Gdzie i jak kupować?
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Gdzie i jak kupować?
Music Box Record chyba nawiązał jakąś współpracę z Arc Soundtrack Square - w ich ofercie pojawił się nie tylko "Lilo i Stich" ale i "Deluxe "Mufasa:The Lion King" i "Moana 2", tymczasem moje zamówienie z ASS nadal nie dotarło
Jest też 'Wicked", piosenki + score.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

nie nawiązało - oni zawsze japońskie wydania scorów z premierowych hollywoodzkich filmów mają z chwilowym opóźnieniem (bo popularne tytuły).
#FUCKVINYL
- lis23
Więc tak:
Moją paczkę wysłano 7 maja, 14 maja była w doręczeniu, była awizowana, 6 czerwca została zwrócona i nadana do Japonii ...
Co mam teraz zrobić? Oddadzą mi kasę czy co?
Żadnego awizo nie miałem, napisałem do nich ale po polsku, jest możliwość, że wyślą to ponownie? Mogę tylko złożyć skargę na listonosza, kuriera, który zostawił awizo. Nigdy nie kupowałem jeszcze ze sklepu, które nie podaje nr śledzenia przesyłki, czy Oni mi to wyślą ponownie, czy oddadzą kasę? Adam pisał, że z Japonii paczka może iść nawet dwa miesiące, szła siedem dni, wysłali 7 maja a 14 była w doręczeniu.
Sama wysyłka to było 47 dolarów, jeśli mi tę paczkę odeślą to będę musiał zapłacić ponownie + cło?
Ciekawostka; bylem na poczcie 29 maja po paczkę dla taty, mówiłem w okienku, że czekam na paczkę z Japonii, paczka już tam była i nic. Na paczkę ojca też nie zostawili awizo ale był mail ze sklepu z powiadomieniem o wysyłce.
Moją paczkę wysłano 7 maja, 14 maja była w doręczeniu, była awizowana, 6 czerwca została zwrócona i nadana do Japonii ...
Co mam teraz zrobić? Oddadzą mi kasę czy co?
Spoiler:
Sama wysyłka to było 47 dolarów, jeśli mi tę paczkę odeślą to będę musiał zapłacić ponownie + cło?
Ciekawostka; bylem na poczcie 29 maja po paczkę dla taty, mówiłem w okienku, że czekam na paczkę z Japonii, paczka już tam była i nic. Na paczkę ojca też nie zostawili awizo ale był mail ze sklepu z powiadomieniem o wysyłce.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Kto ma roznosić awizo jak w placówkach obsada składa się z 2-3 osób? Ktoś musi siedzieć przy okienku, ktoś musi sortować, ktoś rozliczać utarg dzienny, ktoś musi roznosić emerytury seniorom nie ufającym bankom itd. Już teraz placówki pocztowe są otwarte w wybranych godzinach i każdego dnia inaczej. Do tego ludzie przestali pisać listy. Tylko maile i komunikatory mediów społecznościowych. To na czym poczta ma zarabiać, aby utrzymać się?
Bardzo często słyszę o sytuacji, że poczta niby dostarczyła przesyłkę, ale adresat jej nie otrzymał. "Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nami zrobi?"
Bardzo często słyszę o sytuacji, że poczta niby dostarczyła przesyłkę, ale adresat jej nie otrzymał. "Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nami zrobi?"
- lis23
Moja siostra 10 lat pracowała na poczcie głównej, musiała się zwolnić w marcu z powodu redukcji etatów i likwidacji stanowiska - tzn. odeszła dobrowolnie bo i tak by ją zwolnili a tak, będą jej płacić do końca roku. Ogólnie, poczta cienko przędzie od czasu wyborów kopertowych 
Odnośnie przesyłki:
- Nie dostałem powiadomienia od Ark Square o wysyłce paczki ( był tylko mail, że wyślą w ciągu 3-5 dni roboczych )
- Nie dostałem linku do śledzenia przesyłki ( dopiero wczoraj, gdy już było po ptokach )
- Kurier Pocztex nie zostawił awizo ( a ponoć były dwa: 14 i 20 maja ) ani nawet nie zadzwonił do mnie w dniu doręczenia przesyłki a byłem wtedy w domu.
- Adam pisał, że paczka może iść od 4 do 8 tygodni, więc się aż tak nie stresowałem
- Nie przyszło mi do głowy, że mogę do nich napisać po polsku, napisałem już w akcie desperacji bo czekałem prawie półtorej miesiąca
- Napisałem wczoraj z prośbą o ponowną wysyłkę i o link do śledzenia przesyłki i teraz: czy sklep odeśle mi tę samą paczkę, czy najpierw zwróci mi pieniądze i będę musiał zamówić ponownie? Jeśli odeśle tę samą przesyłkę to czy będę musiał zapłacić ponownie prawie 50 USD za wysyłkę?
Miał Ktoś w ogóle taki przypadek?
Ciekawe, co i czy w ogóle mi odpiszą?
Teoretycznie, Mufasa i Moana 2 będą w MBR ale reszta nie, w tym One Piece 3CD.

