To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
-
Kaonashi
- Joe Hisaishi
autor: Kaonashi » sob kwie 16, 2016 21:31 pm
Dziwię się, że dopiero teraz.
Wawrzyniec pisze:A co powiesz na filmowe Ghost in the Shell, ze Scarlett Johansson, mającą grać Azjatkę:
Ja tu się o muzykę bardziej martwię.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
autor: Koper » sob kwie 16, 2016 23:49 pm
To coś reżyseruje facet od "Królewny Śnieżki i Łowcy". Już się nie ma co zamartwiać, trzeba film na straty spisać. A zamiast Johansson mogli Małgosię Foremniak wziąć.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Kaonashi
- Joe Hisaishi
autor: Kaonashi » ndz kwie 17, 2016 00:51 am
Jakby to Japońce kręcili, to może by i ją wzięli.

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
autor: Koper » ndz kwie 17, 2016 12:06 pm
W sumie stylizację niemal identyczną miała w "Avalonie".

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
autor: Koper » sob kwie 23, 2016 16:48 pm
Seagalowi nie spodobał się (i słusznie) film Eastwooda i machnął swoją wariację nt. snajpera w Afganistanie/Iraku/whatever (i tak widać, że kręcone w Kalifornii

)
https://www.youtube.com/watch?v=fz_TIl_TgpY
-
kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
autor: kiedyśgrześ » ndz kwie 24, 2016 04:19 am
Koper pisze:i tak widać, że kręcone w Kalifornii

)
mnie to nadal wygląda na Rumunię

-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
autor: Koper » ndz kwie 24, 2016 18:12 pm
za imdb:
Filming Locations: Blue Cloud Movie Ranch - 20000 Blue Cloud Road, Santa Clarita, California, USA
W Rumunii to są Karpaty: Transylwania, Dracula, rozumiecie... ?

-
kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
autor: kiedyśgrześ » śr kwie 27, 2016 13:12 pm
i chciało ci się to sprawdzić, RESPEKT
Koper pisze:W Rumunii to są Karpaty: Transylwania, Dracula, rozumiecie... ?

no i Sony Pictures Home Entertainment

ale widzę, że to nie jest ich produkcja

-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
Od razu poznałem słoneczną Kalifornię ale musiałem mieć dowód.

Na google maps nawet jest to ranczo filmowe (i widać dekorację bliskowschodniej ulicy), szkoda że street view doń nie dotarło, może by akurat Stevena przyłapali w galotach.

-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
Emma Watson gra Piękną. OK, dziękuję, postoję. Nazwisko reżysera też wiele mówi.

-
Wojteł
- John Williams
autor: Wojteł » pn maja 23, 2016 20:39 pm
Kiedy filmy z McKellenem miał ponoć bardzo udane. Bogowie i potwory były chwalone przez krytyków, a Mr. Holmes sam miałem przyjemnośc oglądac i mi się naprawdę podobał. Condon nakręcił też chyba najgorsze części Zmierzchu, ale szczerze, nie chce ganić reżysera za to, że nakręcił zły film na podstawie tak cudownego materiału źródłowego

Jak już, to za to, że się zgodził, ale może w grę wchodziło zielone światło na inne projekty, więc też bym się wstrzymał

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
-
lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Fanom wersji animowanej do gustu przypadnie zapewne informacja, że za oprawę muzyczną Pięknej i Bestii ponownie odpowiada Alan Menken. Na ścieżkę dźwiękową skomponowaną przez zdobywcę ośmiu Oskarów złożą się reinterpretacje starych utworów, jak i zupełnie nowe kompozycje.
http://gameplay.pl/news.asp?ID=98245
Mam nadzieje, że owe reinterpretacje nie będą na poziomie tych z " Księgi Dżungli " ( śpiewający Fronczewski to niezła trauma

) i że sam film nie będzie też tak krótki.
Tylko On, Williams John

Tylko on, Elton John

-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
Wojtek pisze:Mr. Holmes sam miałem przyjemnośc oglądac i mi się naprawdę podobał. Condon nakręcił też chyba najgorsze części Zmierzchu, ale szczerze, nie chce ganić reżysera za to, że nakręcił zły film na podstawie tak cudownego materiału źródłowego

Jak już, to za to, że się zgodził, ale może w grę wchodziło zielone światło na inne projekty, więc też bym się wstrzymał

W takim Mr. Holmes (film niezły, ale żadne nie wiadomo co) pewnie reżyser miał tam trochę swobody twórczej, której nie miał z kolei przy Zmierzchu. Akurat Disney raczej nie wydaje mi się by dał mu nadmiar luzu...

Po stronie wizualnej widocznej w teaserze i zatrudnieniu Menkena można odnieść wrażenie, że faktycznie będą się starali ile się da przenieść do filmu fabularnego jak najwięcej z wersji animowanej. Nie wiem czy to taki dobry pomysł... Tak czy siak, jakoś dziwnie jestem przekonany że mimo wad, niedawna wersja Gansa okaże się koniec końców lepsza. A już na pewno z ładniejszą bohaterką.