W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
-
Adam
- Jan Borysewicz
Bucholc, dowcipny to jesteś Ty z tą manią folii

Mam kumpla który pracuje w media m. - mają foliowarkę taką, że foliuje jak oryginały - nie spawa/zgrzewa (to dawniej było popularne u nas), tylko foliuje ładnie w kopertki na brzegach - czyli tak jak lala czy varese np - bez pasków otwierających... Także jak coś chcesz ode mnie kupić to dla Ciebie będzie to w folii - wtedy kupisz, bo rozfoliowanych już nie

- pojadę na 2 koniec miasta i mi zafoliuje na zapleczu a Ty będziesz się podniecał że masz folię.. jak u nas takie coś mają to myslisz że w usa czy w japonii wszyscy święci?
Predator był w bardzo ładnej cenie, jak na z reguły zwyczajne ceny tego egzemplarza. Oczywiscie był bez folii bo nie jestem masohistą. A tak w ogóle to za duzo byś chciał wiedzieć, jak Ci juz Althazan napisał

NO CD = NO SALE
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » pt lip 09, 2010 19:46 pm
Adam Krysiński pisze:Bucholc, dowcipny to jesteś Ty z tą manią folii

Mam kumpla który pracuje w media m. - mają foliowarkę taką, że foliuje jak oryginały
Wiem, że foliują..

Tylko jak zafoliują używkę to przecież można łatwo poznać. Jeśli nie wymienią pudełka to od razu (ale kto by to miał zrobić?), a jeśli wymienią to po zdjęciu folii. Wówczas się reklamuje i wychodzą na oszustów. Jak ktoś chce wyjść na krętacza-naciągacza to niech foliuje używki..

Oczywiście można też zafoliować płytę używaną, która wyszła niedawno, ale ślady widać na lustrze, bo kto tam będzie dbał o płyty skoro nie są jego?
Także jak coś chcesz ode mnie kupić to dla Ciebie będzie to w folii - wtedy kupisz, bo rozfoliowanych już nie

Nie dlatego, iż są rozfoliowane, tylko dlatego, że albo już mam, albo masz towar, który mnie nie interesuje. Paprykarz Ci zaszkodził..
Ostatnio zmieniony pt lip 09, 2010 19:48 pm przez
Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.
-
bladerunner
autor: bladerunner » pt lip 09, 2010 19:47 pm
Kingdom Of Heaven
3 CD Wydanie Varese z Podpisem Gregsona

-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » pt lip 09, 2010 20:49 pm
Bucholc Krok pisze:W jakim sensie "nie opłaca się"?

W sensie stricte

Jak mam nową bez folii i nową w folii, a różnica w cenie wynosi $100 to po cholerę mi folia za $100?

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » pt lip 09, 2010 21:43 pm
Jedna jest pewnie mejd in czajna.

BTW: ma ktoś ten fejkowy egzemplarz, który był oferowany na Allegro? Ciekawi mnie jak wypada bezpośrednia konfrontacja "face to face", a nie przez fotki.
-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » pt lip 09, 2010 22:57 pm
Bucholc Krok pisze:BTW: ma ktoś ten fejkowy egzemplarz, który był oferowany na Allegro?
A kto by chciał mieć fejka za $100?
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » sob lip 10, 2010 08:10 am
Althazan pisze:A kto by chciał mieć fejka za $100?
Allegro podałem za przykład, żeby było wiadomo o co chodzi - aukcja była tu omawiana.

A fejk może być kupiony gdziekolwiek. Chodzi o porównanie.
-
Adam
- Jan Borysewicz
jest z tego co piszą genialnie zrobiony.. poznac można po ifpi tylko, i po minimalnie węższej książeczce.. ponoć też pod światło po druku/czcionce książeczki.. ALE jak ktoś nie widział/nie ma oryginała, to pozna raczej tylko po ifpi , jesli będzie wiedział jakie ma być poprawne..

z tego też powodu sporo ludzi żyje w przeświadczeniu że ma oryginał - tak jak ten napiętnowany przez nas "s_bomba" - nie wiedział że ma podróbe..
NO CD = NO SALE
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » sob lip 10, 2010 08:21 am
Adam Krysiński pisze:jest z tego co piszą genialnie zrobiony.. poznac można po ifpi tylko, i po minimalnie węższej książeczce.. ponoć też pod światło po druku/czcionce książeczki..
A dźwięk?
z tego też powodu sporo ludzi żyje w przeświadczeniu że ma oryginał - tak jak ten napiętnowany przez nas "s_bomba" - nie wiedział że ma podróbe..
Myślisz?

