Man of Steel
Re: Man of Steel
Poszaleli jeszcze bardziej niż z płytką Hansa. A ta wielka figurka "S" to jakieś pudełko od czekoladek czy cuś?
nie wiem, ale widać że jest duże, i wiem już że se przykleje to na klate, owijając się/go w barach bezbarwną taśmą samoprzylepną
#FUCKVINYL
Męskości Ci to na pewno nie doda Ale jak lubisz takie fetysze, to nie ma sprawy, żyjemy w wolnym kraju
Zack Snyder nakręcił Supermanowi na jego 75. urodziny film... z muzyką Johna&Hansa:
http://stopklatka.pl/-/75807936,zack-sn ... dziny-film
http://stopklatka.pl/-/75807936,zack-sn ... dziny-film
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
http://www.youtube.com/watch?v=ebXB0lBoaQ0
i muzyka Hansa do chrzanu tu jest. Nie pasuje do animowanej/komiksowej konwencji. No i przy Williamsie brzmi jak ubogi krewny.
i muzyka Hansa do chrzanu tu jest. Nie pasuje do animowanej/komiksowej konwencji. No i przy Williamsie brzmi jak ubogi krewny.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Koper pisze:http://www.youtube.com/watch?v=ebXB0lBoaQ0
Jak słychać Williams klasa sama w sobie
Hans...no cóż.......................................
ale pod koniec Man of Steel nawet fajny był ten temat
Różnica pomiędzy scorem Williamsa a Zimmera jest generalnie taka, że materiał Williamsa można podłożyć pod każdą filmową formę Supermana (nawet film Snydera) i zawsze będzie pasować, natomiast score Zimmera pasuje tylko do filmu Snydera, co niestety obnaża ta animowana ciekawostka...
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Identycznie jest z muzyką Elfmana do Batmanów Burtona i muzyką Zimmera z trylogii NolanaTomek pisze:Różnica pomiędzy scorem Williamsa a Zimmera jest generalnie taka, że materiał Williamsa można podłożyć pod każdą filmową formę Supermana (nawet film Snydera) i zawsze będzie pasować, natomiast score Zimmera pasuje tylko do filmu Snydera, co niestety obnaża ta animowana ciekawostka...
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
No tu się raczej nie zgodzę, bo pewnych zabiegów kompozycyjnych Elfmana zupełnie nie widzę w filmach Nolana. W drugą stronę, mroczny underscore Zimmera jakoś by pasował do mrocznych wizji Burtona, ale już adrenalinowa akcja czy zabiegi formalne typu gitary/elektronika, 1-nutowce u Burtona byłyby samobójem.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Strasznie archaicznie wypada Big John w tym zestawieniu, nie powinni go zestawiać z Hansikiem, to nie to stulecie
- lis23
Chodziło mi raczej o sam temat Elfmana, który mi po prostu pasuje do postaci Batmana ( czy seria animowana też z niego czasami nie korzystała?, ta z lat 90 - tych ).Tomek pisze:No tu się raczej nie zgodzę, bo pewnych zabiegów kompozycyjnych Elfmana zupełnie nie widzę w filmach Nolana. W drugą stronę, mroczny underscore Zimmera jakoś by pasował do mrocznych wizji Burtona, ale już adrenalinowa akcja czy zabiegi formalne typu gitary/elektronika, 1-nutowce u Burtona byłyby samobójem.
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
A, co do samego tematu Elfmana się zgodzę - na pewno jakoś by przypasował do obrazu(ów) Nolana
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Lepiej Skypa pilnuj Maciorce, zamiast trollować.kiedyśgrześ pisze:Strasznie archaicznie wypada Big John w tym zestawieniu, nie powinni go zestawiać z Hansikiem, to nie to stulecie
Ciekawe czy jakby zrobić podobną do tej animacyjkę o Batmanie i podstawić Elfmana/Zimmera to też podobnie by to wypadło. Podejrzewam, ze tak.Tomek pisze:A, co do samego tematu Elfmana się zgodzę - na pewno jakoś by przypasował do obrazu(ów) Nolana
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
ja się nie zakochałemKoper pisze:Lepiej Skypa pilnuj Maciorce, zamiast trollować.kiedyśgrześ pisze:Strasznie archaicznie wypada Big John w tym zestawieniu, nie powinni go zestawiać z Hansikiem, to nie to stulecie
a poważnie, winyl Supermana, od winylu Man of Steel dzieli u mnie winyl z Supermana II (ten ma cover wygryziony chyba przez szczura) i winyl z Supermana III ja tam to wszystko lubię, no ale z dystansu wygląda to jak wygląda, inne epoki w filmowej muzie
- lis23
Wystarczy sobie obejrzeć czołówkę Batman TAS / tam chyba użyto tematu Elfmana? /.Koper pisze:
Ciekawe czy jakby zrobić podobną do tej animacyjkę o Batmanie i podstawić Elfmana/Zimmera to też podobnie by to wypadło. Podejrzewam, ze tak.
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John