Hobbit: The Desolation of Smaug

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

Re: Hobbit: The Desolation of Smaug

#46 Post autor: Kaonashi » pt cze 14, 2013 18:31 pm

Smok z Dragonslayera wygląda sto razy lepiej niż ten z Hobbita :|
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#47 Post autor: Koper » pt cze 14, 2013 18:53 pm

znajdź 10 różnic. ;)

Obrazek Obrazek

a tak na serio, to on chyba nie jest dokończony jeszcze.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#48 Post autor: DanielosVK » pt cze 14, 2013 18:58 pm

Pół roku do premiery filmu, więc całkiem możliwe, że niedokończony, a samo jego pokazanie mogłoby być ukłonem w stronę czekających fanów (chociaż ja bym zdecydowanie wolał, by go nie pokazywali, nawet ukończonego). Coś przecież przez ten czas robić będą. A w każdym razie taką mam nadzieję. ;)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#49 Post autor: lis23 » pt cze 14, 2013 19:18 pm

Koper pisze:znajdź 10 różnic. ;)

Obrazek Obrazek

a tak na serio, to on chyba nie jest dokończony jeszcze.
Jak dla mnie to większych podobieństw nie ma, kolorystyka jest też znacznie inna, Smauga nie zobaczymy raczej w dziennym świetle, tylko w jego skarbcu i ponad miastem na jeziorze, nocą ;)
poza tym, też uważam, że nie jest on jeszcze ukończony.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#50 Post autor: Ghostek » sob cze 22, 2013 16:51 pm

Kiedy końcówka AUJ była też spartaczona pod względem CGI. Nie zdziwiłbym się jakby po prostu już tak to miało wyglądać.
Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#51 Post autor: lis23 » wt cze 25, 2013 18:37 pm

I jeżeli ktoś miał jeszcze wątpliwości, to dziś sprawa już jest jasna. Peter Jackson przygotowuje wersje rozszerzone "Hobbita" i dziś ujawnił niektóre szczegóły na ten temat.

Na początek oczywiście pojawi się wersja rozszerzona filmu "Hobbit: Niezwykła podróż". W wywiadzie dla magazynu Empire twórcy mówią czego należy oczekiwać w rozszerzonej wersji tego filmu.

- będzie więcej ujęć w Hobbitonie
- będzie więcej scen z krasnoludami przebywającymi w Rivendell
- rozwinięty zostanie wątek w podziemnym mieście Goblinów, a Król Goblinów zaśpiewa w tej wersji swoją piosenkę. Twórcy mówią, że utwór jest "świetny", ale nie starczyło czasu by odpowiednio dobrze przygotować go dla wersji kinowej
- dodane zostaną elementy, które lepiej wprowadzą widzów w drugą część filmu
- takim dodatkiem ma być postać Giriona, który broni miasta Dale za pomocą czarnych strzał. Są one bardzo ważne, bo tylko ta broń może przebić pancerze smoka Smauga
- będzie też więcej ujęć z królem elfów Thranduilem, w których dowiemy się dlaczego on i krasnoludy nie mogą się porozumieć

Wydanie rozszerzone filmu "Hobbit: Niezwykła podróż" pojawi się na DVD/Blu-ray w sprzedaży w listopadzie. W grudniu w kinach pojawi się "Hobbit: Pustkowie Smauga".
http://stopklatka.pl/-/63206151,bedzie- ... a-hobbita-

Teraz już czekam tylko na to, jaką figurkę dadzą i ile będzie kosztować wersja Blu - Ray ;P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#52 Post autor: Adam » wt cze 25, 2013 18:40 pm

lis23 pisze:
I jeżeli ktoś miał jeszcze wątpliwości, to dziś sprawa już jest jasna. Peter Jackson przygotowuje wersje rozszerzone "Hobbita" i dziś ujawnił niektóre szczegóły na ten temat.

Na początek oczywiście pojawi się wersja rozszerzona filmu "Hobbit: Niezwykła podróż". W wywiadzie dla magazynu Empire twórcy mówią czego należy oczekiwać w rozszerzonej wersji tego filmu.

