Doctor Zhivago - dźwięk
Doctor Zhivago - dźwięk
Jak w temacie. Mam pytanie apropo Doctora Żywago Maurice Jarre'a. Mam album z 12 utworami, wydany przez Duchesse Compact Disc. Jest to fantastyczna, rewelacyjna muzyka, lecz co jest problemem dźwięk jest ŻENUJĄCY. Czy te inne wydania z taką tracklistą z porządnym dźwiękiem?
1. Overture From "Doctor Zhivago" (04:10)
2. Main Title From "Doctor Zhivago" (02:37)
3. Lara Leaves Yuri (01:25)
4. At the Student Cafe (01:30)
5. Komarovsky and Lara's Rendezvous (03:49)
6. Revolution (03:59)
7. Lara's Theme From "Doctor Zhivago" (02:50)
8. The Funeral (03:05)
9. Sventytski's Waltz (02:12)
10. Yuri Escapes (02:16)
11. Tonya Arrives at Varykino (03:39)
12. Yuri Writes a Poem for Lara (02:35)
Wiem że jest complete od Rhino lecz jest on fatalnie zmontowany - dla mnie taka cegła do niczego się nie nadaje, zaś album z tym układem, który mam słucha się znakomicie, lecz dźwięk odstrasza. Czy więc są jakieś wydania takie z dobrym dźwiękiem ?
1. Overture From "Doctor Zhivago" (04:10)
2. Main Title From "Doctor Zhivago" (02:37)
3. Lara Leaves Yuri (01:25)
4. At the Student Cafe (01:30)
5. Komarovsky and Lara's Rendezvous (03:49)
6. Revolution (03:59)
7. Lara's Theme From "Doctor Zhivago" (02:50)
8. The Funeral (03:05)
9. Sventytski's Waltz (02:12)
10. Yuri Escapes (02:16)
11. Tonya Arrives at Varykino (03:39)
12. Yuri Writes a Poem for Lara (02:35)
Wiem że jest complete od Rhino lecz jest on fatalnie zmontowany - dla mnie taka cegła do niczego się nie nadaje, zaś album z tym układem, który mam słucha się znakomicie, lecz dźwięk odstrasza. Czy więc są jakieś wydania takie z dobrym dźwiękiem ?
Re: Doctor Zhivago - dźwięk
Wydanie Rhino właśnie (tudzież wznowienie Turnera/Sony z zeszłego roku - ten sam materiał) - ma zremasterowany dźwięk z oryginalnych taśm. Inna sprawa, że ma też 45 utworów, z czego połowę bym w cholerę wywalił
Na chwilę obecną jednak lepszego nie znajdziesz.

No właśnie dlatego zależało mi na jakimś wydaniu z 12 utworami, bo to wydanie Rhino to pod względem montażu okropność...Mefisto pisze: ma zremasterowany dźwięk z oryginalnych taśm. Inna sprawa, że ma też 45 utworów, z czego połowę bym w cholerę wywaliłNa chwilę obecną jednak lepszego nie znajdziesz.
http://merlin.pl/Doctor-Zhivago-Doktor- ... 83432.html
Zna ktoś to wydanie ? Jak tam z jakością dźwięku?
Zna ktoś to wydanie ? Jak tam z jakością dźwięku?
eeee a to nie jakiś fejk w stylu "Grupa X wykonuje repertuar Maurice Jarra"?
#FUCKVINYL
Nie wiem właśnie, niby Original Soundtrack, cholera wie, a klipów brakAdam Krysiński pisze:eeee a to nie jakiś fejk w stylu "Grupa X wykonuje repertuar Maurice Jarra"?