Pewnie masz rację. Nie ściągnęli mi około 17-18 dolców, czyli tyle, ile kosztował blu-ray Hornera z 10% zniżki. Ale dziwne, że nadal tego nie zrobili, skoro płytę już mam.jasiu pisze:napisałeś 3 paczki, ściągnęli 2x... i pewnie jeszcze raz to zriobią. Zerknij na ceny poszczególnych pozycji i porównajPawel P. pisze:Ciekawa sprawa z tym ImportCD's. Przysłali mi trzy zamówione płyty (Fat Man & Little Boy, Walk in the Clouds i blu-ray Hollywood In Vienna: The World Of James Horner), każdą w osobnej paczce. Zamówienie wynosiło, z wysyłką, $47.75. Ściągnęli mi z konta 47,91 zł i 76,80, czyli, zaokrąglając, 125 zł. To mniej więcej 30 dolarów... Zapomnieli czy wszystko w swoim czasie?
Gdzie i jak kupować?
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Re: Gdzie i jak kupować?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
A gdzie masz konto? W mBanku? Zakupy robione w CDJ potrafią mi miesiąc rozliczać. A później znienacka debet na koncie. 

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
BGŻ BNP Paribas. Nigdy nie miałem takiej sytuacji, ale też raczej firmy wysyłają zamówienie w jednej paczce, a nie rozbijają na trzy. Czasem rozbija Amazon. No ale to w sumie żaden problem. Rozliczą w tym ImportCD's to rozliczą, ich kasa. A jeśli nie - ich strata.Bucholc Krok pisze:A gdzie masz konto? W mBanku? Zakupy robione w CDJ potrafią mi miesiąc rozliczać. A później znienacka debet na koncie.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
W tym ImportCD można płacić złotówkami jak w Amazonie? Albo choćby PP-alem?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Złotówkami nie, Paypalem tak. Czyli tez jakby złotówkami, choć przelicznik bolesny.Bucholc Krok pisze:W tym ImportCD można płacić złotówkami jak w Amazonie? Albo choćby PP-alem?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Wszędzie jest bolesny.Pawel P. pisze:Złotówkami nie, Paypalem tak. Czyli tez jakby złotówkami, choć przelicznik bolesny.

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Bucholc Krok pisze:Wszędzie jest bolesny.Pawel P. pisze:Złotówkami nie, Paypalem tak. Czyli tez jakby złotówkami, choć przelicznik bolesny.Ale w przypadku płatności w złotówkach (niezależnie od tego czy to jest Amazon czy PP) to gwiżdżesz na wahania kursu.
No właśnie niekoniecznie. Amazon, przynajmniej ten brytyjski, ma dość ciekawy przelicznik - przykładowo, funt ma w tej chwili w PKO kurs sprzedaży 5,1792. W moim banku BGŻ BNP Paribas jest to już 5,3938. Tymczasem na Amazon.co.uk, gdybym teraz zrobił zakupy, firma liczy funta na 1 GBP = 5.5685396252 PLN.
Co nie zmienia, faktu, że i tak opłaca się tam wiele rzeczy kupować.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Może to kwestia banku, bo mi zawsze wychodziła różnica do +/- 2zł (na całą kwotę przy większym zakupie), czyli praktycznie żadna. Straty robią się dopiero, gdy odsyłam bubla. Z Amazonu mam zwrot pełnej kwoty w złotych, a bank sobie potrąca ekstra.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Czy praktykowaliście kiedyś (najlepiej w tym roku) wysyłkę z UK za pośrednictwem Royal Mail? Jak długo idzie do nas paczka wysłana first class?
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
No i dalej nie ściągnęli mi kasy z konta. I chyba już nie ściągną, bo z tego, co wiem, sklepy mogą autoryzować transakcje zrobione przy użyciu trzycyfrowego numeru z karty w ciągu miesiąca, a ten już jakiś czas temu minął. Ich błąd.Pawel P. pisze:Pewnie masz rację. Nie ściągnęli mi około 17-18 dolców, czyli tyle, ile kosztował blu-ray Hornera z 10% zniżki. Ale dziwne, że nadal tego nie zrobili, skoro płytę już mam.jasiu pisze:napisałeś 3 paczki, ściągnęli 2x... i pewnie jeszcze raz to zriobią. Zerknij na ceny poszczególnych pozycji i porównajPawel P. pisze:Ciekawa sprawa z tym ImportCD's. Przysłali mi trzy zamówione płyty (Fat Man & Little Boy, Walk in the Clouds i blu-ray Hollywood In Vienna: The World Of James Horner), każdą w osobnej paczce. Zamówienie wynosiło, z wysyłką, $47.75. Ściągnęli mi z konta 47,91 zł i 76,80, czyli, zaokrąglając, 125 zł. To mniej więcej 30 dolarów... Zapomnieli czy wszystko w swoim czasie?
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Nic tylko się cieszyć i zainwestować pozostawioną kasę w jakieś fajne słuchowisko 
A strata to dla nich zapewne mała biorąc pod uwagę jak bardzo rozbudowanym sklepem są

A strata to dla nich zapewne mała biorąc pod uwagę jak bardzo rozbudowanym sklepem są

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Pytanie do kupujących w Lali. Czy policzyli wam kiedyś więcej za wysyłkę? I po ilu dniach (mniej więcej) od złożenia zamówienia wysyłają paczki?
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Odkąd podnieśli zbóje ceny za wysyłkę chyba nikt u nich nie kupuje ;p Intrada ma fajny system opłat za wysyłkę i tam też ogarniesz krążki Lali 

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ale mnie z Lali interesują tylko analogi, których Intrada nie ma.
Zresztą w przypadku wysyłki analogów Intrada chyba woła jeszcze więcej.

Panowie z jakiego sklepu z USA kupić nowość tak, aby doszła płyta maks w ciągu ok 18 dni (wolałbym w 14)? Czy jest to do wykonania?
#FUCKVINYL