Moja siostra 10 lat pracowała na poczcie głównej, musiała się zwolnić w marcu z powodu redukcji etatów i likwidacji stanowiska - tzn. odeszła dobrowolnie bo i tak by ją zwolnili a tak, będą jej płacić do końca roku. Ogólnie, poczta cienko przędzie od czasu wyborów kopertowych

Odnośnie przesyłki:
- Nie dostałem powiadomienia od Ark Square o wysyłce paczki ( był tylko mail, że wyślą w ciągu 3-5 dni roboczych )
- Nie dostałem linku do śledzenia przesyłki ( dopiero wczoraj, gdy już było po ptokach )
- Kurier Pocztex nie zostawił awizo ( a ponoć były dwa: 14 i 20 maja ) ani nawet nie zadzwonił do mnie w dniu doręczenia przesyłki a byłem wtedy w domu.
-
Adam pisał, że paczka może iść od 4 do 8 tygodni, więc się aż tak nie stresowałem
- Nie przyszło mi do głowy, że mogę do nich napisać po polsku, napisałem już w akcie desperacji bo czekałem prawie półtorej miesiąca
- Napisałem wczoraj z prośbą o ponowną wysyłkę i o link do śledzenia przesyłki i teraz: czy sklep odeśle mi tę samą paczkę, czy najpierw zwróci mi pieniądze i będę musiał zamówić ponownie? Jeśli odeśle tę samą przesyłkę to czy będę musiał zapłacić ponownie prawie 50 USD za wysyłkę?
Miał Ktoś w ogóle taki przypadek?
Ciekawe, co i czy w ogóle mi odpiszą?
Teoretycznie, Mufasa i Moana 2 będą w MBR ale reszta nie, w tym One Piece 3CD.
Dear Jacek,
Okay, we will re-ship as soon as your parcel returned.
I will send you a request postage for re-shipping via PayPal soon.
Best regards,
Hajime
**============================================**
ARK SOUNDTRACK
Zapłaciłem ponownie za wysyłkę prawie 200 zł ...