Intrada 16 III 10 Baxter - Cervantes, Frontiere -Billie/Popi

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#46 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr mar 24, 2010 17:06 pm

Za całość(2 płyty plus wysyłka) zapłaciłem coś około 35$. Co do znikania przesyłek, przez parę lat, nie zginęło nic, a w przeciągu ostatnich 3 miesięcy wcięło mi aż 5 (Stany, Anglia, Szwajcaria).Chyba ktoś nie lubi Pomorza Zachodniego.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#47 Post autor: Bucholc Krok » śr mar 24, 2010 17:14 pm

U mnie 2, a pierwsza też z grudnia. Czyli kret działa od grudnia lub od nowego roku. Na przesyłkach masz pieczątki tylko z Urzędu Celnego w Warszawie, czy jeszcze z jakiegoś lokalnego?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#48 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr mar 24, 2010 17:27 pm

Tylko UC Warszawa. Dzisiaj dostałem dwie przesyłki z USA i jedną z Anglii. Wszystko było OK, ta ostatnia była nawet otwarta, a płyty nikt nie ruszył. Sam nie wiem co o tym myśleć. Po ostatnich "doświadczeniach" zastanawiam się jedna dwa razy , gdy mam coś zamówić zza oceanu.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#49 Post autor: Bucholc Krok » śr mar 24, 2010 19:32 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Tylko UC Warszawa. Dzisiaj dostałem dwie przesyłki z USA i jedną z Anglii. Wszystko było OK, ta ostatnia była nawet otwarta, a płyty nikt nie ruszył.

Po cholerę ktoś otwierał paczkę z Anglii skoro z UE można sprowadzać ile się chce?
Sam nie wiem co o tym myśleć. Po ostatnich "doświadczeniach" zastanawiam się jedna dwa razy , gdy mam coś zamówić zza oceanu.
Ale jakie jest wyjście?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#50 Post autor: Althazan » śr mar 24, 2010 20:10 pm

Bucholc Krok pisze:Nie wiem jak to jest, bo SAE podają w mejlu informującym o wysyłce numer przesyłki, ale to chyba nie działa u nas?
Althazan - Tobie to działa?
Numer, zaczynający się od LC nie działa, bo to "LC..." to nr deklaracji celnej, a nie rejestr pocztowy przesyłki. Dla nich to jakiś dowód, że nadali przesyłkę, ale to chyba dla picu, żeby ludzie myśleli, że leci do nich rejestrowana przesyłka i żeby wałków nie robili. U mnie na południu spokój - nic nie zginęło od długiego czasu (odpukać!) :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#51 Post autor: Bucholc Krok » czw mar 25, 2010 07:13 am

Może teraz jest nowa zasada w UC - losowo otwierają paczki i jeśli w środku nie ma faktury to konfiskują zawartość (niezależnie od tego, czy paczka jest ze sklepu czy od "prywatnej osoby") do swojego "sklepiku". :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#52 Post autor: Adam » czw mar 25, 2010 08:29 am

a może rzeczywiście tak jest.. wiadomo że jeśli paczka nie prywatna to faktura niby powinna być? z drugiej strony jak to było u Pasikowskiego : "a kto qwa tyle lat faktury trzyma?!" ;-)
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