CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

#751 Post autor: Templar » sob sty 07, 2012 23:24 pm

Tomasz Goska pisze:Real Steel
...ale paździerz!
Rzekłem.

Ale dupcysz, mega film, Bay se powinien to obejrzeć zanim zrobi kolejną beznadziejną część Transformersów, bo jak dotąd tylko jedynka trzymała poziom.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#752 Post autor: kiedyśgrześ » ndz sty 08, 2012 00:35 am

Koper pisze:I dlatego nikt o nich filmów nie nakręci
Oczywiście, że kreci, kręcił i będzie kręcić, ile to było szum w mieście gdy Bodek Linda spacerował po miejskim wiadukcie jedynie w DRES odziany, o tyle to dziwne, że prywatnie mieszka całkiem blisko, to samo Pazura, z tym, że ten czerpie z doświadczeń gdy się obracał w środowisku Trójmiejskiego półświatka, plotka głosi, że właśnie tam poznał swoją przyszłą-byłą żonę, z tym, że nie zdawał sobie sprawy, że ona jest w pracy, nieważne, plotki rozsiewane przez złych ludzi, tak, czy siak skądś się te Sztosy i inne Chłopaki... biorą.
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#753 Post autor: kiedyśgrześ » ndz sty 08, 2012 00:38 am

Templar pisze:Ale dupcysz, mega film, Bay se powinien to obejrzeć zanim zrobi kolejną beznadziejną część Transformersów, bo jak dotąd tylko jedynka trzymała poziom.
Nie no kiszka straszna i to pomimo tego, że do schematu ojciec-syn nastawiony jestem w sumie pozytywnie, swoją drogą ojciec-syn i mamy zawsze jakąś moralizatorską opowieść o dorastaniu i relacjach, tło nieistotne, ojciec-córka i zaraz wyskakuje jakieś Commando :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#754 Post autor: Koper » ndz sty 08, 2012 12:10 pm

kiedyśgrześ pisze:
Koper pisze:I dlatego nikt o nich filmów nie nakręci
Oczywiście, że kreci, kręcił i będzie kręcić, ile to było szum w mieście gdy Bodek Linda spacerował po miejskim wiadukcie jedynie w DRES odziany, o tyle to dziwne, że prywatnie mieszka całkiem blisko, to samo Pazura, z tym, że ten czerpie z doświadczeń gdy się obracał w środowisku Trójmiejskiego półświatka, plotka głosi, że właśnie tam poznał swoją przyszłą-byłą żonę, z tym, że nie zdawał sobie sprawy, że ona jest w pracy, nieważne, plotki rozsiewane przez złych ludzi, tak, czy siak skądś się te Sztosy i inne Chłopaki... biorą.
No to komedie... takie z nich "postaci tragiczne" ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#755 Post autor: Ghostek » ndz sty 08, 2012 13:23 pm

Templar pisze:
Ale dupcysz, mega film, Bay se powinien to obejrzeć zanim zrobi kolejną beznadziejną część Transformersów, bo jak dotąd tylko jedynka trzymała poziom.
Proszę cię, więcej funu miałem na Transformerach, niż tutaj. Po 10 minutach dokładnie wiedziałem co i jak będzie dalej. Ale fabuła to najmniej istotny element tego filmu. Za to te roboty? Pliss... Powiedziałbym że to właśnie Levy za dużo się Transformerów (i Rocky'ego) naoglądał.
4,5/10 za film.
Obrazek

Templar

#756 Post autor: Templar » ndz sty 08, 2012 15:57 pm

Tomasz Goska pisze:Proszę cię, więcej funu miałem na Transformerach, niż tutaj. Po 10 minutach dokładnie wiedziałem co i jak będzie dalej. Ale fabuła to najmniej istotny element tego filmu. Za to te roboty? Pliss... Powiedziałbym że to właśnie Levy za dużo się Transformerów (i Rocky'ego) naoglądał.
4,5/10 za film.
To ja już po zobaczeniu samego tytułu Transformersów wiedziałem co będzie w filmie, a jak go zobaczyłem to rzygałem już tymi durnymi efektami specjalnymi. Natomiast Real Steel mi się bardzo podobał, przyjemny film familijny, w sam raz dla całej rodziny, ostatnia walka jest świetna, ja już czekam na drugą część :)

A jeszcze taki mały offtop odnośnie "W ciemności":

