LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE
- galljaronim
- John Powell
Re: LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE
Nie znam, więc się nie wypowiadam, ale chyba limit mówi sam za siebie. Trzeba kupować, żeby wytwórnie nie padły[emoji846][emoji6]
Tylko 1000 sztuk na Big Johna? Przecież to fanboje na pniu wykupią, choć pewnie przedpotopowa muzyka w mono.
youtu.be/hq5XLhqs7Ec
youtu.be/hq5XLhqs7Ec
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Box Harry'ego Pottera dotarł po dwóch tygodniach od wysyłki
218. Williams w mojej kolekcji.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ten kawałek akurat fajny.

O, a jak liczysz? Tytułami, wydaniami?

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- galljaronim
- John Powell
Pawel P. pisze:218. Williams w mojej kolekcji.

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Wydaniami, ale też nie do końca. Tu są scory, ale i np. wszystkie płyty z Boston Bops. Koncert z Wiednia, chociaż mam w wersji Blu Ray, 2CD Live Edition i jako złoty winyl, liczę jako jeden. Natomiast jeśli mam kilka różnych wydań np. Bliskich Spotkań – Varese, Aristy i Lali (nigdy nie pozbywam się starszych wersji, z powodów sentymentalnych, ale też czasem lepiej się ich słucha), to liczę je jako trzy. Potter z Lali, jako że to jeden box i tych wydań nie można kupić osobno, też liczę jako jeden, podobnie jak np. 20-płytowy John Williams Conductor - tyle że wszystkie płyty 'i tak mam osobno w pełnych wydaniach.
Goldsmithów posiadam jeszcze więcej, 233 - i wcale nie jestem rekordzistą

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Nie bardzo mi się wydzi wyciągać plyty z półki w tej chwili, by robić fotę, ale tu jest fotka mojej kolekcji w dyskusji w innym wątku sprzed pięciu lat. Ówczesne Williamsy to druga półka od dołu (po prawej), nad Goldsmithami.

viewtopic.php?f=17&t=715&p=249683#p249683
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
U mnie najwięcej jest płyt Goldsmitha, ale nie wiem czy bym dobił do 70 (kwestia liczenia pewnie).

Jest jeszcze jakiś kompozytor, którego płyt masz ponad 100?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
U mnie tylko Kamen i Newman idą w dziesiątki, a i tak nie mam wszystkich, bo to za drogi biznes po prostu (z Tomka brakuje mi dyszki - oczywiście tylko tych, które ukazały się fizycznie, z czego część i tak podpada pod składanki z pojedynczymi trackami). Plus chaos i ryzyko związane z transportem. To już nie na moje zdrowie 

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Nope. Najbliżej jest James Newton Howard, 96.Bucholc Krok pisze: ↑śr mar 03, 2021 10:08 amJest jeszcze jakiś kompozytor, którego płyt masz ponad 100?
Jak mu kilka lat temu podczas wywiadu w Pradze powiedziałem, że mam 82 jego soundtracki, to potem chodził i wszystkim mówił: "Słyszałeś? On ma 82 moje płyty!"

Dałeś mu zarobić i jeszcze lubisz jego muzykę - trudno, żeby płakał