Star Wars

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

Re: John Williams - Star Wars: The Force Awakens (2015)

#616 Post autor: Wojteł » pn gru 21, 2015 00:23 am

Jeszcze się tak do tego odniosę, jakoś mi się to kupy nie trzyma, przecież w Ataku klonów widzimy małe dzieciaki co posługują się mieczami świetlnymi i niektóre to nawet jedną ręką
No to jest fakt, że w nowych Epizodach wszyscy nimi machają, jakby faktycznie nic nie ważyły, ale Lucas twierdzi, że to dlatego, że Jedi są tu w szczytowej formie. A te dzieciaki też mają mniejsze miecze, treningowe więc może i efekt żyroskopowy jest mniejszy. Do tego wszystkie trzymają je dość sztywno i żadne z nich nie macha nimi jedną ręka, nie wiem, gdzie Ty to widzisz :P
Mefisto pisze:Tytuł wątku to John Williams - Star Wars: The Force Awakens. Wypierdalać mi z tym offtopem. Wybanowałbym was wszystkich w pizdu, gdybym mógł, bo bagno takie sadzicie, że łeb mały.
Ojej no popatrz jaka szkoda, ze nie możesz. Nie popłacz się czasem. Bagno to Ty sadzisz, hajpując taki se remake nowej nadziei :P

Poza tym prosiłem już wcześniej, żeby ktoś to przeniósł do jakiegoś nerdowskiego wątku, albo podpiął pod ogólny temat star warsów, ale admini widać pewnie już śpią, więc najwyraźniej będziesz musiał przeżyć z tym bólem dupy do jutra - polecam jakieś dobre painkillery :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Mefisto

#617 Post autor: Mefisto » pn gru 21, 2015 00:24 am

Templar pisze:Tam prawie nikt nie zagląda :P
No właśnie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#618 Post autor: Wojteł » pn gru 21, 2015 00:25 am

To tak jak na forum muzykifilmowej.pl, dlatego się rządzisz na tym? :P

Templar

#619 Post autor: Templar » pn gru 21, 2015 00:26 am

Wojtek pisze:Do tego wszystkie trzymają je dość sztywno i żadne z nich nie macha nimi jedną ręka, nie wiem, gdzie Ty to widzisz :P
Drugi od prawej z przodu.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#620 Post autor: Wojteł » pn gru 21, 2015 00:28 am

ło Jezu, ale nim macha, normalnie wywija młynki jak Darth Maul :P dzieciak go ledwie w miejscu trzyma, więc podtrzymuję wszystko to co napisałem wcześniej :P

Mefisto

#621 Post autor: Mefisto » pn gru 21, 2015 00:29 am

Wojtek pisze:Bagno to Ty sadzisz, hajpując taki se remake nowej nadziei :P
Za to Ty strasznie kłapiesz klawiaturą w wymyślnych teoriach na temat filmu, który jest taki se, zatem nie powinien być w centrum uwagi, a już na pewno nie na forum muzycznym. Jak Ci się nudzi, to recka czeka :lol:

Templar

#622 Post autor: Templar » pn gru 21, 2015 00:33 am

Wojtek pisze:ło Jezu, ale nim macha, normalnie wywija młynki jak Darth Maul :P dzieciak go ledwie w miejscu trzyma, więc podtrzymuję wszystko to co napisałem wcześniej :P
Jakie ledwo trzyma, na samym początku wyciągnął ten miecz i prawie nim pomachał :P Poza tym tutaj było tylko ukazane odbijanie pocisków, jakby pokazali ich trening w walce to by pewnie napierdalali tymi mieczami lepiej niż Maul xD

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#623 Post autor: Wojteł » pn gru 21, 2015 00:47 am

Mefisto pisze:
Wojtek pisze:Bagno to Ty sadzisz, hajpując taki se remake nowej nadziei :P
Za to Ty strasznie kłapiesz klawiaturą w wymyślnych teoriach na temat filmu, który jest taki se, zatem nie powinien być w centrum uwagi, a już na pewno nie na forum muzycznym. Jak Ci się nudzi, to recka czeka :lol:

Te teorie są jednym z powodów, dla których dla mnie ten film jest taki se, a ty masz o to ból dupy, jakbym Ci matkę zgwałcił i narzekał, że była kłodą. Zluzuj poślady, bo się oburzasz jakby Ci ktoś lekkim offtopem obiekt kultu zbezcześcił :P Jezus w świątyni normalnie :P
Jakie ledwo trzyma, na samym początku wyciągnął ten miecz i prawie nim pomachał
Prawie robi wielką róznicę :P

Mefisto

#624 Post autor: Mefisto » pn gru 21, 2015 01:19 am

Wojtek pisze:Te teorie są jednym z powodów, dla których dla mnie ten film jest taki se, a ty masz o to ból dupy, jakbym Ci matkę zgwałcił i narzekał, że była kłodą
A może mi jest przykro teraz?

Templar

#625 Post autor: Templar » pn gru 21, 2015 01:31 am

Wojtek pisze:
Jakie ledwo trzyma, na samym początku wyciągnął ten miecz i prawie nim pomachał
Prawie robi wielką róznicę :P
Nadal uważam, że ta teoria o ciężkim mieczu jest z dupy, pewnie ktoś się kiedyś zapytał Lucasa czemu Luke trzyma miecz dwiema łapami, a Vader wymachuje nim jedną ręką to zamiast powiedzieć, że z Hamilla taki lamus, że jak trzymał w jednej ręce kij to mu ciągle wypadał xDDD to wymyślił na poczekaniu bajeczkę o Excaliburze.

Na pewno tak było xD

Zresztą w Nowej nadziei jak dostaje ten miecz od Obi-Wana to wymachuje nim na luzie jedną ręką :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#626 Post autor: Wojteł » pn gru 21, 2015 04:12 am

Mefisto pisze:
Wojtek pisze:Te teorie są jednym z powodów, dla których dla mnie ten film jest taki se, a ty masz o to ból dupy, jakbym Ci matkę zgwałcił i narzekał, że była kłodą
A może mi jest przykro teraz?
A jest?

Mefisto

Re: Star Wars

#627 Post autor: Mefisto » pn gru 21, 2015 12:37 pm

bardzo - moja matka to bardzo porządna kobieta, zawsze bierze pieniądze za seks :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#628 Post autor: Wojteł » pn gru 21, 2015 14:55 pm

To przepraszam :(

Btw. Twoja poprzednia riposta to było czysto złoto, chyba to wrzucę na mistrzów :mrgreen:

Templar

#629 Post autor: Templar » pn gru 21, 2015 22:54 pm

Wojtek pisze:Adam, a co powiesz na takie wyjasnienie sprawy z R2?

Spoiler:
Jak dla mnie kiepskie wyjaśnienie jest kiepskie... :P
Ja mam prostsze, rozładował się, układ ładujący przestał działać, ale jak BB-8 walnął w niego to ruszyło (tzw. "magiczne pierdolnięcie", sztuka znana od wielu lat, sam korzystałem jak mi komp nie działał, porządny kop w obudowę i nagle działa, magia), po kilku godzinach się naładował i się obudził.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#630 Post autor: Wojteł » pn gru 21, 2015 22:56 pm

To się nazywa "Metoda Pukajeva" - sam tak też naprawiałem większość sprzętu elektronicznego, zresztą Han Solo skutecznie stosował ją na Sokole w TESB :mrgreen:

ODPOWIEDZ