WISH LIST :

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#106 Post autor: Adam » pt lip 09, 2010 17:24 pm

Bucholc, dowcipny to jesteś Ty z tą manią folii :) Mam kumpla który pracuje w media m. - mają foliowarkę taką, że foliuje jak oryginały - nie spawa/zgrzewa (to dawniej było popularne u nas), tylko foliuje ładnie w kopertki na brzegach - czyli tak jak lala czy varese np - bez pasków otwierających... Także jak coś chcesz ode mnie kupić to dla Ciebie będzie to w folii - wtedy kupisz, bo rozfoliowanych już nie :D - pojadę na 2 koniec miasta i mi zafoliuje na zapleczu a Ty będziesz się podniecał że masz folię.. jak u nas takie coś mają to myslisz że w usa czy w japonii wszyscy święci? :)

Predator był w bardzo ładnej cenie, jak na z reguły zwyczajne ceny tego egzemplarza. Oczywiscie był bez folii bo nie jestem masohistą. A tak w ogóle to za duzo byś chciał wiedzieć, jak Ci juz Althazan napisał ;-)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#107 Post autor: Bucholc Krok » pt lip 09, 2010 19:46 pm

Adam Krysiński pisze:Bucholc, dowcipny to jesteś Ty z tą manią folii :) Mam kumpla który pracuje w media m. - mają foliowarkę taką, że foliuje jak oryginały
Wiem, że foliują.. :roll: Tylko jak zafoliują używkę to przecież można łatwo poznać. Jeśli nie wymienią pudełka to od razu (ale kto by to miał zrobić?), a jeśli wymienią to po zdjęciu folii. Wówczas się reklamuje i wychodzą na oszustów. Jak ktoś chce wyjść na krętacza-naciągacza to niech foliuje używki.. :D Oczywiście można też zafoliować płytę używaną, która wyszła niedawno, ale ślady widać na lustrze, bo kto tam będzie dbał o płyty skoro nie są jego?
Także jak coś chcesz ode mnie kupić to dla Ciebie będzie to w folii - wtedy kupisz, bo rozfoliowanych już nie :D
Nie dlatego, iż są rozfoliowane, tylko dlatego, że albo już mam, albo masz towar, który mnie nie interesuje. Paprykarz Ci zaszkodził..
Ostatnio zmieniony pt lip 09, 2010 19:48 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.

bladerunner

#108 Post autor: bladerunner » pt lip 09, 2010 19:47 pm

Kingdom Of Heaven 3 CD Wydanie Varese z Podpisem Gregsona 8)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#109 Post autor: Althazan » pt lip 09, 2010 20:49 pm

Bucholc Krok pisze:W jakim sensie "nie opłaca się"? :)
W sensie stricte :D
Jak mam nową bez folii i nową w folii, a różnica w cenie wynosi $100 to po cholerę mi folia za $100? ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#110 Post autor: Bucholc Krok » pt lip 09, 2010 21:43 pm

Jedna jest pewnie mejd in czajna. ;)
BTW: ma ktoś ten fejkowy egzemplarz, który był oferowany na Allegro? Ciekawi mnie jak wypada bezpośrednia konfrontacja "face to face", a nie przez fotki.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#111 Post autor: Althazan » pt lip 09, 2010 22:57 pm

Bucholc Krok pisze:BTW: ma ktoś ten fejkowy egzemplarz, który był oferowany na Allegro?
A kto by chciał mieć fejka za $100?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#112 Post autor: Bucholc Krok » sob lip 10, 2010 08:10 am

Althazan pisze:A kto by chciał mieć fejka za $100?
Allegro podałem za przykład, żeby było wiadomo o co chodzi - aukcja była tu omawiana. :) A fejk może być kupiony gdziekolwiek. Chodzi o porównanie.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#113 Post autor: Adam » sob lip 10, 2010 08:16 am

jest z tego co piszą genialnie zrobiony.. poznac można po ifpi tylko, i po minimalnie węższej książeczce.. ponoć też pod światło po druku/czcionce książeczki.. ALE jak ktoś nie widział/nie ma oryginała, to pozna raczej tylko po ifpi , jesli będzie wiedział jakie ma być poprawne..:) z tego też powodu sporo ludzi żyje w przeświadczeniu że ma oryginał - tak jak ten napiętnowany przez nas "s_bomba" - nie wiedział że ma podróbe..
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#114 Post autor: Bucholc Krok » sob lip 10, 2010 08:21 am

