Gdzie i jak kupować?
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Gdzie i jak kupować?
Na razie wziąłem Godzillę Arnolda, Kochanie, Zmniejszyłem Dzieciaki i Caspra Hornera z Intrady ( MBR już nie ma ) i w sierpniu będę miał Aladdina z Disney Legacy Collection bo przyjeżdża moja kuzynka z USA - tam płyta kosztuje 25 dolców a na Allegro widziałem za 350 zł 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Zamówienie z Intrady idzie dwa tygodnie?
Zamówiłem 25 czerwca, wysłali 28, więc teoretycznie dzisiaj powinno dojść? Mogłem poczekać bo obie płyty już wróciły do oferty MBR
Okazuje się, że paczka nie opuściła jeszcze USA i jeździ chyba po całych stanach: OAKLAND, SAN BERNARDINO CA DI , CITY OF INDUSTRY,CA, Bell, CA 90201 i LOS ANGELES, UNITED, obecnie jest in transit
Zamówiłem 25 czerwca, wysłali 28, więc teoretycznie dzisiaj powinno dojść? Mogłem poczekać bo obie płyty już wróciły do oferty MBR

Okazuje się, że paczka nie opuściła jeszcze USA i jeździ chyba po całych stanach: OAKLAND, SAN BERNARDINO CA DI , CITY OF INDUSTRY,CA, Bell, CA 90201 i LOS ANGELES, UNITED, obecnie jest in transit

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Z Empik.com zamówiłem pod koniec czerwca album "Godzilla: the Ultimate Edition 3CD" Davida Arnolda, sprzedawał to sklep CD DVD WINYL, mieli to przysłać na 15 lipca najpóźniej, oczywiście nie przysłali
Dzwoniłem tam i powiedzieli mi, że nie dostali produktu od dostawcy i mam czekać jeszcze dwa, trzy tygodnie i jak nic się nie zmieni to oddadzą mi kasę 
Tymczasem paczka z Intrady od 3 lipca leżała w Los Angeles i dopiero 16 trafiła do Warszawy i cały czas jest in transit

Tymczasem paczka z Intrady od 3 lipca leżała w Los Angeles i dopiero 16 trafiła do Warszawy i cały czas jest in transit

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Ale w tym Amazonie są łajzy ...
Zamówiłem u nich w pre orderze art book do "Kung Fu Panda 4" gdzieś jak się pojawiła opcja zamówienia, we wtorek 16 lipca mi go wysłali, patrzę teraz do zamówienia i widzę takie coś:
Niestety wystąpił problem podczas wysyłki. Jeśli nie otrzymałeś paczki do 22 lipca, wróć tutaj, aby uzyskać aktualizację. Przepraszamy za niedogodności.
sobota, 20 lipca
11:54
Paczka została uszkodzona i zostanie zwrócona.
PL
Skoro to szło do Polski od środy i miało dojść na poniedziałek, wtorek to rozumiem, że teraz wszystko od nowa i ewentualnie dojdzie gdzieś na 30 lipca?
Oni nie mogą tego wysłać z bliższego magazynu, czyli np. z Niemczech, tylko ciągną z UK przez Niemcy i dopiero do Polski?
Zamówiłem u nich w pre orderze art book do "Kung Fu Panda 4" gdzieś jak się pojawiła opcja zamówienia, we wtorek 16 lipca mi go wysłali, patrzę teraz do zamówienia i widzę takie coś:
Niestety wystąpił problem podczas wysyłki. Jeśli nie otrzymałeś paczki do 22 lipca, wróć tutaj, aby uzyskać aktualizację. Przepraszamy za niedogodności.
sobota, 20 lipca
11:54
Paczka została uszkodzona i zostanie zwrócona.
PL
Skoro to szło do Polski od środy i miało dojść na poniedziałek, wtorek to rozumiem, że teraz wszystko od nowa i ewentualnie dojdzie gdzieś na 30 lipca?
Oni nie mogą tego wysłać z bliższego magazynu, czyli np. z Niemczech, tylko ciągną z UK przez Niemcy i dopiero do Polski?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Chyba muszą wydrukować artbooka. Pewnie w Amazon UK mają drukarkę do tego, a w Niemczech i w Polsce drukują zwykłe książki. Podobnie jak z tłoczeniem płyt na CD-R.
- lis23
To Oni nie mają gotowej jakiejś puli na premierę? Dodruk to chyba dopiero jak pierwszy nakład się wyprzeda?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Godzillę Arnolda mi anulowali i oddadzą kasę bo płyta jest niedostępna u dostawcy - sprzedawali to najpierw poprzez sklep CD DVD WINYL a teraz poprzez ABE MEDIA ale dostawca jest ten sam 
Paczki z Intrady nadal nie ma, minęły już 24 dni od wysyłki.
W przypadku art booka mam taki komunikat:
Niemożliwe do dostarczenia
Niestety wystąpił problem z przesyłką i nie spodziewamy się już jej dostarczenia. Przepraszamy za niedogodności. W przypadku nie otrzymania zwrotu kosztów w ciągu 14 dni skontaktuj się z nami.
Tylko że art book jest nadal dostępny, więc dlaczego nie wyślą go ponownie?

Paczki z Intrady nadal nie ma, minęły już 24 dni od wysyłki.
W przypadku art booka mam taki komunikat:
Niemożliwe do dostarczenia
Niestety wystąpił problem z przesyłką i nie spodziewamy się już jej dostarczenia. Przepraszamy za niedogodności. W przypadku nie otrzymania zwrotu kosztów w ciągu 14 dni skontaktuj się z nami.
Tylko że art book jest nadal dostępny, więc dlaczego nie wyślą go ponownie?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Jak mogę sprawdzić co się dzieje z paczką z Intrady?
Miałem link do Europe -Air Mail- ale ok. tydzień temu przestał działać, podobnie jak odnośnik do Poczty Polskiej, paczka była wtedy w Warszawie i od tamtej pory, nic, ani widu, ani słychu. Boję się, żeby nic się z nią nie stało bo to trwa już długo, od 27 czerwca, gdy ją wysłali. Mam niby tracing info ale na Poczcie jest on nieprawidłowy.
Udało mi się znaleźć, cały czas na kolejnej odprawie celnej w Warszawie już od kilku dni, masakra ...
Miałem link do Europe -Air Mail- ale ok. tydzień temu przestał działać, podobnie jak odnośnik do Poczty Polskiej, paczka była wtedy w Warszawie i od tamtej pory, nic, ani widu, ani słychu. Boję się, żeby nic się z nią nie stało bo to trwa już długo, od 27 czerwca, gdy ją wysłali. Mam niby tracing info ale na Poczcie jest on nieprawidłowy.
Udało mi się znaleźć, cały czas na kolejnej odprawie celnej w Warszawie już od kilku dni, masakra ...
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Od wielu lat uzywam tej apki do sprawdzania trackingu swoich przesylek PKGE. NETlis23 pisze: ↑śr lip 24, 2024 08:57 amJak mogę sprawdzić co się dzieje z paczką z Intrady?
Jest tez link do strony
https://pkge.net/
Swoja droga dwie moje przesyłki (tez z Intrady) gdzieś utknęły w USA... Jedna od 20 dni..

- lis23
Moja leży od tygodnia na odprawie celnej w Warszawie: Obsługa celna II ZCPP, ostatni wpis, 24 lipiec a wysłali ją 28 czerwca, od 3 do 13 lipca leżała w Los Angeles.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Przyszły mi w końcu płyty z Intrady - dopłata: 20,50 zł.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
30 lipca była premiera art booku "Marvel's The Art of Guardians of the Galaxy vol 3", książka jest dostępna do zakupu, ja zrobiłem pre order na początku lipca, mamy już 2 sierpnia a zamówienie nie zostało ani opłacone, ani wysłane ... O co tu biega?
Dzwonić do nich, czy czekać? Cały czas pisze, że dostawa planowana na 6 sierpnia.
Dzwonić do nich, czy czekać? Cały czas pisze, że dostawa planowana na 6 sierpnia.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Lisu, ten dział zaczyna wyglądać jak skrzynka DMów na Insta u topmodelek... Chłopy sami ze sobą w nich gadają...
#FUCKVINYL
- lis23
Oki ale czegoś takiego jeszcze nie miałem ...
Dzwoniłem tam i Gość mi powiedział, że książka może być wysłana nawet po weekendzie, jest już poniedziałek, dostawa jest niby jutro, Amazon nie pobrał kasy i nie wysłał przesyłki
Dzwoniłem tam i Gość mi powiedział, że książka może być wysłana nawet po weekendzie, jest już poniedziałek, dostawa jest niby jutro, Amazon nie pobrał kasy i nie wysłał przesyłki

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

to znaczy że jej nie mają, jezu, tak trudno to zrozumieć? 
jak pobiorą kasę, to znaczy, że dopiero wtedy amazon/inny sklep dostał ten towar.
na pewno za darmo niczego nie dostaniesz, o to się nie bój.

jak pobiorą kasę, to znaczy, że dopiero wtedy amazon/inny sklep dostał ten towar.
na pewno za darmo niczego nie dostaniesz, o to się nie bój.
#FUCKVINYL