-
Adam
- Jan Borysewicz
dźwięk jest idealny bo to jest klon płyty varese. no i przecież koleś nie wiedział... zresztą na ebayu i forum fsm też parę ludzi się nacięło - jeden np. się po 3 latach zorientował że ma pirata, wtedy jak Althazan zaczął o naszym przypadku z allegro pisać..
ja powiem tak - jakbym dał za to 20$ czy nawet 30$ ze świadomością że to klon, to by mi to wisiało że to podróba.. ale jak ktoś daje 150$ myślać że oryginał, to zmienia postać rzeczy

NO CD = NO SALE
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » sob lip 10, 2010 08:33 am
Adam Krysiński pisze:dźwięk jest idealny bo to jest klon płyty varese.
Był sprawdzany jakimś programem?
ja powiem tak - jakbym dał za to 20$ czy nawet 30$ ze świadomością że to klon, to by mi to wisiało że to podróba..
Ja bym nie dał więcej jak 10$.
-
Adam
- Jan Borysewicz
aa bo Ty to byś za darmo płyty chciał

za Heart Of Darkness też liczysz na 19,90 - powodzenia

NO CD = NO SALE
-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » sob lip 10, 2010 09:33 am
Bucholc Krok pisze:Allegro podałem za przykład, żeby było wiadomo o co chodzi - aukcja była tu omawiana.

A fejk może być kupiony gdziekolwiek. Chodzi o porównanie.
Ale kto sprzeda fejka tanio? Przecież jak to fejk to gość sprzedaje jako prawdziwy! Fejka nie sprzedają poniżej $90 wywoławczo
Adam Krysiński pisze:jest z tego co piszą genialnie zrobiony..
Nie tak znowu genialnie, jak ma błąd na tylnej wkładce...

Poza tym czcionka nie jest wyraźna, tylko rozmazana, a od razu widać to na płycie, gdzie widać fakturę zielonego koloru. Wiadomo, że goście to sobie skanowali i potem dopiero drukowali, więc widać różnice.
A jak ktoś nie widział oryginału wcześniej i jest przeświadczony, że kupuje oryginał, to skąd ma wiedzieć, że to fejk? Tylko doświadczenie i posiadanie sporej ilości Varese Clubów może dać szansę na zauważenie różnicy...
-
Adam
- Jan Borysewicz
Althazan pisze:A jak ktoś nie widział oryginału wcześniej i jest przeświadczony, że kupuje oryginał, to skąd ma wiedzieć, że to fejk? Tylko doświadczenie i posiadanie sporej ilości Varese Clubów może dać szansę na zauważenie różnicy...
o tym mówię.. jak ktoś nie widział oryginała a kupił fejka myśląc że to oryginał, raczej się nie zorientuje - przykład z FSM mieliśmy że koleś przez 2 czy 3 lata myślał że miał oryginał, i nagle pół forum FSM popocone i zaczęło sprawdzać swoje sztuki

NO CD = NO SALE
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » sob lip 10, 2010 10:43 am
Adam Krysiński pisze:aa bo Ty to byś za darmo płyty chciał

za Heart Of Darkness też liczysz na 19,90
Ostatecznie 19,95$.
powodzenia

Dzięki.
Althazan pisze:Ale kto sprzeda fejka tanio? Przecież jak to fejk to gość sprzedaje jako prawdziwy! Fejka nie sprzedają poniżej $90 wywoławczo

No ale tyle było gadki, że są fejki i ludzie dalej to kupują?