Intrada 3 VIII 10 Harline / Newman / Silvestri

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
bladerunner

#346 Post autor: bladerunner » czw sie 19, 2010 22:37 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Wysmarowałem meila do MovieMusic i zobaczymy jak się do tego ustosunkują . Dobrze, że chociaż wy trafiliście na "niespartolone" egzemplarze. Nie zmienia to faktu, że niesmak pozostaje, a Intrada bardzo u mnie straciła.
A jak Dziekana Egzemplarz ? bo on też brał. :wink: :roll:

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#347 Post autor: Althazan » czw sie 19, 2010 22:44 pm

bladerunner20 pisze:A jak Dziekana Egzemplarz ? bo on też brał. :wink: :roll:
Pewnie napisze sam, jak wróci z Niemców... :D

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#348 Post autor: muaddib_dw » czw sie 19, 2010 22:54 pm

Uważam, że powinno się poruszyć ten temat na forum FSM zawsze kiedy pojawi się takie "partactwo", może wezmą to pod uwagę i zaczną inwestować w kontrolę jakości-no kuźwa chyba się tam zaloguję wreszcie i nawtykam!!!
Nadszyszkowniku nie jesteś sam łącznie ze mną to już 4 przypadek.
Co do szumów to ja słucham przeważnie na godzinie 10 do 11 w dzień, w nocy na 9 i nie słyszę szumów, owszem jak podkręcę potencjometr głośniej to są szumy ale to nawet na japońcach się zdarza. Gorsze szumy już słyszałem i to na płytach nagranych w ostatnich latach.
Adamie, może hi-endu nie mam ale na zestawie Naim CD5x + Albedo Flat One+ Baltlab Epoca 1v3+ Albedo Air II + Audiowave 141SE gra to ładnie a przynajmniej lepiej niż na wydaniu varese :wink:
Wracając do tłoczeń intrady to jedynie ostatni RoboCop jest nieskazitelny a tak wystarczy dokładnie najlepiej przy świetle słonecznym spojrzeć na płyty pod odpowiednim kątem, zawsze coś tam się znajdzie- do japońskiego tłoczenia baaardzo dłuuuuga droga, ale co się dziwić jak korzystają z gównianych nośników kupowanych w Abu Dhabi albo innym kur...dołku. Intrada zeszła na psy a takie fajne tytuły wydaje - wstyd. Szybciej, więcej, kasa, kasa, kasa a fani i tak kupią - z takiego wychodzą założenia jankeskie kapitalistyczne świnie :wink:

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#349 Post autor: Althazan » czw sie 19, 2010 23:14 pm

muaddib_dw pisze:Uważam, że powinno się poruszyć ten temat na forum FSM zawsze kiedy pojawi się takie "partactwo", może wezmą to pod uwagę i zaczną inwestować w kontrolę jakości-no kuźwa chyba się tam zaloguję wreszcie i nawtykam!!!
Napisz do Feigelsona, niech przyśle zamiennik do Predzia. Zawsze mu możesz zaproponować odsyłkę. :)
Taka droga obowiązuje kulturalnych ludków: sprzedawca -> wydawca -> duże forum FSM. W 99% ostatnie nie jest konieczne... :D

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#350 Post autor: muaddib_dw » czw sie 19, 2010 23:28 pm

Tomek, twój avatar zawsze przypomina mi o wspaniałym soundtracku który na naszych półkach stoi. Ach chyba zaraz po niego sięgnę, na noc jak znalazł-magia przez duże M.
Tak zbieram się z tym listem już od wtorku :wink:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#351 Post autor: Bucholc Krok » pt sie 20, 2010 06:52 am

Althazan pisze: Mnie też śmieszą ostatnie słodzenie na forum Intrady - goście piszą o Predku jako o "produkcie najwyższej jakości"... :lol: Chyba żadnego japończyka w życiu nie widzieli... ;)
Nie każdy ma takie podejście jak Ty. :) Zresztą samo przygotowanie może i było jak trzeba. Wykonanie to już inna psrawa.
muaddib_dw pisze:Uważam, że powinno się poruszyć ten temat na forum FSM zawsze kiedy pojawi się takie "partactwo", może wezmą to pod uwagę i zaczną inwestować w kontrolę jakości-no kuźwa chyba się tam zaloguję wreszcie i nawtykam!!!
:D Na forum Intrady też. Za mało tam krytyki.. o każdym partactwie powinno się pisać przede wszystkim u źródła.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#352 Post autor: Adam » pt sie 20, 2010 08:03 am

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Dobrze, że chociaż wy trafiliście na "niespartolone" egzemplarze. .
no nie do końca, bo ja swoich jeszcze nie odebrałem i nie rozfoliuję wszystkich przecież.. :roll: jak to Bucholc pisał - strach rozfoliowywać takie partactwa.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#353 Post autor: Bucholc Krok » pt sie 20, 2010 08:47 am

Adam Krysiński pisze:no nie do końca, bo ja swoich jeszcze nie odebrałem i nie rozfoliuję wszystkich przecież.. :roll:
Hehe.. jeśli któryś egzemplarz jest spartolony to nie wiadomo co gorsze, trafić na niego czy komuś sprzedać. :)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#354 Post autor: Tomek » pn sie 23, 2010 15:33 pm

Jeżeli chodzi o wspomniane szumy w "Predziu" Intrady, to słychać je delikatnie głównie w "Dutch Builds Trap" (czy też wg starej 'terminologii' - "Preparations")), ale to pewnie z uwagi, że tyle maksymalnie udało się wycisnąć z materiału źródłowego, którym dysponowali teraz Redman i Fake.

Kim jest ta kobitka Julie Kirgo? Czy to jakaś pracownica Intrady? Bo nie kojarzę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#355 Post autor: Althazan » pn sie 23, 2010 16:23 pm

W ogóle to chyba chłopcy z zachodniej Polski mieli pecha, bo ja rozfoliowałem trzy sztuki - i każdy Predziu jest idealny...

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#356 Post autor: Adam » pn sie 23, 2010 16:53 pm

ja swoich sprawdzał nie będę he :P
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#357 Post autor: Bucholc Krok » pn sie 23, 2010 18:43 pm

Althazan pisze:W ogóle to chyba chłopcy z zachodniej Polski mieli pecha, bo ja rozfoliowałem trzy sztuki - i każdy Predziu jest idealny...
Po co rozfoliowywałeś 3 sztuki? :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#358 Post autor: Althazan » pn sie 23, 2010 19:37 pm

Bucholc Krok pisze:Po co rozfoliowywałeś 3 sztuki? :)
Bo dwie nie były moje i kupujący o to poprosił... 8)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#359 Post autor: Bucholc Krok » pn sie 23, 2010 19:52 pm

Może jest tak, że jak już ktoś dostał jedną sztukę dobrą to reszta jest też dobra i nie ma co sprawdzać. A jak ktoś ma jedną spartoloną to pozostałe...

ODPOWIEDZ