Godzilla - 2014
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Godzilla - 2014
Ale ta Godzilla chyba nie ma mieć charakter pseudo-dokumentu, co by wskazane było użycie muzyki jak w polskich filmach.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
O efekty w Godzilli się nie martwię, patrząc na obsadę aktorską i techniczną nie będzie to film za małe pieniądze, więc od strony wizualnej nie będzie pewnie nic do zarzucenia, tym bardziej że taki film wymaga wręcz mocarnych efektów bo to one będą go właściwie budowały.
Zresztą już ta jedna fotka z gruzami domów co wyciekła z trailera na Comic Con pokazuje że będzie epicko.
Zresztą już ta jedna fotka z gruzami domów co wyciekła z trailera na Comic Con pokazuje że będzie epicko.
Z tego co wiem to w głównie w serii Showa.Michał Turkowski pisze:Nakajima grał w serii Showa czy Heisei ? Bo teraz już nie pamiętam ale chyba od Godzilla 1984 aż do Destroyera czyli Heisei
Skąd masz to info, bo wyszukiwarka mi nic nie znajduje?kiedyśgrześ pisze:http://www.youtube.com/watch?v=NklvxiHk6sEThe famous "Godzilla March" (a rendition of which you hear here) has appeared in various places. Ifukube originally wrote the Godzilla March as part of his beautiful violin concerto (1948). Ifukube started scoring movies in 1947. Because he was often given only 3 days to compose for films, much of his scores (espcially his kaiju eiga soundtracks) were largely comprised of his own classical (concert) works, creating a sort of "Fantasia" experience.
Poszperałem trochę w necie odnośnie genezy tematu Godzilli. Pierwszy raz pojawia się w "Rapsodia Concertante per Violino ed Orchestra" z 1948 roku. Znalazłem ten fragment:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... CgQ#t=443s
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Zobaczyłem sobie na IMDb. Weta Digital zajmuje się oprawą wizualną filmu więc będzie co najmniej bardzo dobrze patrząc się na to co wyprawiali w Władcy Pierścieni, Hobbicie i King Kongu.Michał Turkowski pisze:O efekty w Godzilli się nie martwię, patrząc na obsadę aktorską i techniczną nie będzie to film za małe pieniądze, więc od strony wizualnej nie będzie pewnie nic do zarzucenia, tym bardziej że taki film wymaga wręcz mocarnych efektów bo to one będą go właściwie budowały.
Spoiler:
Dobra muzyka to dobra rzecz, tylko, że się boję o to, że jej nie będzie.Ale ta Godzilla chyba nie ma mieć charakter pseudo-dokumentu, co by wskazane było użycie muzyki jak w polskich filmach.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Przestań z tymi cholernymi spoilerami i mówię ci to jako administrator tego forum. Następnego posta ze spoilerem, który jest bez żadnego sensu, po prostu usunę!
Jackson robi tę Godzillęqnebra pisze: Zobaczyłem sobie na IMDb. Weta Digital zajmuje się oprawą wizualną filmu więc będzie co najmniej bardzo dobrze patrząc się na to co wyprawiali w Władcy Pierścieni, Hobbicie i King Kongu.

Chyba nie, bo kostiumu King Konga nie zrobił 

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Nie, Peter Jackson pewnie o tym filmie najwyżej sobie czytał. Ta firma jest najbardziej znana z pracy nad oprawą w filmach Jacksona. Ot cała afera. Dobra. Koniec offtopienia o efektach specjalnych, to forum muzyki filmowej.Kaonashi pisze:Jackson robi tę Godzillęqnebra pisze: Zobaczyłem sobie na IMDb. Weta Digital zajmuje się oprawą wizualną filmu więc będzie co najmniej bardzo dobrze patrząc się na to co wyprawiali w Władcy Pierścieni, Hobbicie i King Kongu.![]()
Widzę, że jak się na da odpowiedniej buźki to wyczucie ironii u niektórych leży na całej linii
Z całym szacunkiem.

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Nic się nie stało. 

- Wojteł
- John Williams
Kaonashi pisze:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... CgQ#t=443s
Świetna praca, muszę skądś to zassać

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
W ostateczności zassij z youtube'a 

- qnebra
- Zdobywca Oscara
YouTube trochę utrudnił pobieranie filmów, ale może istnieje sposób.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +