CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
Nie podobały Ci się mamuty pracujące przy piramidach?
:D

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Już mogłyby te mamuty po księżycu biegać, ale jak robić denną przygodówkę, to robić denną przygodówkę, a nie dawać co jakiś czas nudne i bezpłciowe 5 minutowe dialogi o niczym, 12000 lat temu strasznie to rozgadane towarzystwo było

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ba nawet angielski już znali, w przeciwieństwie do EgipcjanMystery Man pisze:12000 lat temu strasznie to rozgadane towarzystwo było

#WinaHansa #IStandByDaenerys
In a Better World
Wygrał w tym roku Oscara i Złoty Glob dla najlepszego filmu zagranicznego. Czy słusznie? Chyba nie. Jak dla mnie to po prostu tylko dobry dramat, nic nie wnoszący, bazujący na wielu schematach (za wielu), a jak na kino skandynawskie, nieco zbyt amerykańskie, widać po "Things We Lost in the Fire" Susanne Bier troszkę nam nim przesiąkła. Film się oczywiście podobał i oglądało się go z zaciekawieniem, na pewno znajdzie adoratorów (w sumie już znalazł), ale oczekiwałem czegoś zgoła innego. Na plus świetnie grająca muzyka Söderqvista.
Wygrał w tym roku Oscara i Złoty Glob dla najlepszego filmu zagranicznego. Czy słusznie? Chyba nie. Jak dla mnie to po prostu tylko dobry dramat, nic nie wnoszący, bazujący na wielu schematach (za wielu), a jak na kino skandynawskie, nieco zbyt amerykańskie, widać po "Things We Lost in the Fire" Susanne Bier troszkę nam nim przesiąkła. Film się oczywiście podobał i oglądało się go z zaciekawieniem, na pewno znajdzie adoratorów (w sumie już znalazł), ale oczekiwałem czegoś zgoła innego. Na plus świetnie grająca muzyka Söderqvista.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
The Mummy Returns
Całkiem przyjemny film przygodowy. Może dlatego tak go odebrałem, bo nastawiałem się na kompletną kupę.
Co najbardziej uderza to za dużo w nim komputera. Którykolwiek z pierwszych 3 odcinków Idiany Jonesa przy tym filmie może być zaliczony do "kina faktu", choć podobno tu i tu jest "zwykły" film przygodowy. A może te wszystkie Mumie w pierwszym rzędzie powinny być zaliczane do fantastyki a później dopiero do przygodówek?
Wówczas można te wszystkie efekty wizualne przyjąć ze zrozumieniem, choć człowiek skorpion był cokolwiek zabawny. 
Ciekawe czy/kiedy TVP puści część 3. Za tydzień mają jakiś "Plan Lotu" a za 2 tygodnie "Skarb narodów".
Widzę, że w 3 nie występuje Wajsżówna. Za mało dawali?
Całkiem przyjemny film przygodowy. Może dlatego tak go odebrałem, bo nastawiałem się na kompletną kupę.

Ciekawe czy/kiedy TVP puści część 3. Za tydzień mają jakiś "Plan Lotu" a za 2 tygodnie "Skarb narodów".

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Film przyjemny, ale jedynka o klasę lepsza.Bucholc Krok pisze:The Mummy Returns
Całkiem przyjemny film przygodowy. Może dlatego tak go odebrałem, bo nastawiałem się na kompletną kupę.Co najbardziej uderza to za dużo w nim komputera. Którykolwiek z pierwszych 3 odcinków Idiany Jonesa przy tym filmie może być zaliczony do "kina faktu", choć podobno tu i tu jest "zwykły" film przygodowy. A może te wszystkie Mumie w pierwszym rzędzie powinny być zaliczane do fantastyki a później dopiero do przygodówek?
Wówczas można te wszystkie efekty wizualne przyjąć ze zrozumieniem, choć człowiek skorpion był cokolwiek zabawny.
Trójka to już w ogóle porażka, Rachel wiedziała co się szykuje, więc sobie odpuściła na rzecz innych projektów.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Lepsza, bo pierwsza i tyle cudów nie było.Mystery Man pisze:Film przyjemny, ale jedynka o klasę lepsza.

No i trochę czasu minęło od drugiego odcinka. Może nie chciała się już zajmować takimi "głupotami".Trójka to już w ogóle porażka, Rachel wiedziała co się szykuje, więc sobie odpuściła na rzecz innych projektów.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Przyjemna to była jedynka. Dwójeczka jest słabiutka.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Wszystkie części ocenię jak zobaczę 3. Niestety mają tam być jakieś "skośne" motywy, co już mnie negatywnie nastawia..
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Mumie Chińskich Cesarzy. :PBucholc Krok pisze:Wszystkie części ocenię jak zobaczę 3. Niestety mają tam być jakieś "skośne" motywy, co już mnie negatywnie nastawia..
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wczoraj na Polsacie leciał Spiderman3. Przegapiłem początek i jeszcze jakiś fragmencik po którejś z przerw reklamowych, ale to co widziałem zalatywało mi na przemian banałem, CGI i hamerykańskim patetycznym crapem. O tym, że dobór dwójki aktorów do głównych ról (Parker i Mary Jane) był chybiony to wiem od pierwszej części. Ale muza, nie powiem, całkiem sobie radziła.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dla mnie wszystkiego Spidermany Raimiego to porazki, ale 3 to juz dla mnie naprawde niewiadomo co
Szczegolnie sceny, kiedy mamy zlego emo-Parkera. Kiedy zobaczylem te scene to moja pierwsza reakcja byla WTF

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No właśnie.
Jak tańczył w tym klubie. Normalnie nie wiem co to miało być. Nawiązanie do "Maski" i Carrey'a?
Albo megażałosne scenki z finałowej walki jak tłum gapiów bije brawo a reporterka komentuje pojedynek. MegaLOL. I pomyśleć, że Raimi potrafił kiedyś nakręcić tak fajny film na podstawie komiksu jak "Darkman".
Jedyne co mi się w tym śmiesznym "Spidermanie 3" spodobało to epizodzik Bruce'a Campbella. 

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Orca
Nooo w końcu to obejrzałem. Raczej zabawny filmik, momentami taki uroczo nieudolny, ale to w sumie tyle, bo poza tym jest głupiutki i naciągany. Ciekawa główna rola Dumbledore'a, sceny "grozy" nieszczególnie się udały.
Nooo w końcu to obejrzałem. Raczej zabawny filmik, momentami taki uroczo nieudolny, ale to w sumie tyle, bo poza tym jest głupiutki i naciągany. Ciekawa główna rola Dumbledore'a, sceny "grozy" nieszczególnie się udały.
Oglądałem ten film jak byłem mały i baaaardzo się go bałem