SPRZEDAM SCORY / KUPIĘ SCORY :
- galljaronim
- John Powell
Re: SPRZEDAM SCORY / KUPIĘ SCORY :
Mam do sprzedania dwa egzemplarze Bondów od Lali:
- Goldfinger (nowy, w folii),
- The Man with the Golden Gun (nowy, bez folii)
Zainteresowanych zapraszam na priv.
- Goldfinger (nowy, w folii),
- The Man with the Golden Gun (nowy, bez folii)
Zainteresowanych zapraszam na priv.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Da się gdzieś kupić polskie wersje soundtracków z filmów Disneya na CD: Król Lew, Pocahontas, Dzwonnik z Notre Dame i Herkules?
W latach 90.tych wydawało to BMG Ariola Poland, obecnie nie ma nawet na Allegro a ja miałem tylko taśmy MC ... Na CD mam tylko polską wersję Mulan.
W latach 90.tych wydawało to BMG Ariola Poland, obecnie nie ma nawet na Allegro a ja miałem tylko taśmy MC ... Na CD mam tylko polską wersję Mulan.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

każdy wyszedł też na cd, trzeba szukać na aukcjach aż ktoś wystawi śmieci z piwnicy.
niestety z własnego doświadczenia wiem, że takie rzeczy lądują w koszu, bo nikomu niechce się bawić w wystawianie i płacenie prowizji, jak ludzie dziś nawet za 2 złote nie chcą kupować płyt.
niestety z własnego doświadczenia wiem, że takie rzeczy lądują w koszu, bo nikomu niechce się bawić w wystawianie i płacenie prowizji, jak ludzie dziś nawet za 2 złote nie chcą kupować płyt.
#FUCKVINYL
- lis23
Wiem, że było CD ale do 1999 roku miałem tylko stary magnetofon na dwie kasety MC i dopiero wtedy dorobiłem się tzw. "wieży" Philipsa
Dlatego Tarzana kupiłem już na CD ale tu już polskiej wersji nie było.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Tarzan był wyjątkiem który nie wyszedł tylko z powodu Collinsa - tak sobie zażyczył w kontrakcie, on nagrał piosenki sam w kilku językach (bodaj w czterech?) i nie zgodził się na wydanie fizyczne lokalizacyjnych innych wersji językowych niż te, które nagrał. Także w wielu krajach ta akurat płyta też nie wyszła w lokalnym języku, a Polska nie była wyjątkiem. No ale ta produkcja była wyjątkiem w Disneyu, a i oni sami nigdy już nie wzięli kogoś tak dużego kalibru dając mu taką wolność i prawa (zapewne nieprzypadkowo, bo przez brak regionalizacji na wiele krajów zarobili znacznie mniej - wtedy płyty sprzedawały się w setkach tysięcy / milionach egzemplarzy)
#FUCKVINYL
- lis23
Na pewno Collins nagrał wersję niemiecką i francuską, oraz pewnie hiszpańską i włoską, nawet nie wiem, kto to śpiewał po polsku?
Ciekawostka: piosenki Bryana Adamsa do filmu "Spirit" śpiewał były wokalista Dżemu
Ciekawostka: piosenki Bryana Adamsa do filmu "Spirit" śpiewał były wokalista Dżemu

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John