziłem swoją ostatnią paczkę od nich (bodaj z lipca) i jest nieco inna naklejka na pudełku, Stare były bardziej czytelne. Poza tym jest doklejona coś ala przezroczysta koperta z dokumentami, czego wcześniej w ogóle nie było.Krzysiek pisze:Przesyłka miała być opisana jako "prezent". Ale mimo to została doklejona na zewnątrz pudełka faktura i podane ceny za poszczególne płyty w jenach.
Może policzyli od kwoty powyżej sumy zwolnionej, ale to by było dziwne.Cło powinno być dwa razy wyższe.... Cieszyć się czy płakać
Nich zgadnę, personel żeński na poczcie?Tak czy inaczej wywołałem konsternację i popłoch na poczcie, kiedy poprosiłem o komisyjne otwarcie przesyłki

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Jakby komuś przyszło do głowy kupować z USA nówkę "Christus Apollo" Goldsmitha to odradzam. Zdejmujesz folię, dokopujesz się do płyty a tu CD-R. Żadnej informacji na ten temat ani na importcds ani na amazonie. Nic.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Czyżbyś się naciął? Płaciłeś PLN-ami?
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Dlatego piszę, bo się właśnie naciąłem. Myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby kupić używkę w idealnym stanie niż tę nówkę. Mehhh

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Napisz do nich. Jeśli sprzedawał to Amazon, jako sklep, zwrócą Ci pieniądze. Być może będziesz musiał odesłać, ale za free, kiedyś coś takiego robiłem.Ghostek pisze:Dlatego piszę, bo się właśnie naciąłem. Myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby kupić używkę w idealnym stanie niż tę nówkę. Mehhh
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Grunt, żeby płacić w Amazonie złotymi. W razie zwrotu masz 100%, a nie minus procent dla banku.Ghostek pisze:Dlatego piszę, bo się właśnie naciąłem. Myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby kupić używkę w idealnym stanie niż tę nówkę. Mehhh
Telarc wydaje płyty na CD-R??? Coś mi tu nie gra... Chyba, że na licencji kogoś innego?

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
A czy to jest SACD czy zwykłe? Bo chyba nie ma w tym formacie CD-R-ów? Oni tę płytę wydali też właśnie w SACD, podobnie jak Film Music of Jerry Goldsmith.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Nie SACD. Właśnie mierzyłem na zwykłe audio i z taką nadzieją kupowałem ten krążek. Co ciekawe profesjonalnie zafoliowane, profecha również na druku okładek, a płyta jak jakiś ponury żart.

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Reklamuj to koniecznie.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
No i WTF?