Star Wars

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Star Wars

#736 Post autor: hp_gof » czw sie 04, 2016 14:51 pm

No już nie siej paniki na zapas. Będzie co będzie :P
Może Edwards siedzi z Olkiem i popija zieloną herbatkę, a resztę czarnej roboty wykonuje Gilroy? :P Niektórzy kompozytorzy mają po dziesięciu pomagierów, to reżyser nie może mieć jednego? ;)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#737 Post autor: Wojteł » czw sie 04, 2016 17:12 pm

Ech, jak ten polski tytuł okropnie brzmi :| Poza tym, jak dla mnie, trochę chybionym pomysłem jest wpieprzanie miliona nowych jednostek do prequela dziejącego się tuż przed akcją starej trylogii, bo potem wychodzi na to, że Imperium i Rebelia zaliczyły regres technologiczny albo zapomniały, że mają taki fajny sprzęt na składzie :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#738 Post autor: Wawrzyniec » czw sie 04, 2016 20:38 pm

hp_gof pisze:No już nie siej paniki na zapas. Będzie co będzie :P
Może Edwards siedzi z Olkiem i popija zieloną herbatkę, a resztę czarnej roboty wykonuje Gilroy? :P Niektórzy kompozytorzy mają po dziesięciu pomagierów, to reżyser nie może mieć jednego? ;)
Tylko wiesz, ze jeżeli Olek popija zieloną herbatkę, to oznacza, że muzykę już napisał. A skoro film jest przemontowywany to i użycie muzyki może się zmieniać, albo też wymagać czegoś nowego itd.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#739 Post autor: Ghostek » czw sie 04, 2016 20:45 pm

Koniec końców na dwa miesiące przed premierą zatrudnią Elfmana do zutylizowania tematów Williamsa, połączą z tym, co zrobił Olek oraz temp trackiem Williamsa i wszyscy będą kontent :mrgreen:
Obrazek

hp_gof

#740 Post autor: hp_gof » czw sie 04, 2016 20:46 pm

Disney chyba takich rzeczy nie robi :P Jednak dba o muzykę ;)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#741 Post autor: Wojteł » czw sie 04, 2016 21:23 pm

*kaszl* Avengers: AoU

hp_gof

#742 Post autor: hp_gof » czw sie 04, 2016 21:58 pm

No niestety Marvel to trochę takie państwo w państwie...

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#743 Post autor: DanielosVK » czw sie 04, 2016 22:10 pm

Jak muzyka będzie na poziomie Godzilli to mogą i Elfmana dokoptać. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#744 Post autor: Wojteł » pt sie 05, 2016 00:41 am

hp_gof

#745 Post autor: hp_gof » pt sie 12, 2016 06:52 am

Nowy zwiastun! OMG OMG! :shock: :shock: :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=frdj1zb9sMY

Tutaj wersja z polskimi napisami i z creditsami na końcu ;)
https://www.facebook.com/StarWarsPL/vid ... =3&theater

PS. Czy kogoś dziwi Imperial March w wersji plumkanej? :P Mam tylko nadzieję, że nie będą próbowali iść w RCP.
A tak w ogóle, to rozbraja mnie, że ludzie w komentarzach na twitterze piszą, że podoba im się muzyka Desplata w trailerze :roll: LOL. Zupełnie jakby nie znali procesu postprodukcji filmów :mrgreen:

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#746 Post autor: lis23 » pt sie 12, 2016 08:31 am

Wydaje się, że "Rogue One" będzie bardziej widowiskowy i "bogaty" niż stara trylogia - ba! ten świat przedstawiony jest bogatszy i bardziej szczegółowy niż w "Przebudzeniu Mocy " (mam tu na myśli przede wszystkim lokacje i scenografię, które w filmie Abramsa są dosyć biedne), być może po pierwszym sukcesie z twórców spadł ciężar aby dogodzić wszystkim fanom i zrobić po prostu bezpieczny film i dostali tym razem większą swobodę twórczą?
Muzyka fajna, o ile to Desplat ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#747 Post autor: Adam » pt sie 12, 2016 09:48 am

popuściłem :shock:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#748 Post autor: Mystery » pt sie 12, 2016 12:12 pm