Adam Krysiński pisze:jest z tego co piszą genialnie zrobiony.. poznac można po ifpi tylko, i po minimalnie węższej książeczce.. ponoć też pod światło po druku/czcionce książeczki..
A dźwięk?
z tego też powodu sporo ludzi żyje w przeświadczeniu że ma oryginał - tak jak ten napiętnowany przez nas "s_bomba" - nie wiedział że ma podróbe..
Myślisz? :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#115 Post autor: Adam » sob lip 10, 2010 08:23 am

dźwięk jest idealny bo to jest klon płyty varese. no i przecież koleś nie wiedział... zresztą na ebayu i forum fsm też parę ludzi się nacięło - jeden np. się po 3 latach zorientował że ma pirata, wtedy jak Althazan zaczął o naszym przypadku z allegro pisać..

ja powiem tak - jakbym dał za to 20$ czy nawet 30$ ze świadomością że to klon, to by mi to wisiało że to podróba.. ale jak ktoś daje 150$ myślać że oryginał, to zmienia postać rzeczy :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#116 Post autor: Bucholc Krok » sob lip 10, 2010 08:33 am

Adam Krysiński pisze:dźwięk jest idealny bo to jest klon płyty varese.
Był sprawdzany jakimś programem?
ja powiem tak - jakbym dał za to 20$ czy nawet 30$ ze świadomością że to klon, to by mi to wisiało że to podróba..
Ja bym nie dał więcej jak 10$.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#117 Post autor: Adam » sob lip 10, 2010 08:35 am

aa bo Ty to byś za darmo płyty chciał :P za Heart Of Darkness też liczysz na 19,90 - powodzenia :D
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#118 Post autor: Althazan » sob lip 10, 2010 09:33 am

Bucholc Krok pisze:Allegro podałem za przykład, żeby było wiadomo o co chodzi - aukcja była tu omawiana. :) A fejk może być kupiony gdziekolwiek. Chodzi o porównanie.
Ale kto sprzeda fejka tanio? Przecież jak to fejk to gość sprzedaje jako prawdziwy! Fejka nie sprzedają poniżej $90 wywoławczo :D
Adam Krysiński pisze:jest z tego co piszą genialnie zrobiony..
Nie tak znowu genialnie, jak ma błąd na tylnej wkładce... ;)
Poza tym czcionka nie jest wyraźna, tylko rozmazana, a od razu widać to na płycie, gdzie widać fakturę zielonego koloru. Wiadomo, że goście to sobie skanowali i potem dopiero drukowali, więc widać różnice.
A jak ktoś nie widział oryginału wcześniej i jest przeświadczony, że kupuje oryginał, to skąd ma wiedzieć, że to fejk? Tylko doświadczenie i posiadanie sporej ilości Varese Clubów może dać szansę na zauważenie różnicy...

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#119 Post autor: Adam » sob lip 10, 2010 09:34 am

Althazan pisze:A jak ktoś nie widział oryginału wcześniej i jest przeświadczony, że kupuje oryginał, to skąd ma wiedzieć, że to fejk? Tylko doświadczenie i posiadanie sporej ilości Varese Clubów może dać szansę na zauważenie różnicy...
o tym mówię.. jak ktoś nie widział oryginała a kupił fejka myśląc że to oryginał, raczej się nie zorientuje - przykład z FSM mieliśmy że koleś przez 2 czy 3 lata myślał że miał oryginał, i nagle pół forum FSM popocone i zaczęło sprawdzać swoje sztuki :lol:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#120 Post autor: Bucholc Krok » sob lip 10, 2010 10:43 am

Adam Krysiński pisze:aa bo Ty to byś za darmo płyty chciał :P za Heart Of Darkness też liczysz na 19,90
Ostatecznie 19,95$. :D
powodzenia :D
Dzięki. :)
Althazan pisze:Ale kto sprzeda fejka tanio? Przecież jak to fejk to gość sprzedaje jako prawdziwy! Fejka nie sprzedają poniżej $90 wywoławczo :D
No ale tyle było gadki, że są fejki i ludzie dalej to kupują?

ODPOWIEDZ