- będzie więcej ujęć w Hobbitonie
- będzie więcej scen z krasnoludami przebywającymi w Rivendell
- rozwinięty zostanie wątek w podziemnym mieście Goblinów, a Król Goblinów zaśpiewa w tej wersji swoją piosenkę. Twórcy mówią, że utwór jest "świetny", ale nie starczyło czasu by odpowiednio dobrze przygotować go dla wersji kinowej
- dodane zostaną elementy, które lepiej wprowadzą widzów w drugą część filmu
- takim dodatkiem ma być postać Giriona, który broni miasta Dale za pomocą czarnych strzał. Są one bardzo ważne, bo tylko ta broń może przebić pancerze smoka Smauga
- będzie też więcej ujęć z królem elfów Thranduilem, w których dowiemy się dlaczego on i krasnoludy nie mogą się porozumieć

Wydanie rozszerzone filmu "Hobbit: Niezwykła podróż" pojawi się na DVD/Blu-ray w sprzedaży w listopadzie. W grudniu w kinach pojawi się "Hobbit: Pustkowie Smauga".
http://stopklatka.pl/-/63206151,bedzie- ... a-hobbita-

Teraz już czekam tylko na to, jaką figurkę dadzą i ile będzie kosztować wersja Blu - Ray ;P
obudziłeś się? grubo przed premierą jedynki warner podał plan wydawniczy na 2014 rok i było wiadome że 11.2014 wyjdzie jedynka rezyserska...
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#53 Post autor: lis23 » wt cze 25, 2013 18:48 pm

Ale do tej pory nie potwierdzono oficjalnie takiej wersji i nie podano, jakich scen można się weń spodziewać.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#54 Post autor: Adam » wt cze 25, 2013 18:51 pm

lis23 pisze:Ale do tej pory nie potwierdzono oficjalnie takiej wersji i nie podano
podano. warner oficjalnie potwierdził prawie rok temu, że wydadzą wersję reżyserską,nawet na stronie specjalny plakat był.
jakich scen można się weń spodziewać.
a to owszem, ale to tylko detale
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#55 Post autor: Wojteł » wt cze 25, 2013 22:52 pm

rozwinięty zostanie wątek w podziemnym mieście Goblinów, a Król Goblinów zaśpiewa w tej wersji swoją piosenkę. Twórcy mówią, że utwór jest "świetny", ale nie starczyło czasu by odpowiednio dobrze przygotować go dla wersji kinowej
Obrazek

Tak. To jest właśnie to, czego ten film potrzebował. Naprawdę. Proponuję reedycję drużyny pierścienia, w której otrzymamy śpiewającego Balroga, następnie reedycją kolejnych dwóch części ze śpiewającym Grimą i śpiewającym posłem Saurona (w końcu jego imię - Usta Saurona - zobowiązuje).
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#56 Post autor: lis23 » wt cze 25, 2013 22:54 pm

Ale Wiesz, że w książce ów król Goblinów śpiewa? - a przynajmniej same Gobliny śpiewają, dawno już książkę czytałem ale piosenkę Goblinów, pamiętam ;)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#57 Post autor: Wojteł » wt cze 25, 2013 23:01 pm

Tak. W książce jest też wiele innych rzeczy "wartych" przeniesienia na ekran - jak na przykład gadające wilki i pstrokate wdzianka krasnoludów, ale jakimś dziwnym trafem Jackson tego nie robi. W Drużynie Pierścienia tez było w pizdu wesołych piosenek, występował również radosny, kolorowo odziany osobnik imieniem Tom Bombadill i parę innych rzeczy, które nieco kolidowały z powagą reszty mitologii świata Śródziemia.

W tym filmie natomiast, Jackson ładuje co tylko się da (aż dziw mnie bierze, że odpuścił te kolorowe kaptury krasnoludów i gadających wargów) - zjaranego Radagasta przemieszczającego się saniami z królikami i łajnem we włosach, burackie krasnoludy, gluty trolli i parę inny rzeczy, których już nie pamiętam i chyba nie chcę pamiętać.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#58 Post autor: lis23 » wt cze 25, 2013 23:11 pm

Wiesz, mi brakuje piosenek i pieśni we WP - Bombadila, też :P
chciałbym zobaczyć, min. Orła zwiastującego Gondorczykom upadek Saurona i powrót króla :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#59 Post autor: Adam » śr cze 26, 2013 07:26 am

tego filmu nie uratuje nawet 10 wersji rezyserskich więc nie wiem po co tu się spierać.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#60 Post autor: lis23 » śr cze 26, 2013 14:11 pm

Zależy dla kogo, ja tam wolę " Hobbita " od, np. ' Powrotu Króla ", tylko wobec " Drużyny Pierścienia " jestem prawie bezkrytyczny - prawie, gdyż bardzo brakuje mi Starego Lasu i kurhanów ... :?

ODPOWIEDZ