CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

#361 Post autor: Koper » śr mar 09, 2011 22:06 pm

Nie podobały Ci się mamuty pracujące przy piramidach? :D:D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#362 Post autor: Mystery » śr mar 09, 2011 23:43 pm

:D

Już mogłyby te mamuty po księżycu biegać, ale jak robić denną przygodówkę, to robić denną przygodówkę, a nie dawać co jakiś czas nudne i bezpłciowe 5 minutowe dialogi o niczym, 12000 lat temu strasznie to rozgadane towarzystwo było :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#363 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 10, 2011 09:07 am

Mystery Man pisze:12000 lat temu strasznie to rozgadane towarzystwo było :D
Ba nawet angielski już znali, w przeciwieństwie do Egipcjan :) Mnie tam bardziej się podobało, że 12 000 lat temu ludzie dbali bardziej o swój wygląd niż niektórzy teraz. Pięknie ogolone ciała, brak zarostu pod pachami, ładnie wydepilowane brwi. Salony kosmetyczne świata wysiadają :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#364 Post autor: Mystery » czw mar 10, 2011 17:26 pm

In a Better World
Wygrał w tym roku Oscara i Złoty Glob dla najlepszego filmu zagranicznego. Czy słusznie? Chyba nie. Jak dla mnie to po prostu tylko dobry dramat, nic nie wnoszący, bazujący na wielu schematach (za wielu), a jak na kino skandynawskie, nieco zbyt amerykańskie, widać po "Things We Lost in the Fire" Susanne Bier troszkę nam nim przesiąkła. Film się oczywiście podobał i oglądało się go z zaciekawieniem, na pewno znajdzie adoratorów (w sumie już znalazł), ale oczekiwałem czegoś zgoła innego. Na plus świetnie grająca muzyka Söderqvista.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#365 Post autor: Bucholc Krok » ndz mar 13, 2011 11:23 am

The Mummy Returns

Całkiem przyjemny film przygodowy. Może dlatego tak go odebrałem, bo nastawiałem się na kompletną kupę. :) Co najbardziej uderza to za dużo w nim komputera. Którykolwiek z pierwszych 3 odcinków Idiany Jonesa przy tym filmie może być zaliczony do "kina faktu", choć podobno tu i tu jest "zwykły" film przygodowy. A może te wszystkie Mumie w pierwszym rzędzie powinny być zaliczane do fantastyki a później dopiero do przygodówek? :) Wówczas można te wszystkie efekty wizualne przyjąć ze zrozumieniem, choć człowiek skorpion był cokolwiek zabawny. :)
Ciekawe czy/kiedy TVP puści część 3. Za tydzień mają jakiś "Plan Lotu" a za 2 tygodnie "Skarb narodów".
Widzę, że w 3 nie występuje Wajsżówna. Za mało dawali? :D
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#366 Post autor: Mystery » ndz mar 13, 2011 11:34 am

Bucholc Krok pisze:The Mummy Returns

Całkiem przyjemny film przygodowy. Może dlatego tak go odebrałem, bo nastawiałem się na kompletną kupę. :) Co najbardziej uderza to za dużo w nim komputera. Którykolwiek z pierwszych 3 odcinków Idiany Jonesa przy tym filmie może być zaliczony do "kina faktu", choć podobno tu i tu jest "zwykły" film przygodowy. A może te wszystkie Mumie w pierwszym rzędzie powinny być zaliczane do fantastyki a później dopiero do przygodówek? :) Wówczas można te wszystkie efekty wizualne przyjąć ze zrozumieniem, choć człowiek skorpion był cokolwiek zabawny. :)
Ciekawe czy/kiedy TVP puści część 3. Za tydzień mają jakiś "Plan Lotu" a za 2 tygodnie "Skarb narodów".
Widzę, że w 3 nie występuje Wajsżówna. Za mało dawali? :D
Film przyjemny, ale jedynka o klasę lepsza.
Trójka to już w ogóle porażka, Rachel wiedziała co się szykuje, więc sobie odpuściła na rzecz innych projektów.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#367 Post autor: Bucholc Krok » ndz mar 13, 2011 11:39 am

Mystery Man pisze:Film przyjemny, ale jedynka o klasę lepsza.
Lepsza, bo pierwsza i tyle cudów nie było. ;)
Trójka to już w ogóle porażka, Rachel wiedziała co się szykuje, więc sobie odpuściła na rzecz innych projektów.
No i trochę czasu minęło od drugiego odcinka. Może nie chciała się już zajmować takimi "głupotami". :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#368 Post autor: Koper » pn mar 14, 2011 10:01 am

Przyjemna to była jedynka. Dwójeczka jest słabiutka.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#369 Post autor: Bucholc Krok » pn mar 14, 2011 12:57 pm

Wszystkie części ocenię jak zobaczę 3. Niestety mają tam być jakieś "skośne" motywy, co już mnie negatywnie nastawia..

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#370 Post autor: DanielosVK » pn mar 14, 2011 14:19 pm

Bucholc Krok pisze:Wszystkie części ocenię jak zobaczę 3. Niestety mają tam być jakieś "skośne" motywy, co już mnie negatywnie nastawia..
Mumie Chińskich Cesarzy. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#371 Post autor: Koper » wt mar 15, 2011 10:04 am

Wczoraj na Polsacie leciał Spiderman3. Przegapiłem początek i jeszcze jakiś fragmencik po którejś z przerw reklamowych, ale to co widziałem zalatywało mi na przemian banałem, CGI i hamerykańskim patetycznym crapem. O tym, że dobór dwójki aktorów do głównych ról (Parker i Mary Jane) był chybiony to wiem od pierwszej części. Ale muza, nie powiem, całkiem sobie radziła.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#372 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 15, 2011 12:12 pm

Dla mnie wszystkiego Spidermany Raimiego to porazki, ale 3 to juz dla mnie naprawde niewiadomo co :? Szczegolnie sceny, kiedy mamy zlego emo-Parkera. Kiedy zobaczylem te scene to moja pierwsza reakcja byla WTF :?: :!:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#373 Post autor: Koper » wt mar 15, 2011 12:16 pm

No właśnie. :D Jak tańczył w tym klubie. Normalnie nie wiem co to miało być. Nawiązanie do "Maski" i Carrey'a? :D Albo megażałosne scenki z finałowej walki jak tłum gapiów bije brawo a reporterka komentuje pojedynek. MegaLOL. I pomyśleć, że Raimi potrafił kiedyś nakręcić tak fajny film na podstawie komiksu jak "Darkman". :( Jedyne co mi się w tym śmiesznym "Spidermanie 3" spodobało to epizodzik Bruce'a Campbella. 8)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#374 Post autor: Marek Łach » czw mar 17, 2011 10:08 am

Orca

Nooo w końcu to obejrzałem. Raczej zabawny filmik, momentami taki uroczo nieudolny, ale to w sumie tyle, bo poza tym jest głupiutki i naciągany. Ciekawa główna rola Dumbledore'a, sceny "grozy" nieszczególnie się udały.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#375 Post autor: Mystery » czw mar 17, 2011 11:02 am

Oglądałem ten film jak byłem mały i baaaardzo się go bałem :)

ODPOWIEDZ