I co więcej napisać?? 100$ za 20 płyt... u nas to by kosztowało grubo powyżej 1 tys zł. Jakość faktycznie powala i koncepcja - zostawić oryginalny format obrazuAdam pisze:
po raz pierwszy na blu wychodzi w całości serial Miami Vice - będzie miał zremasterowany obraz w jakości HD 1080p, format 4:3 (w takim formacie był nakręcony i słusznie zostawili to bez zmian, żeby nie ucinać nakręconego materiału), i dźwięk Dolby Digital 5.1.
Jakość video będzie fenomenalna - wrzucono przykładowy screen wersji DVD (która była wydana u nas i którą mam) i ten sam screen po remasterze do HD 1080p. Robi wrażenie:
Premiera 4.10.2016 w USA. Box będzie kosztował 100$, 20 płyt BR, nie będzie napisów i tylko Region A (ale jak ktoś ma odtwarzacz Region-Free to go to nie interesuje).
Ponoć nowe tv SUHD świetnie upscalują nie tylko Blu-Ray ale nawet DVD, ale ile w tym prawdy?Krzysiek pisze:Zastanawiam się, czy jeśli ktoś ma w miarę nowszy sprzęt z nowymi procesorami obrazu, to czy oglądając te filmy z DVD na LCDku ich jakość w odbiorze bezpośrednim nie będzie lepsza niż to co zapisano na płytach Blu.... Oglądać "Chłopów" w 16:9 to kara za grzechy. Będę to musiał sprawdzić u kogoś.....
a u mnie w CD leci właśnie krążek "Face Value" w wydaniu po remasterze (2CD). Świetny dźwięk, rewelacyjna płytalis23 pisze:Co do piosenek to w jednym z odcinków gra Phil Collins i w tle leci chyba "In the Air Tunight".
"Miami Vice" to fajny serial (choć ja go już pamiętam piąte przez dziesiąte, jak "Crime Story") ale jeśli idzie Dona Johnsona to bardziej mi przypadł do gustu "Nash Bridges".
Wolałbym obraz skalowany przez odtwarzacz lub amplituner a nie przez tvlis23 pisze:Ponoć nowe tv SUHD świetnie upscalują nie tylko Blu-Ray ale nawet DVD, ale ile w tym prawdy?
Wszystko rozumiem, ale czeskich napisów na pudełku to bym chyba nie zdzierżył.WhiteHussar pisze:Dziś wreszcie dotarła przesyłka z Czech.
RH? Jeszcze jednego nie sprzedali.WhiteHussar pisze:Będzie steelbook
Ke?Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka