CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

#811 Post autor: kiedyśgrześ » czw lut 16, 2012 03:49 am

Koper pisze:A jak tam score ukochanego kompozytora hp_gofa? :)
http://www.filmmusic.pl/forum/viewtopic ... 52#p124752 :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#812 Post autor: Marek Łach » wt lut 21, 2012 19:51 pm

Rzeź

Świetny! Polański w formie (choć nie widać go tam zbyt wiele na pierwszy rzut oka, jednak autorka sztuki tym razem zdominowała reżysera). Pasjonujące przejście od podkręcającego napięcie początku do farsy. Jak dotąd mój ubiegłoroczny top 3. :)

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#813 Post autor: kiedyśgrześ » sob mar 17, 2012 06:08 am

Young Adult - bez efektów, bez CGI, bez akcji z kopami i karabinami, bez przesłania i taniego moralizatorstwa. Prawie 40-stolenia rozwódka na rozdrożu kariery zawodowej wraca do rodzinnego miasteczka w Minnesocie w poszukiwaniu swojej prawdziwej miłości, czyli pierwszej miłości :D ta oczywiście ma już żonę i dziecko :D Więcej z tego zabawy niż z blockbusterów za pińcet milionów.

W roli głównej Charlize Theron, jak się okazuje niegdysiejszy Oscar nie był przypadkowy :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#814 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 17, 2012 12:16 pm

kiedyśgrześ pisze:Young Adult - bez efektów, bez CGI, bez akcji z kopami i karabinami, bez przesłania i taniego moralizatorstwa. Prawie 40-stolenia rozwódka na rozdrożu kariery zawodowej wraca do rodzinnego miasteczka w Minnesocie w poszukiwaniu swojej prawdziwej miłości, czyli pierwszej miłości :D ta oczywiście ma już żonę i dziecko :D Więcej z tego zabawy niż z blockbusterów za pińcet milionów.

W roli głównej Charlize Theron, jak się okazuje niegdysiejszy Oscar nie był przypadkowy :D
Amen!

Obrazek

Ale gdzieś ten film oglądał?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#815 Post autor: kiedyśgrześ » ndz mar 18, 2012 08:15 am

Wawrzyniec pisze:
Ale gdzieś ten film oglądał?
W stanach na wideo już jest, więc jest :)

Ps. Swoją drogą właśnie rzuciłem okiem na szczegóły polskiej dystrybucji, brak kinowej, home koło czerwca, no brawo :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#816 Post autor: Adam » ndz mar 18, 2012 09:07 am

dawno wyszedł blu w usa. więc wiadomo :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#817 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 18, 2012 20:33 pm

Ja np. byłem na premierze tego filmu w Berlinie. Był Jason Reitman i dwójka głównych aktorów. Niestety nie było Charlize Theron. :(

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#818 Post autor: kiedyśgrześ » ndz mar 18, 2012 21:37 pm

Wawrzyniec pisze:Ja np. byłem na premierze tego filmu w Berlinie. Był Jason Reitman i dwójka głównych aktorów. Niestety nie było Charlize Theron. :(
Cholera to ty Wawrzyniec szyszka jesteś, a ja do ciebie per Pan nie mówię, popraw mnie następnym razem gdybym zapomniał :)
Obrazek

Templar

#819 Post autor: Templar » ndz mar 18, 2012 21:39 pm

kiedyśgrześ pisze:
Wawrzyniec pisze:Ja np. byłem na premierze tego filmu w Berlinie. Był Jason Reitman i dwójka głównych aktorów. Niestety nie było Charlize Theron. :(
Cholera to ty Wawrzyniec szyszka jesteś, a ja do ciebie per Pan nie mówię, popraw mnie następnym razem gdybym zapomniał :)
:mrgreen:

Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#820 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 18, 2012 21:48 pm

Dziękuję. :) Ale bez przesady, żadna szycha. Po prostu było Berlinale było to się chodziło na filmy i stąd też mam te już około 20 wypadów do kina w tym roku. I tak też udało mi się załapać na premierę "Young Adult". Ale byłem też na światowej premierze, gdyż ona odbyła się w Berlinie, "Iron Sky", tego filmu o nazistach z kosmosu. Dlatego też ten film już widziałem, mimo, że do kin jak dobrze pójdzie będzie w kwietniu jak nie później.
Tak samo przed rokiem widziałem na Berlinale "Coriolanusa" Ralpha Fiennesa. Choć film jeszcze dalej niestety nie trafił do kin. I mogę też wypowiedzieć się o muzyce Ilana Eshkierego. :)

Teraz co prawda w weekend była w Berlinie premiera "Hunger Games" i była na niej Jennifer Lawrence, ale byłem zbyt zajęty, aby wybrać się do centrum, aby chociażby na czerwony dywan sobie popatrzeć. :wink:

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#821 Post autor: Marek Łach » ndz mar 18, 2012 22:42 pm

Róża

Mega kino, najlepszy polski film od paru lat - pewnie od "Domu złego". ;) Świetne zdjęcia, aktorstwo, no i temat. Smarzowski to w naszym kraju reżyserska stratosfera, na następne jego filmy idę w ciemno.

Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

#822 Post autor: Krelian » ndz mar 18, 2012 23:14 pm

+1 tym bardziej, że jego kolejny film o tytule "7 dni" zapowiada się ciekawie

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#823 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 18, 2012 23:21 pm

Ale mimo wszystko zagranicą kariery nie zrobi i raczej nie ma co tam jego filmów wyświetlać. Za bardzo się w polskim bagienku tapla. Przy czym naturalnie nie zabraniam mu tego.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#824 Post autor: Adam » pn mar 19, 2012 08:32 am

Dom Zły rył psyche. Róża ją masakruje. Geniusz.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

#825 Post autor: Krelian » czw mar 22, 2012 13:53 pm

Wawrzyniec pisze:Ale mimo wszystko zagranicą kariery nie zrobi i raczej nie ma co tam jego filmów wyświetlać. Za bardzo się w polskim bagienku tapla. Przy czym naturalnie nie zabraniam mu tego.
No trudno się nie zgodzić bo słyszałem np. Dom Zły został na jakimś festiwalu w Tokyo okrzyknięty jako surrealistyczny thiller :mrgreen: czy coś w tym stylu. Tak czy siak Smarzowski tworzy bezkompromisowe i autorskie kino i co z tego że to kino dość hermetyczne czy to źle ? jak dla mnie Geniusz. :mrgreen:

ODPOWIEDZ