Odnośnie przesyłki:
- Nie dostałem powiadomienia od Ark Square o wysyłce paczki ( był tylko mail, że wyślą w ciągu 3-5 dni roboczych )
- Nie dostałem linku do śledzenia przesyłki ( dopiero wczoraj, gdy już było po ptokach )
- Kurier Pocztex nie zostawił awizo ( a ponoć były dwa: 14 i 20 maja ) ani nawet nie zadzwonił do mnie w dniu doręczenia przesyłki a byłem wtedy w domu.
- Adam pisał, że paczka może iść od 4 do 8 tygodni, więc się aż tak nie stresowałem
- Nie przyszło mi do głowy, że mogę do nich napisać po polsku, napisałem już w akcie desperacji bo czekałem prawie półtorej miesiąca
- Napisałem wczoraj z prośbą o ponowną wysyłkę i o link do śledzenia przesyłki i teraz: czy sklep odeśle mi tę samą paczkę, czy najpierw zwróci mi pieniądze i będę musiał zamówić ponownie? Jeśli odeśle tę samą przesyłkę to czy będę musiał zapłacić ponownie prawie 50 USD za wysyłkę?
Miał Ktoś w ogóle taki przypadek?
Ciekawe, co i czy w ogóle mi odpiszą?
Teoretycznie, Mufasa i Moana 2 będą w MBR ale reszta nie, w tym One Piece 3CD.
Zapłaciłem ponownie za wysyłkę prawie 200 zł ...Dear Jacek,
Okay, we will re-ship as soon as your parcel returned.
I will send you a request postage for re-shipping via PayPal soon.
Best regards,
Hajime
**============================================**
ARK SOUNDTRACK

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

skąd zdziwienie? mieli za darmo wysłać drugi raz? 
i polecam CDJapan - tam masz pocztę z trakingiem, albo kuriera, no ale to kosztuje, a nie jakieś tanie przesyłki bez monitorowania z drugiego końca świata (lubisz widzę życie na krawędzi!).....

