To tyś DIE HARDa nie oglądał ?:DWraith pisze:U mnie z Die Hard jest jak u Adama - nie idzie tego zupełnie słuchać.
...ale na sam film sobie smaczka narobiłem
LA-LA - 29.11.2011 - DIE HARD / TORA TORA / SCROOGED
Re: LA-LA - 29.11.2011 - DIE HARD / TORA TORA / SCROOGED
Pfff! Jak możesz mnie tak obrażać!?
Przynajmniej raz w roku widzę. Jako, że Polsat już puścił, ale nie w czasie świątecznym, będę musiał z DVD odpalić.

A ja sobie na Blu-Ray'u obejrzałem ostatnio wszystkie 4 części, ledwo skończyłem i zauważyłem, że akurat na Polsacie leci trójka, papugują po mnie 

Wracajcie do War HorseWraith pisze:U mnie z Die Hard jest jak u Adama - nie idzie tego zupełnie słuchać.

wypraszam sobie, napisałem że War Horse mnie zawiódł 

NO CD = NO SALE
Jeśli Polsat w święta nie da to wtedy sam włączę też na DVDWraith pisze:Pfff! Jak możesz mnie tak obrażać!?Przynajmniej raz w roku widzę. Jako, że Polsat już puścił, ale nie w czasie świątecznym, będę musiał z DVD odpalić.

Reżyserem jest Roland Joffe, który zasłynął "Misją" oraz "Polami śmierci". Inne jego tytuły były niewypałami artystycznymi, także i ten tytuł pokrył kurz zapomnienia. Film otwierał Festiwal Filmowy w Berlinie w 1989 roku. W epizodzie wystąpił Krzysztof Pieczyński. W Polsce pokazywano p.t. "Projekt 'Manhattan' ". Sam nie widziałem, choć staram się oglądać bardzo dużo, różnych rzeczy.Wraith pisze: Fatman and Little Boy - w życiu nawet o tym filmie nie słyszałem, ale Morricone i Newman. Muszę się wokół niego jakoś zakręcić.
To dopiero teraz skojarzyłem! Był w telewizji. Chyba na jedynce, ale było to z 2-3 lata temu. Pamiętam Schultza jako Oppenheimera.
To prawda, dźwięk sporo lepszy, podoba mi się (wreszcie) basowość, pogłos i moc dętych, szczególnie w "Battle". Nie brzmi to tak "płasko" jak na wcześniejszym wydaniu. Można usłyszeć również (dla tych co głębiej posiedzieli w tym scoreMefisto pisze:Przesłuchałem całeKurnia, to jest moc!!! Nie mam absolutnie nic do zarzucenia temu wydaniu jeśli idzie o wykonanie i dźwięk - po prostu perła! W końcu słychać wszelkie te drobne, industrialno-świąteczne smaczki, jakich Kamen zastosował tu mnóstwo. Jasne, całość jest monstrualnie długa i oprócz fragmenciku z Aliens nic tu nie brakuje, więc nie obeszło się bez fragmentów, które poza filmem nie mają żadnego zastosowania i wręcz drażnią, ale tych jest na szczęście dość niewiele i są w miarę krótkie (naliczyłem 7 naprawdę kiepskich w przekroju całości fragmentów i 3 kolejne, które mogą się podobać dopiero po filmie, mimo iż dalej nie stanowią rewelacji, jak Main Title). Cieszą też bonusy - ich jakość i arakcyjność się różni, ale fajnie że są - szczególnie miło mi było usłyszeć piosenkę z limuzyny z napisów początkowych. Słowem: super! Na takie wydanko czekałem od lat.

Z nowych highlightów: "Main Title", Beethoven w wersji Kamena z "The Vault" (scena otwierania skarbca), "Shooting the Glass" z kapitalnymi, stworzonymi chyba tylko na rzecz Die Hard przez Kamena, fanfarami akcji (tak to nazywam), no i oczywiście muzyka Johna Scotta pod najbardziej emocjonalną scenę w filmie (i też najbardziej emocjonalna muzyka tutaj). Z bonusów piosenka jest fajnym suwenirem, ale raczej nic poza tym - chyba fajniejszego rapu słuchał Argayle, podczas samej finałowej rozgrywki i gadania przez telefon

Nie ma co ukrywać, Die Hard to pozycja dla hardocorowców i "koneserów". Jest tu z 25-30 minut muzyki na naprawdę wysokim poziomie. Aha, i genialne są te wszystkie mrugnięcia okiem przez Kamena w postaci wrzucania do swoich utworów pokrótkich fraz z muzyki klasycznej (rzeczony Beethoven) czy np. "Singin' in the Rain". Jak mówi jeden z tytułów utworów: "Have a Few Laughs"

no i proszę - kupa czasu do końca a już ~120$ i 14 osób się bije
dojdzie do 180 bankowo 

NO CD = NO SALE
http://www.ebay.com/itm/DIE-HARD-2CD-La ... 2c6137dae7

A na innych aukcjach za $120 na kup teraz
Kurna, mogłem zamówić 2 albo 3 sztuki

A na innych aukcjach za $120 na kup teraz

Kurna, mogłem zamówić 2 albo 3 sztuki

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Spekulanci zarabiają, inna sprawa, że nie zawsze cena stanowi o jakości materiału zapisanego na dysku.
a co to kogo obchodzi w tym wypadku? 

NO CD = NO SALE
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Nic stwierdzam fakt, że można bez tej muzy żyć. Kamen lepsze rzeczy pisał Robin Hood, Highlander 

eee tam. Tylko On - James Bond.
NO CD = NO SALE