Godfather

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Turek

Godfather

#1 Post autor: Turek » ndz gru 11, 2011 16:45 pm

Jak myślicie, jest szansa na jakiś box, bądź też wznowienie scorów do Ojca Chrzestnego ?

Kto ma do tego prawa ?

W 2012 będzie 40 rocznica postania filmu, mogliby to muzycznie uczcić.

Przydałby się remaster, szczególnie 1 i 2 części.

No i pytanie - jakie braki materiałowe są na albumach ?

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

Re: Godfather

#2 Post autor: Tomek » ndz gru 11, 2011 17:52 pm

Myślę, że materiał, który jest na oryginalnych wydaniach MCA jest wystarczający, oczywiście pod kątem muzycznym. Bo co może być jeszcze tam nie wydanego - kolejne intonacje tematów albo więcej włoskiej muzyki źródłowej? Nie wiem czy to komukolwiek byłoby do szczęścia potrzebne.

Inna sprawa to jakość dźwięku... Czy tu coś może zostać zrobione? Nie sądzę. Jakieś 1-2 lata temu na blu-ray i DVD wychodziły tzw. wersje Coppola Restoration. Jeżeli coś miałoby na nowo wyjść, to podejrzewam, że w tamtym okresie. A nic się nie pojawiło. Re-mastering byłby potrzebny, nie przeczę, głównie do wybitnej muzyki z części II :). Ale pytanie czy istniejące źródła, taśmy-matki dadzą taką możliwość...?

Uprzedzę natomiast Twoje pytanie o re-rec. Prażanie to zrobili już (The Godfather Trilogy) i moim zdaniem to przeciętna płytka - zamiast skupić się na materiale Roty, to tam się skupiono w większości...ale na muzyce źródłowej :roll: Jedyny warty "zachodu" tam fragment to finał Ojca I w wersji z chórem. Jako całość wydanie zawodzi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3 Post autor: Adam » ndz gru 11, 2011 18:24 pm

Tomek pisze:Uprzedzę natomiast Twoje pytanie o re-rec. Prażanie to zrobili już (The Godfather Trilogy) i moim zdaniem to przeciętna płytka - zamiast skupić się na materiale Roty, to tam się skupiono w większości...ale na muzyce źródłowej :roll: Jedyny warty "zachodu" tam fragment to finał Ojca I w wersji z chórem. Jako całość wydanie zawodzi.
no to zaraz będzie kolejna dyskusja o rerecach :D ;-)
#FUCKVINYL

Turek

#4 Post autor: Turek » ndz gru 11, 2011 19:05 pm

NIE ROZKRĘCAMY TU ROZMOWY O RE-RECach

Tu zależy mi jeno na oryginalnych nagraniach, a dało mi do myślenia to że 40th filmu się zbliża więc mogłaby La-La czy Intrada coś dać.

Templar

#5 Post autor: Templar » ndz gru 11, 2011 19:57 pm

Ja tam żadnych dodatkowych rzeczy nie chcę, dawać tylko zremasterowane wydania dwóch pierwszych części i będę w siódmym niebie 8)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#6 Post autor: Wawrzyniec » ndz gru 11, 2011 20:07 pm

Tomek pisze:Uprzedzę natomiast Twoje pytanie o re-rec. Prażanie to zrobili już (The Godfather Trilogy) i moim zdaniem to przeciętna płytka - zamiast skupić się na materiale Roty, to tam się skupiono w większości...ale na muzyce źródłowej :roll: Jedyny warty "zachodu" tam fragment to finał Ojca I w wersji z chórem. Jako całość wydanie zawodzi.
:)
Adam pisze:no to zaraz będzie kolejna dyskusja o rerecach :D ;-)
:D
Turek pisze:NIE ROZKRĘCAMY TU ROZMOWY O RE-RECach
:(
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#7 Post autor: Adam » ndz gru 11, 2011 20:09 pm

no, fatalnie :P
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