i polecam CDJapan - tam masz pocztę z trakingiem, albo kuriera, no ale to kosztuje, a nie jakieś tanie przesyłki bez monitorowania z drugiego końca świata (lubisz widzę życie na krawędzi!).....
#FUCKVINYL
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Miałem podobną sytuację z boxem Black Sabbath wysłanym przez import CD's, ale kupionym u nich za pośrednictwem amerykańskiego Amazonu. Tracking, który podali, przestał się w pewnym momencie update'ować, ale jako że termin dostawy wynosił do kilku tygodni, to specjalnie się tym nie zajmowałem.
Z tydzień czy dwa później coś mnie naszło i sprawdziłem numer przesyłki w wyszukiwarce Poczty Polskiej. Okazało się, że przesyłka leżała sobie na poczcie i czekała aż ją odbiorę, szkoda że nikt mnie o tym nie poinformował. Oczywiście paczka zdążyła już udać się w drogę powrotną.
Złożyłem reklamację za pośrednictwem Amazona, dzień później miałem kasę z powrotem na koncie, także tą która obejmuje koszty wysyłki i dodatkowe opłaty (ale to nie było dużo, z 10 dolcow), a potem zamówiłem to jeszcze raz. O dziwo tym razem dostarczył to kurier, a nie poczta.
Dziwna sytuacja z Ark Square, kilka razy tam zamawiałem i zawsze bezproblemowo. Opłaty podatkowe (VAT) wnosiłem z góry, więc nie było nawet złotówki do płacenia w Polsce. I oczywiście był tracking.
Przykładowe moje zamówienie z tego sklepu:
--------------------------------
ITEM COUNT: 2
TOTAL QUANTITY: 3
TOTAL: $84.40
POSTAGE: $16.20
----------------------------------
TOTAL PRICE: $100.60(USD) *
(* Including shipping)
I zero dopłat.
Z tydzień czy dwa później coś mnie naszło i sprawdziłem numer przesyłki w wyszukiwarce Poczty Polskiej. Okazało się, że przesyłka leżała sobie na poczcie i czekała aż ją odbiorę, szkoda że nikt mnie o tym nie poinformował. Oczywiście paczka zdążyła już udać się w drogę powrotną.
Złożyłem reklamację za pośrednictwem Amazona, dzień później miałem kasę z powrotem na koncie, także tą która obejmuje koszty wysyłki i dodatkowe opłaty (ale to nie było dużo, z 10 dolcow), a potem zamówiłem to jeszcze raz. O dziwo tym razem dostarczył to kurier, a nie poczta.
Dziwna sytuacja z Ark Square, kilka razy tam zamawiałem i zawsze bezproblemowo. Opłaty podatkowe (VAT) wnosiłem z góry, więc nie było nawet złotówki do płacenia w Polsce. I oczywiście był tracking.
Przykładowe moje zamówienie z tego sklepu:
--------------------------------
ITEM COUNT: 2
TOTAL QUANTITY: 3
TOTAL: $84.40
POSTAGE: $16.20
----------------------------------
TOTAL PRICE: $100.60(USD) *
(* Including shipping)
I zero dopłat.
- lis23
Nie wiem, ile będzie szedł ten zwrot do Japonii, skoro w tę stronę szło siedem dni to myślę, że będzie podobnie, wysłali 6 czerwca, dzisiaj mija siedem dni. Jutro lub pojutrze się przypomnę i zapytam co z zamówieniem i jeszcze raz poproszę o link do śledzenia przesyłki.
Listonosz z którym wczoraj gadałem kazał zgłosić skargę na kuriera i wystąpić o zwrot kosztów wysyłki, jak będę miał wolne to pójdę to załatwić.
Listonosz z którym wczoraj gadałem kazał zgłosić skargę na kuriera i wystąpić o zwrot kosztów wysyłki, jak będę miał wolne to pójdę to załatwić.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

niestety poczta polska całkowicie upada i prawie już nikt nie roznosi tam paczek - dwa zamówienia z LaLi (niestety wysyłają tylko pocztą a nie kurierem) mi leżały na poczcie i wbijano status "odbiorca nieobecny" a nawet nie wychodziła ta paczka z placówki bo nie było listonosza - trzeba regularnie sobie sprawdzać statusy i samemu chodzić na pocztę.
#FUCKVINYL
- lis23
Akurat listonosz nie ma nic wspólnego z Pocztexem bo to osobny twór, paczki z Amazonu czasami przynosi mi listonosz ( jak przedwczoraj ) a czasami przywozi Pocztex i tu nigdy nie było takiego problemu.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

poczta polska i pocztex to jest to samo - ot, spółka córka upadającego molocha w którym nie ma komu pracować i roznosić paczek, jest może ciut lepiej w pocztexie a zwykłej poczcie, ale to dalej ten sam syf. pracuje w firmie handlowej więc wiem jak to wygląda i jak wszyscy masowo z nich zrezygnowali dawno.
#FUCKVINYL