To można o Sherlocku powiedzieć.Adam pisze:cygańskie granie do kotleta.
POLSKIE KINO - dyskusja
Re: POLSKIE KINO - dyskusja
Wątpię, żeby Ci się taka muza spodobała, ale na pewno nie jest to:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
dobra nie kontynuujmy tych narodowości, bo będzie Paweł alert 

#FUCKVINYL
Ja bym to określił połączeniem Preisnera z Don Vasylem
Chyba bardziej dyplomatyczne określenie.

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Marudzisz Adam, dobra muza
A tak w ogóle to widziałeś ten film już, bo może się okaże, że te "Harfy" to tylko 50% muzy, a reszta to nowe kompozycje 

przecież mówili że nie
i nie, nie wiedziałem filmu i mi nie śpieszno. wole Idę zobaczyć. tez czarno biała 

#FUCKVINYL
"Płynące wieżowce"
http://film.onet.pl/zwiastuny/plynace-w ... stun/1psx5
Dobry zwiastun! Wręcz powiedziałbym - odważny
Cieszę się, że reklamują ten film w uczciwy sposób, bo w przeszłości polscy dystrybutorzy skrzętnie ukrywali pod ogólnikami tematykę tego typu filmów, przez co ludzie, którzy nie powinni się znaleźć na sali kinowej wychodzili zniesmaczeni (bo nie chciało im się samodzielnie przeczytać o czym jest film) i pisali potem hejterskie komentarze
Mimo to wydaje mi się, że w zwiastunie trochę przedawkowali z relacją Kuba-Michał, bo w filmie nie jest ona wbrew pozorom tak rozwinięta
Poza tym film jest dużo bardziej statyczny niż zwiastun (jak to w polskim kinie bywa
i jak to ze zwiastunami bywa
). Niemniej jednak, film jest naprawdę ok, widziałem na Nowych Horyzontach. Czekam tylko na zadymę w mediach 
http://film.onet.pl/zwiastuny/plynace-w ... stun/1psx5
Dobry zwiastun! Wręcz powiedziałbym - odważny

No z wypowiedzi Krauze wynika, że chyba są i w sumie w zwiastunie też są nowe kompozycje, a jak czytałem właśnie wypowiedzi paru osób na Filmwebie to wszystkie utwory ze zwiastuna są też w filmie.Adam pisze:przecież mówili że niei nie, nie wiedziałem filmu i mi nie śpieszno. wole Idę zobaczyć. tez czarno biała
kolejna nagroda dla Chce SIę Życ - tym razem Hugo na festiwalu w Chicago 

#FUCKVINYL
Ja nie wiem za co te nagrody przyznają. Przecież w tym filmie nic oryginalnego nie ma. Nie mówię, że jest zły, ale nie ma większego polotu. A co Ty szczegółowo o nim twierdzisz, Adam?
a cóz mam mówić jak wszystko jest w każdej recenzji polskiej czy zagranicznej? przecież to w każdym kraju nagrodę dostaje 

#FUCKVINYL
To widocznie tylko ja mam jakąś znieczulicę
Ale dobrze, niech nagrody się sypią 

jak tak dalej pójdzie to będzie najczęsciej nagradzany polski film od czasów Marmuru i Żelaza Wajdy 

#FUCKVINYL
O kurka, Ty mówisz o nagrodach dla Chce się żyć, a Ida idzie jak burza
Wygrana w Gdynii, Warszawie, a teraz Londynie
Ciekawe, co dalej? Idę w piątek na pewno!

Wygrana w Gdynii, Warszawie, a teraz Londynie