Kultowa kolekcja Rzepy
Kultowa kolekcja Rzepy
Dziś zobaczyłem reklamę na przystanku - kolekcja kultowej muzyki filmowej Rzeczpospolitej. Płyty w twardej okładce i chyba z bogatym opisem. Od "Pulp fiction" poprzez "Gladiatora", "Havanę" do "Dziewczyny z perłą".
Re: Kultowa kolekcja Rzepy
imo nieopłacalne, bo to tytuły Universala - końcówki nakładów, i dlatego walają się normalne wydania po marketach po 15-19 zł.
#FUCKVINYL
Dokładnie. Ja ostatnio zamówiłem sobie Dziewczynę z perłą na merlin.pl za bodajże 18,49 PLN 

Kultowa kolekcja Rzepy
Ale plusem jest incjatywa, aby edukować muzycznie społeczeństwo. Ktoś może jeszcze odkryje, że muzyka filmowa to nie tylko składanki Tarantino, ale też takie osoby jak Grusin, Goldenthal, Barry, Desplat czy Nyman.
Wziąłem testowo płytę nr 1, czyli "Pulp Fiction" za 10 zł.
Patronem medialnym jest RMF Classic, więc w środku znajduje się tekst Magdy Miśki-Jackowskiej w stylu w jakim opowiada na antenie. Jest parę niewyraźnych zdjęć z filmu źle sformatowanych oraz klika zdjęć artystów występujących na składance. Materiał opisowy fatalnie opracowany graficznie, to nie jest to, do czego przyzwyczaiłem się przy kolekcjach Agory (tam, aż przyjemnie się to przeglądało i czytało). Czcionki nierówne - raz Ariel, a raz Times New Roman; kolory bijące po oczach - czerwień walcząca z czarnym.
I jeszcze taki minus - jest to wydanie Colector's Edition PF, czyli 16 utworów + 5 bonusowych z wywiadem Tarantino. W spisie utworów jest wymieniona tylko ta podstawowa 16., a brak tytułów, wykonawców, roku, kompozytora tych 5. bonusów, które też są na płycie. Wielki minus! Zwłaszcza, że lista 16. utworów jest wymieniona dwa razy - na tylnej okładce i w środku. Kolekcja robiona w pośpiechu i po amatorsku. Wolę zdecydowanie oryginalne wydania!
Tu macie link do oficjalnej strony tej kolekcji:
http://sklep.rp.pl/product_info.php?pro ... nfh3ebr967
Patronem medialnym jest RMF Classic, więc w środku znajduje się tekst Magdy Miśki-Jackowskiej w stylu w jakim opowiada na antenie. Jest parę niewyraźnych zdjęć z filmu źle sformatowanych oraz klika zdjęć artystów występujących na składance. Materiał opisowy fatalnie opracowany graficznie, to nie jest to, do czego przyzwyczaiłem się przy kolekcjach Agory (tam, aż przyjemnie się to przeglądało i czytało). Czcionki nierówne - raz Ariel, a raz Times New Roman; kolory bijące po oczach - czerwień walcząca z czarnym.
I jeszcze taki minus - jest to wydanie Colector's Edition PF, czyli 16 utworów + 5 bonusowych z wywiadem Tarantino. W spisie utworów jest wymieniona tylko ta podstawowa 16., a brak tytułów, wykonawców, roku, kompozytora tych 5. bonusów, które też są na płycie. Wielki minus! Zwłaszcza, że lista 16. utworów jest wymieniona dwa razy - na tylnej okładce i w środku. Kolekcja robiona w pośpiechu i po amatorsku. Wolę zdecydowanie oryginalne wydania!
Tu macie link do oficjalnej strony tej kolekcji:
http://sklep.rp.pl/product_info.php?pro ... nfh3ebr967
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
"Pierwsza tak kompletna kolekcja dla fanów najważniejszej muzyki ze świata filmu."
No bez żartów..
No bez żartów..

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Kupa niesamowita.
Za 25zł za płytę, to ja sobie mogę na allegro 3 lepsze wyrwać.
Gladiator i Misja - tylko na to zwróciłem uwagę. Nie popisali się.
Za 25zł za płytę, to ja sobie mogę na allegro 3 lepsze wyrwać.
Gladiator i Misja - tylko na to zwróciłem uwagę. Nie popisali się.

Bo to nie muzyka filmowa, a "muzyka ze świata filmu"Bucholc Krok pisze:"Pierwsza tak kompletna kolekcja dla fanów najważniejszej muzyki ze świata filmu."
No bez żartów..

Taki sam badziew jak te wszystkie pseudo-kolekcje filmowe walające się w kioskach, które można nabyć taniej niż ich tandetne odpowiedniki w tych pseudo-książkach.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Chytre! Mają dobrego prawnika.Tomek pisze:Bo to nie muzyka filmowa, a "muzyka ze świata filmu"![]()
![]()

Opakowania tak źle nie wyglądają, chociaż to ten "głupi" digipack czy jak to się tam nazywa.Taki sam badziew jak te wszystkie pseudo-kolekcje filmowe walające się w kioskach, które można nabyć taniej niż ich tandetne odpowiedniki w tych pseudo-książkach.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy