Gdzie i jak kupować?
Re: Gdzie i jak kupować?
Dzięki za info. Jak dla mnie to może iść nawet i 30 dni byleby było trochę taniej i doszło całe i zdrowe
Rozumiem jeszcze, że to wszystko co oni mają "na sklepie" to jest nowe/folia?

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Czy w przypadku płyt z muzyką też pobierają dodatkową kwotę na "ewentualne" cło w amerykańskim Amazonie?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Paczka przyszła wczoraj.
Też WorldMailem. Żadnych dodatkowych opłat nie było tylko mam "ale" co do sposobu zapakowania.
To że wrzucili w pudełko, to spoko. Tyle, że w środku nic nie umieścili co niwelowałoby latanie dysków po całym pudle. Cud, że nie popękało.
No ale jak już wyżej zostało powiedziane... cena + koszta wysyłki zdecydowanie stawiają tę firmę na topie potencjalnych miejsc zaopatrywania się w regularne cdki zza oceanu. Intrady i LaLi może nie obsługują, ale za to mają cały stuff Lakeshore, BackLot i wszystkim mainstreamowców rynkowych.
Też WorldMailem. Żadnych dodatkowych opłat nie było tylko mam "ale" co do sposobu zapakowania.
To że wrzucili w pudełko, to spoko. Tyle, że w środku nic nie umieścili co niwelowałoby latanie dysków po całym pudle. Cud, że nie popękało.
No ale jak już wyżej zostało powiedziane... cena + koszta wysyłki zdecydowanie stawiają tę firmę na topie potencjalnych miejsc zaopatrywania się w regularne cdki zza oceanu. Intrady i LaLi może nie obsługują, ale za to mają cały stuff Lakeshore, BackLot i wszystkim mainstreamowców rynkowych.

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Po 12-13 $ sprzedają nowości z Lakeshore. Varese ok 10 $ i takoż samo BackLot. Do tego należy doliczyć przesyłkę 6,99 za pierwszą sztukę i za każdą kolejną po 2 $.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Powinieneś się cieszyć, że było pudełko. Gdy ostatnio zamówiłem grę w większym, tekturowym pudełku z Amazonu amerykańskiego to te barany włożyły je do zwykłego cienkiego worka z plastyku. Nie dość, że się płaci jak za zboże to jeszcze odstawiają takie wujostwo. I zamów tu teraz coś w delikatnym pudełku to dostaniesz pomięte g.Ghostek pisze:Żadnych dodatkowych opłat nie było tylko mam "ale" co do sposobu zapakowania.
To że nie włożyli wypełniacza nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla niskich kosztów. Przecież do pudełka można włożyć dosłownie byle co. Darmowych gazet nie mają? Sam kilka razy wysyłając towar wkładałem puste, plastykowe butelki. Nie dość, ze lekkie to jeszcze świetnie stabilizują i amortyzują.No ale jak już wyżej zostało powiedziane... cena + koszta wysyłki zdecydowanie stawiają tę firmę na topie potencjalnych miejsc zaopatrywania się w regularne cdki zza oceanu.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Myślę, że w tym przypadku wygrywa "obawa" o zwiększenie wagi paczki, co zwiększyłoby koszt wysyłki. Takie jest moje wyobrażenie, bo nie widzę innego powodu, by nie zabezpieczać dodatkowo.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
E, już bez przesady. Ile taki wypełniacz waży? Niewielki ułamek całej wagi. Moim zdaniem mają to w dupie, niestety.
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Pytanie do Szanownego Grona 
Czy strona importcds pisze wartość przesyłki na opakowaniu? Myślę o zamówieniu 5, 6 płyt stamtąd i boję się cła...

Czy strona importcds pisze wartość przesyłki na opakowaniu? Myślę o zamówieniu 5, 6 płyt stamtąd i boję się cła...
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
DziękiGhostek pisze:Ja nie miałem żadnych kwot wpisanych na etykiecie.

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Jeśli kilka osób zamówiło i nikt nie zgłaszał tego tutaj, to chyba faktycznie nie pisząGhostek pisze:Może po prostu zapomnieli. Zawsze możesz napisać do nich, by zaniżyli

- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
Jeżeli ktoś jeszcze nie posiada, a chce mieć, to w Empku, "Star Wars: The Force Awakens Super Deluxe Edition" jest w cenie 34,99
http://www.empik.com/star-wars-force-aw ... 9,muzyka-p
http://www.empik.com/star-wars-force-aw ... 9,muzyka-p
ocho podejrzana obniżka, może się szykuje 2cd więc chcą jeszcze udrzeć cokolwiek 

#FUCKVINYL