Harry Gregson-Williams: X-Men Origins: Wolverine(28/04/09)

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#106 Post autor: Adam » śr gru 29, 2010 21:46 pm

:o
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#107 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr gru 29, 2010 21:49 pm

bladerunner pisze:
nadszyszkownik Kilkujadek pisze: Nie wytrzymam dłużej, jutro zaopatrzę się w to dzieło i organoleptycznie ocenię, szto eta za ptica :lol:
Jeżeli nie lubisz muzyki elektronicznej, to lepiej może i nie ..

ale denerwują mnie tacy konserwatyści muzyki filmowej jak Tomek, którzy ten score tak gnoją właśnie za użycie elektroniki. Masz klapki na oczach i pewne przyzwyczajenie do epoki Goldu, Goldsmitów, Williamsów i narzekasz, że teraz już się takiej muzyki nie pisze.
Nie mam nic przeciwko muzyce elektronicznej, nie jestem żadnym konserwatystą i do muzyki ogólnie pojętej podchodzę bardzo elastycznie, więc... Podejmę się tego wyzwania :)

bladerunner

#108 Post autor: bladerunner » śr gru 29, 2010 21:51 pm

Mogę Ci polecić utwory, aby odsłuch był łatwiejszy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#109 Post autor: Koper » śr gru 29, 2010 21:52 pm

bladerunner pisze:ale denerwują mnie tacy konserwatyści muzyki filmowej jak Tomek, którzy ten score tak gnoją właśnie za użycie elektroniki. Masz klapki na oczach i pewne przyzwyczajenie do epoki Goldu, Goldsmitów, Williamsów i narzekasz, że teraz już się takiej muzyki nie pisze.
Weź Ty sobie wbij do głowy, że nie chodzi tu o styl tylko o miałkość i daremność muzy HGW do Wolverine'a. A HGW się skończył parę lat temu. Koniec tematu z mojej strony.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#110 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr gru 29, 2010 21:56 pm

bladerunner pisze:Mogę Ci polecić utwory, aby odsłuch był łatwiejszy :mrgreen:
Jestem twardy, dam radę :lol: Już na poważnie, to nie lubię odsłuchiwać wybranych fragmentów, tylko całość. Zwłaszcza płyt, które wywołują tak skrajne reakcje :wink:

bladerunner

#111 Post autor: bladerunner » śr gru 29, 2010 21:58 pm

Koper pisze:
bladerunner pisze:ale denerwują mnie tacy konserwatyści muzyki filmowej jak Tomek, którzy ten score tak gnoją właśnie za użycie elektroniki. Masz klapki na oczach i pewne przyzwyczajenie do epoki Goldu, Goldsmitów, Williamsów i narzekasz, że teraz już się takiej muzyki nie pisze.
Weź Ty sobie wbij do głowy, że nie chodzi tu o styl tylko o miałkość i daremność muzy HGW do Wolverine'a. A HGW się skończył parę lat temu. Koniec tematu z mojej strony.
ok, można nie lubić takiej sztampy jak Wy to mówicie w stylu Prince'a choć dla mnie powinien się ten score znaleźć w top 10 zamiast takich żenadl jak TRON :wink: , ale nie łapie o co chodzi ze Shrekiem Forever. Shrek ten bowiem to geniusz i tu nie ma o czym dyskutować :) . Ten score razem z Princem pokazuje jak wielki talent ma HGW i, że się jeszcze nie skończył. Mało tego nieudana praca Arnolda na rzecz Narnii tylko zdaje się to potwierdzać.
Ostatnio zmieniony śr gru 29, 2010 21:59 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#112 Post autor: Bucholc Krok » śr gru 29, 2010 21:59 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Jestem twardy, dam radę :lol: Już na poważnie, to nie lubię odsłuchiwać wybranych fragmentów, tylko całość. Zwłaszcza płyt, które wywołują tak skrajne reakcje :wink:
No to masz "pod ręką" całą dyskografię Modern Talking. Powodzenia. :)

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#113 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr gru 29, 2010 22:02 pm

Bucholc Krok pisze:
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Jestem twardy, dam radę :lol: Już na poważnie, to nie lubię odsłuchiwać wybranych fragmentów, tylko całość. Zwłaszcza płyt, które wywołują tak skrajne reakcje :wink:
Aż tak twardy, to nie jestem :lol:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#114 Post autor: Wawrzyniec » śr gru 29, 2010 22:05 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:
Bucholc Krok pisze:
Aż tak twardy, to nie jestem :lol:
Mamy tu takiego jednego twardziela, który dałby radę 8) :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#115 Post autor: Bucholc Krok » śr gru 29, 2010 22:07 pm

Kilku mamy. Ciekawe ilu jest krypto... :roll:

bladerunner

#116 Post autor: bladerunner » śr gru 29, 2010 22:09 pm

Modern Talking jest ok :) , naprawdę mieli niezłe melodie swojego czasu. Muzyka łatwa, przyjemna wpadająca w ucho i cieszy, chyba o to chodzi ?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#117 Post autor: Bucholc Krok » śr gru 29, 2010 22:11 pm

bladerunner pisze:Muzyka łatwa, przyjemna wpadająca w ucho i cieszy, chyba o to chodzi ?
No nie bardzo.. :?

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#118 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr gru 29, 2010 22:15 pm

bladerunner pisze:Modern Talking jest ok :) , naprawdę mieli niezłe melodie swojego czasu. Muzyka łatwa, przyjemna wpadająca w ucho i cieszy, chyba o to chodzi ?
Jednego cieszy, drugiego nie i jest dobrze. Na tym właśnie cała 'zabawa' w muzykę polega :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#119 Post autor: Koper » śr gru 29, 2010 22:36 pm

bladerunner pisze:ale nie łapie o co chodzi ze Shrekiem Forever. Shrek ten bowiem to geniusz i tu nie ma o czym dyskutować :)
najwyraźniej z Tobą nie ma... :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#120 Post autor: bladerunner » pt gru 31, 2010 20:00 pm

Nadszyszkownik żyjesz ? :lol: :mrgreen:

ODPOWIEDZ