Intrada 13 IV 10 BP-Robocop / S&S-Jack the Giant Killer

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#91 Post autor: Bucholc Krok » śr kwie 14, 2010 11:53 am

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Przestań krakać, bo czekam na dwie płyty z Francji, a to już ponad dwa tygodnie i nic.

Ja szczęśliwie dostałem wczoraj z Amazon.com...
Z reguły były po około 7-8 dniach.
Otóż to. Sprawdź kiedy były wysłane paczki, które Ci zginęły. Może jest w tym jakaś prawidłowość?
Z SAE już nic nie biorę, a "Jacka" zamówiłem z MovieMusic. Wszystko u nich zawsze było na czas, wiec mam nadzieję, że i tym razem będzie tak samo.
Oby.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#92 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr kwie 14, 2010 11:59 am

Sęk w tym, że prawidłowości w tym nie ma żadnej. Potrafiło "wciąć" jedną przesyłkę ze Szwajcarii, a druga wysłana w tym samym czasie, z tego samego sklepu doszła. Płyty z wysp docierały czasami po 2-3 tygodniach, a z Hiszpanii była po 2 dniach. Można przykładów mnożyć, a sensu w tym się nie znajdzie. Na razie przesyłki dochodzą i oby tak zostało.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#93 Post autor: Bucholc Krok » śr kwie 14, 2010 12:02 pm

Dzwoniłeś do Urzędu Celnego?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#94 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr kwie 14, 2010 12:05 pm

Nie, bo rozmawiałem z nimi kiedyś w pracy na ten temat i wiem, że nie ma po co dzwonić. Sklepy pieniądze zwróciły więc w plecy nie byłem.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#95 Post autor: Bucholc Krok » śr kwie 14, 2010 12:16 pm

Niby tak, ale jak tak będą Ci ciągle ginąć z poszczególnych sklepów to w końcu nigdzie nie będziesz mógł już kupić.

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#96 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr kwie 14, 2010 12:20 pm

To jakie jest wyjście z sytuacji? UC umywa ręce, Poczta też, bo przesyłki nie były rejestrowane na terenie Polski. Zostaje wybierać przesyłkę ubezpieczoną, ale jej koszt często przekracza wartość płyty. Jak więc widzisz dupa blada.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#97 Post autor: Bucholc Krok » śr kwie 14, 2010 12:23 pm

Trzeba zamawiać tyle płyt, żeby płacić cło. Wtedy na pewno nie zginie w UC, a tym bardziej na Poczcie.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#98 Post autor: Adam » śr kwie 14, 2010 12:27 pm

Bucholc Krok pisze:Trzeba zamawiać tyle płyt, żeby płacić cło. Wtedy na pewno nie zginie w UC, a tym bardziej na Poczcie.
otóż to. poświęcić to 50 zł nawet i tyle. po rozłożeniu na kilka płyt nie wyjdzie to aż tak dużo.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#99 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr kwie 14, 2010 12:29 pm

W tym szaleństwie jest metoda :)Już na poważnie, często bywa tak, że interesujące pozycje są w różnych sklepach. Co wówczas?Dobierać na siłę płyty aby załapać się na cło? Może przecież się zdarzyć, że zamówisz za 60,70 czy 100 baksów , a i tak nie zostanie poddana ocleniu.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#100 Post autor: Adam » śr kwie 14, 2010 12:31 pm

ja zawsze wolę zamawiać jak najwięcej bo wychodzi taniej po prostu..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#101 Post autor: Bucholc Krok » śr kwie 14, 2010 12:38 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:W tym szaleństwie jest metoda :)Już na poważnie, często bywa tak, że interesujące pozycje są w różnych sklepach. Co wówczas?Dobierać na siłę płyty aby załapać się na cło?

Może zlecać komuś innemu.
Może przecież się zdarzyć, że zamówisz za 60,70 czy 100 baksów , a i tak nie zostanie poddana ocleniu.
Ostatnio zamówiłem w Amazon.com za 70-75$ i nie oclili. Ale wydaje mi się, że powyżej setki, akurat z tego sklepu, to nie przejdzie bez cła. Gorzej w sklepach unijnych..

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#102 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr kwie 14, 2010 13:02 pm

Nie ma Panowie złotego środka. Trzeba liczyć na uczciwość,a i odrobina szczęścia także się przyda. W ostateczności można zmienić zainteresowania i zająć się ogrodnictwem, na ten przykład :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#103 Post autor: Bucholc Krok » śr kwie 14, 2010 13:07 pm

W ogrodnictwie jest jeszcze większe prawdopodobieństwo, że zajdą wypadki, które zniszczą całą pracę. Lepiej zbierać kapsle.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#104 Post autor: Adam » śr kwie 14, 2010 21:36 pm

epic fail :D
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