Gdzie i jak kupować?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: Gdzie i jak kupować?

#1096 Post autor: Bucholc Krok » czw sie 18, 2016 19:02 pm

Jest do wykonania. Kwestia wyboru sposobu wysyłki. Skoro z Lali dostałem paczkę po tygodniu standardem to tym bardziej z takiego Amazonu. Problemem może być urząd celny. Niektórzy koledzy mogliby tu opowiedzieć co nieco. :D
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1097 Post autor: Bucholc Krok » sob sie 20, 2016 13:05 pm

Przenoszę tutaj, będzie więcej pożytku.
Krzysiek pisze:Przesyłka miała być opisana jako "prezent". Ale mimo to została doklejona na zewnątrz pudełka faktura i podane ceny za poszczególne płyty w jenach.
Ale ostatecznie było zaznaczone, że prezent czy nie? Sprawdziłem swoją ostatnią paczkę od nich (bodaj z lipca) i jest nieco inna naklejka na pudełku, Stare były bardziej czytelne. Poza tym jest doklejona coś ala przezroczysta koperta z dokumentami, czego wcześniej w ogóle nie było.
Cło powinno być dwa razy wyższe.... Cieszyć się czy płakać :?
Może policzyli od kwoty powyżej sumy zwolnionej, ale to by było dziwne.
Tak czy inaczej wywołałem konsternację i popłoch na poczcie, kiedy poprosiłem o komisyjne otwarcie przesyłki :mrgreen:
Nich zgadnę, personel żeński na poczcie? :D Ja do swojej poczty w ogóle nie chodzę z paczkami (zwłaszcza tymi, gdzie opłata jest przerzucona na adresata), bo schodzi się kilka i deliberują pół godziny, a 65+ pyszczy w kolejce. Oczywiście na mnie, bo przecież nie na panie z obsługi, które nie są nic winne, że przylazł jakiś baran z pudłem i wymyśla... :roll: Ostatnio też doświadczam czegoś podobnego w Empiku, w którym odbieram gotówkę za odesłany towar. Jest taka jedna, która się uparła, żebym jej wydrukowane mejle przynosił. :mrgreen: Nie jestem seksistą, ale jakoś to dziwne, że gdy trafiam na mężczyznę na poczcie głównej albo w Empiku to nigdy nie ma problemów. Swoją drogą w skarbówce jakoś kobiety dają radę.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1098 Post autor: Ghostek » czw sie 25, 2016 12:32 pm

Jakby komuś przyszło do głowy kupować z USA nówkę "Christus Apollo" Goldsmitha to odradzam. Zdejmujesz folię, dokopujesz się do płyty a tu CD-R. Żadnej informacji na ten temat ani na importcds ani na amazonie. Nic.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1099 Post autor: Bucholc Krok » czw sie 25, 2016 15:54 pm

Czyżbyś się naciął? Płaciłeś PLN-ami?

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1100 Post autor: Ghostek » czw sie 25, 2016 17:15 pm

Dlatego piszę, bo się właśnie naciąłem. Myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby kupić używkę w idealnym stanie niż tę nówkę. Mehhh
Obrazek

Awatar użytkownika
Pawel P.
Metallica
Kontakt:

#1101 Post autor: Pawel P. » czw sie 25, 2016 17:25 pm

Ghostek pisze:Dlatego piszę, bo się właśnie naciąłem. Myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby kupić używkę w idealnym stanie niż tę nówkę. Mehhh
Napisz do nich. Jeśli sprzedawał to Amazon, jako sklep, zwrócą Ci pieniądze. Być może będziesz musiał odesłać, ale za free, kiedyś coś takiego robiłem.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1102 Post autor: Bucholc Krok » czw sie 25, 2016 17:29 pm

Ghostek pisze:Dlatego piszę, bo się właśnie naciąłem. Myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby kupić używkę w idealnym stanie niż tę nówkę. Mehhh
Grunt, żeby płacić w Amazonie złotymi. W razie zwrotu masz 100%, a nie minus procent dla banku.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1103 Post autor: Ghostek » czw sie 25, 2016 17:42 pm

Kupowałem to w importcds na ich stronie, nie na Amazonie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1104 Post autor: Tomek » czw sie 25, 2016 18:43 pm

Telarc wydaje płyty na CD-R??? Coś mi tu nie gra... Chyba, że na licencji kogoś innego?
Obrazek

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1105 Post autor: Ghostek » czw sie 25, 2016 18:48 pm

Żaden inny podmiot tego nie wydawał. Mam płytę od nich i to CDr
Obrazek

Awatar użytkownika
Pawel P.
Metallica
Kontakt:

#1106 Post autor: Pawel P. » czw sie 25, 2016 19:24 pm

A czy to jest SACD czy zwykłe? Bo chyba nie ma w tym formacie CD-R-ów? Oni tę płytę wydali też właśnie w SACD, podobnie jak Film Music of Jerry Goldsmith.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1107 Post autor: Ghostek » czw sie 25, 2016 19:26 pm

Nie SACD. Właśnie mierzyłem na zwykłe audio i z taką nadzieją kupowałem ten krążek. Co ciekawe profesjonalnie zafoliowane, profecha również na druku okładek, a płyta jak jakiś ponury żart.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pawel P.
Metallica
Kontakt:

#1108 Post autor: Pawel P. » czw sie 25, 2016 19:28 pm

Reklamuj to koniecznie.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1109 Post autor: Ghostek » czw sie 25, 2016 19:29 pm

Jak się załaduje do domu porobię foty i wyślę im z zapytaniem WTF.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1110 Post autor: Bucholc Krok » wt sie 30, 2016 10:45 am

No i WTF?

ODPOWIEDZ