Komuś się omsknęła ręka przy definiowaniu początku i końca utworu...Bucholc Krok pisze:No ale jak można zrobić taki bląd?Nie znam się na tym całym masteringu, ale to chyba jest bląd szkolny, jeśli można tak powiedzieć?
Partacz Roku
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
No i to właśnie chciałem napisać.
Jak komuś się nie chce, bo JEGO zdaniem muzyka jest słaba, to niech zmieni pracę, a nie naraża nas na koszta, a wytwórnię na ośmieszenie.. Chyba nie ma nic gorszego dla firmy jak zarzucić jej brak profesjonalizmu. Takie błędy to żenada..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ciekawostka: przypadkowo otrzymałem 2 takie same CD-ki (zamienniki z Beat Records). Sprawdzając płyty na "chucha" czy nie mają ukrytych odcisków palców, trafiłem na jednej z nich (obok odcisków palców rzecz jasna) na kawałek jakiegoś napisu. Po drugiej stronie (pomalowanej) nie ma tych liter. Skąd mogły się wziąć po stronie zapisanej? Może były na płycie przed pomalowaniem, ale wówczas powinny się pojawić po skierowaniu płyty na słońce? Niestety (lub stety) nic takiego się nie ukazuje. Czy to mogą być jakieś oznaczenia oryginalnych krążków? Ale dlaczego tylko na jednym CD-ku je widać?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ale na jakiej szpuli? Jeśli dobrze rozumiem to chodzi o coś takiego jak te płyty sprzedawane po kilkadziesiąt sztuk? Okrągłe pudełko z bolcem, na który nadziane są płyty jedna na drugą. Jak kupuję te paki po kilkadziesiąt płyt (czyste CDR-y oczywiście) to jakoś nie pamiętam porysowanych..
A co do CD-ków z Beat Records to najpierw przysłałi mi używaną. Jak im ją odesłałem (w komplecie - z pudełkiem, plakatem itd.) to przysłali mi samego CD-ka w kopercie. Więc napisałem, żeby mi dosłali resztę. No i dosłali, ale razem z płytą i teraz mam dwie i mogę porównać. Wyglądają lepiej od tej pierwszej, ale po nachuchaniu na lustro odciski palców widać. Ale co się dziwić skoro ta wytwórnia nie foliuje płyt, tylko wkłada do torebek wielokrotnego użytku. W każdej chwili ktoś może wyjąć..
A co do CD-ków z Beat Records to najpierw przysłałi mi używaną. Jak im ją odesłałem (w komplecie - z pudełkiem, plakatem itd.) to przysłali mi samego CD-ka w kopercie. Więc napisałem, żeby mi dosłali resztę. No i dosłali, ale razem z płytą i teraz mam dwie i mogę porównać. Wyglądają lepiej od tej pierwszej, ale po nachuchaniu na lustro odciski palców widać. Ale co się dziwić skoro ta wytwórnia nie foliuje płyt, tylko wkłada do torebek wielokrotnego użytku. W każdej chwili ktoś może wyjąć..