Godzilla też miała dobre zwiastuny :wink: Póki co najbardziej podobają mi się efekty, ale jakoś ten skład jeszcze mnie nie przekonuje, chyba robot wypada najkorzystniej, ale to też taki "Groot" tej ekipy :wink: Za to potencjał muzyczny zapowiada się silny w tej produkcji :)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#749 Post autor: Wojteł » pt sie 12, 2016 13:48 pm

hp_gof pisze:PS. Czy kogoś dziwi Imperial March w wersji plumkanej? :P Mam tylko nadzieję, że nie będą próbowali iść w RCP.
Przecież w tym zwiastunie już im znacznie bliżej do RCP niż plumkania, Marsz Imperialny ma tutaj typowo trailerowy aranż, nie mówiąc o perkusji :|
hp_gof pisze:A tak w ogóle, to rozbraja mnie, że ludzie w komentarzach na twitterze piszą, że podoba im się muzyka Desplata w trailerze :roll: LOL. Zupełnie jakby nie znali procesu postprodukcji filmów :mrgreen:

Bo nie znają, jak w paździerzu wyszedł trailer przebudzenia Mocy z tematami Williamsa zaaranżowanymi w trailerowy sposób na walących z kilometra synthami samplach, to ludzie też się jarali, że to o niebo lepsze od Zimmera i że John Williams napisał geniusz muzę pod spot :mrgreen:
lis23 pisze:Wydaje się, że "Rogue One" będzie bardziej widowiskowy i "bogaty" niż stara trylogia - ba! ten świat przedstawiony jest bogatszy i bardziej szczegółowy niż w "Przebudzeniu Mocy " (mam tu na myśli przede wszystkim lokacje i scenografię, które w filmie Abramsa są dosyć biedne)
A mi się właśnie u Abramsa podobały takie światotwórcze detale, jak zbieracze złomu rzucający się na dopiero co rozbitego TIE fightera, jakieś sępy, świnki przy korycie itd, było tego więcej, niż u Lucasa w prequelach
hp_gof pisze:Muzyka fajna, o ile to Desplat ;)
Totalnie :P
Mystery pisze:Godzilla też miała dobre zwiastuny :wink: Póki co najbardziej podobają mi się efekty, ale jakoś ten skład jeszcze mnie nie przekonuje, chyba robot wypada najkorzystniej, ale to też taki "Groot" tej ekipy :wink:

Zgodzę się, mi się podoba wiele ujęć w tym zwiastunie - panoramy tej pustynnej planety czy X-wing w burzy, i mam wrażenie, to będzie najmocniejsza część tego filmu :P No i ofc jak na fanboja przystało, gdy na ekranie pojawia się Darth Vader, to hype intensifies :P
Mystery pisze: Za to potencjał muzyczny zapowiada się silny w tej produkcji :)
Ta, Gwiezdne Wojny to w ogóle kopalnia potencjału, ale obstawiam, że skończy sie jak zawsze w przypadku Desplata w blockbusterach i znanych franczyzach, czyli jakieś 3-3,5 :P

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#750 Post autor: lis23 » pt sie 12, 2016 14:26 pm

Wojtek pisze: A mi się właśnie u Abramsa podobały takie światotwórcze detale, jak zbieracze złomu rzucający się na dopiero co rozbitego TIE fightera, jakieś sępy, świnki przy korycie itd, było tego więcej, niż u Lucasa w prequelach

Zgodzę się, mi się podoba wiele ujęć w tym zwiastunie - panoramy tej pustynnej planety czy X-wing w burzy, i mam wrażenie, to będzie najmocniejsza część tego filmu :P No i ofc jak na fanboja przystało, gdy na ekranie pojawia się Darth Vader, to hype intensifies :P
Ujmę to inaczej: w "Przebudzeniu Mocy" brakuje mi rozmachu i bogactwa świata przedstawionego - nie detali, bo te, jak Sam napisałeś, są, tylko większego rozmachu inscenizacyjnego; scenografia, lokacje, itp. To trochę tak, jak różnica pomiędzy "Królewną Śnieżką i Łowcą' a "Łowcą i Królową Lodu", gdzie ten drugi film wygląda jak biedna siostra tego pierwszego (oczywiście, od strony realizatorskiej, scenografii, lokacji, itp.). Tutaj widać, że jest tego więcej, być może teraz twórcy dostali więcej pola do popisu i trochę wolnej ręki?
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

ODPOWIEDZ