Obrazek

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#757 Post autor: Adam » ndz sty 08, 2012 18:23 pm

donatelo i mikalandżelo megakult!!!!!!!!
#FUCKVINYL

Templar

#758 Post autor: Templar » wt sty 10, 2012 15:02 pm

Obejrzałem w końcu Drive, genialny film, Ryan wymiata, jak dla mnie najlepszy film 2011 roku razem ze Szpiegiem ;) Z muzyki to fajne były 2 piosenki - Nightcall i A Real Hero, no i teraz marzę o tej kurtce :mrgreen: Potrzebuję tylko 160$:

http://www.shop-steady.com/ProductDetai ... e=DRIVE001

Do tego jeszcze Chevelle Malibu by mi się przydał :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#759 Post autor: Adam » wt sty 10, 2012 18:14 pm

no chłopie jakbyś w takiej kurtce wyszedł na miasto to Jacyków jest Twój :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#760 Post autor: Wawrzyniec » śr sty 11, 2012 17:17 pm

Problem z kurtką Kierowcy jest taki, że nie każdy po jej nałożeniu będzie wyglądał jak Kierowca. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#761 Post autor: Marek Łach » ndz sty 15, 2012 15:12 pm

Kret - przeciętny film, wszystko idzie jak po sznurku, scenariusz jest jakby zlepkiem sytuacji, które wywołują modelowe problemy związane z dziką lustracją. Taki to scenariusz, jakby ktoś regularnie oglądał TVN 24 i na podstawie newsów skleił opowieść. :) Aktorstwo niezłe, ogląda się bez większych zgrzytów. Ale film jakby spóźniony, jakoś mam wrażenie, że ostatnio nawet polityków w dobie kryzysu mniej obchodzi grzebanie w przeszłości. Choć może wyrok na Kiszczaka znowu to zmieni.

Contagion - słabizna, nie angażuje, świetni aktorzy nie mają nic do zagrania, całość podobnie jak Kret wydaje się być zlepkiem historyjek wziętych z newsów (zwłaszcza ten nawiedzony bloger grany przez Lawa). Postać Winslet mnie nie obeszła, Cotillard robiła tylko zdziwioną minę jakby była na haju, Damon chyba zapomniał, że stracił żonę i dziecko... a potem wszystko rozwiązało się gładziutko. A idź mi pan z taką katastrofą.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#762 Post autor: DanielosVK » ndz sty 15, 2012 17:37 pm

Marek Łach pisze:Damon chyba zapomniał, że stracił żonę i dziecko...
Najlepszy był moment, gdy się dowiedział o śmierci żony. "O, tak, yhm, no, ok..." :mrgreen:
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Templar

#763 Post autor: Templar » ndz sty 15, 2012 18:06 pm

DanielosVK pisze:
Marek Łach pisze:Damon chyba zapomniał, że stracił żonę i dziecko...
Najlepszy był moment, gdy się dowiedział o śmierci żony. "O, tak, yhm, no, ok..." :mrgreen:
A co w tym takiego dziwnego? W szoku był, zaprawdę powiadam Ci, że sporo osób tak reaguje na wieść o śmierci kogoś bliskiego i czasem to przez kilka dni nie mogą tego przyjąć do wiadomości, że ta osoba nie żyje.

I akurat Damon i Law jak dla mnie zagrali w Contagion naprawdę dobrze ;)

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#764 Post autor: kiedyśgrześ » ndz sty 15, 2012 22:51 pm

Oba filmy z gatunku bajki poprawnie polityczne, Contagion - dobry rząd, poddani już nie tak bardzo, Kret - zostałem świnią dla dobra wyższego, a nie wygody własnej, jeśli kogoś interesuje temat lustracji w kinie polecam Czeski Błąd (chyba z 2010) jak sama nazwa wskazuje czeskiej produkcji, przestanie być dziwne dlaczego to Czesi jakieś Oskary za filmy mają, a my musimy się zadowalać nagrodami jedynie z niszowych festiwali.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#765 Post autor: Marek Łach » ndz sty 15, 2012 23:25 pm

Templar pisze:A co w tym takiego dziwnego? W szoku był, zaprawdę powiadam Ci, że sporo osób tak reaguje na wieść o śmierci kogoś bliskiego i czasem to przez kilka dni nie mogą tego przyjąć do wiadomości, że ta osoba nie żyje.
Ale nie chodzi mi o tę pierwszą reakcję, gdy nie przyjmował do wiadomości, że umarła - rozumiem to. Tylko że potem to zrozumiał, a wystarczyło parę dni przebywania na kwarantannie, by zupełnie na fakt utraty rodziny zobojętniał. Czyli najpierw szok, potem króciutka rozpacz i nagle - bach! - I don't give a shit!
Templar pisze:I akurat Damon i Law jak dla mnie zagrali w Contagion naprawdę dobrze ;)
Niestety Law miał tak paskudnie tendencyjną rolę do zagrania, że ani przez chwilę nie mogłem uwierzyć w postać, którą gra. ;)

ODPOWIEDZ