Star Wars

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Star Wars

#1681 Post autor: Adam » pn paź 24, 2022 12:01 pm

#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1682 Post autor: Wawrzyniec » pn paź 24, 2022 12:56 pm

Adam wrobiłeś mnie. :evil: Myślałem, że to będzie coś o Solo, czy jakimś projekcie z Qi"rą, a tak to nie wiem co niby ma być w tym interesującego? :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1683 Post autor: lis23 » pn paź 24, 2022 15:05 pm

Scenariusz ma współtworzyć autor seriali "Zagubieni" i 'Watchmen", czyli dobrze przyjętych produkcji a serialowi "Strażnicy" są oceniani lepiej niż film Snydera. Ciekawe tylko, o czym to będzie?
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1684 Post autor: lis23 » wt paź 25, 2022 09:48 am

Wiadomo już, że akcja filmu toczy się po Sadze Skywalkerów:
Źródła THR donoszą, że historia filmu rozgrywa się po trylogii sequeli. Nie jest jednak ona uważana za jej kontynuację, ale nie wyklucza się, że jakaś postać z tych filmów może się pojawić.

Potwierdzili, że za kamerą stanie Sharmeen Obaid-Chinoy, reżyserka kilku odcinków Ms. Marvel, która wcześniej zdobyła dwa Oscary za reżyserię dokumentalnych filmów krótkometrażowych. Pracuje ona z Lindelofem nad scenariuszem. Współscenarzystą został Justin Britt-Gibson, młody talent w branży, który ma na koncie kilka odcinków serialu Odpowiednik.

THR dodaje, że kulisy projektu są ciekawsze, bo pracuje nad nim cały pokój scenarzystów, czyli wzięto tutaj proces z seriali. W tej ekipie są Patrick Somerville (Pozostawieni, Stacja jedenasta), Rayna McClendon (Willow) oraz Andy Greenwald (W matni). Podobno w dwutygodniowej sesji pokoju scenarzystów wziął udział też Dave Filoni. Wspólnie z Lindelofem, Gibsonem i Obaid-Chinoy pracowali nad dopracowaniem historii. Innymi słowy pracowano tak, jak przy tworzeniu seriali. Gdy cała grupa zakończyła prace, scenarzyści zaczęli pisać. Według THR robią to od kilku miesięcy, a sesja pokoju scenarzystów odbyła się po majowym Star Wars Celebration.
https://naekranie.pl/aktualnosci/gwiezd ... 1666678853

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1685 Post autor: Wawrzyniec » pt lis 04, 2022 20:16 pm

Brzmi bardzo to nie nieinteresująco. I w sumie według mnie to już na poważnie podchodzi u Kathleen Kennedy pod jakaś chorobę z tym ogłaszaniem kolejnych filmów Star Wars. Według mnie każdy kolejny film Star Wars jest tak wiarygodny jak trylogia Riana Johnsona.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1686 Post autor: lis23 » sob lis 05, 2022 19:34 pm

Filmów na razie nie było, są tylko seriale i jestem ciekaw, jaki film i z akcją w jakim okresie wyjdzie najpierw? Najbardziej interesuje mnie okres już po Sadze Skywalkerów.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1687 Post autor: lis23 » pn lis 07, 2022 16:38 pm

Co do "The Acolyte" to może być ciekawie:
Tajemniczy thriller, który zabierze widzów do galaktyki mrocznych sekretów i ujawniającej się Ciemnej Strony Mocy w ostatnich dniach Wielkiej Republiki. Była padawanka spotyka się ze swoim Mistrzem Jedi, aby zbadać serię zbrodni, jednak siły, z którymi będą musieli się zmierzyć, są bardziej złowrogie, niż mogli się tego spodziewać.
https://naekranie.pl/aktualnosci/the-ac ... 1667832574

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1688 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 09, 2022 14:35 pm

W sumie nawet nie wiedziałem, że coś takiego powstaje, a już anulowano:
https://collider.com/jd-dillard-star-wa ... 1667931108

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1689 Post autor: Mystery » śr lis 09, 2022 14:38 pm

Za to do innego filmu SW jest przymierzany Shawn Levy :roll:
https://filmozercy.com/wpis/shawn-levy- ... -lucasfilm

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1690 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 09, 2022 19:32 pm

Ale teraz na poważnie, to nie jest normalne zachowanie. I nawet nie chcę pisać po raz który Kathleen Kennedy to robi. Shawn Levy jest teraz na fali po "The Free Guy", to się go zatrudnia. Tak jak swego czasu Taika był na fali, zanim pojawiła się krytyka z ostatnim Thorem.Nie wspominając o Dumb & Dumber z Gry o tron, którzy też zostali zatrudnieni przed ósmym sezonem.

A może to po prostu jakaś forma fetyszu i Kathleen Kennedy lubi, podnieca ją zwalnianie filmowców. Sam nie wiem. :?

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1691 Post autor: Wojteł » sob lis 12, 2022 00:37 am

Mówisz o fetyszach i nie skorzystałeś z okazji żeby napisać o kupie? No nie poznaję kolegi.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1692 Post autor: Wawrzyniec » sob lis 12, 2022 23:29 pm

To, że piszę o kupach, które otaczają mnie, nie znaczy, że przepadam za ich towarzystwem.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1693 Post autor: lis23 » ndz lis 13, 2022 11:06 am

Zaraz, zaraz, to reżyser nie może robić różnych gatunkowo i stylistycznie filmów i musi być zaszufladkowany?
Teoretycznie, taki Spielberg nie powinien robić takich filmów, jak "Kolor Purpury", "Imperium Słońca", "Lista Schindlera" czy "Monachium", tylko same filmy rozrywkowe ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1694 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 29, 2022 20:55 pm

NaEkaranie zrobiło podsumowanie wszystkich konfliktów jakie miała Kathleen Kennedy z twórcami "Gwiezdnych wojen":
https://naekranie.pl/aktualnosci/gwiezd ... 1669648747

W sumie większość przypadków jest znana, ale w takim zbiorowym artykule dopiero widać skalę i tego się w ciągu 10 lat zebrało. I widać też, że nie były to tylko jakieś wymysły szowinistycznych, rasistowskich trolli, którzy tak naprawdę nie istnieją i są rosyjskimi botami.
I oczywiście widać też tutaj te przypadki szybkiego zatrudniania kogoś, kto jest na fali, a następnie wywalanie tej osoby na zbity pysk jak tylko potknie jej się noga.

Najlepsza rzecz z artykułu:
Kathleen Kennedy podjęła wiele złych decyzji, które były otwarcie krytykowane. Warto jednak podkreślić, że zrobiła też wiele dobrego dla rozwoju Gwiezdnych Wojen.
Po czym w artykule nie ma ani jednego zdania, ani jednego przykładu, na potwierdzenia tej tezy, co niby dobrego dla tej marki zrobiła. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1695 Post autor: Mystery » śr mar 08, 2023 10:28 am

Jest mały update odnośnie przyszłych filmów od Variety. Produkcje Feige i Jenkins są póki co odłożone na półkę. Film Johnsona też jak na razie nie powstaje. Nowy film z uniwersum SW ma zaklepaną datę na grudzień 2025 i najprawdopodobniej będzie to film Waititi albo ten którego scenariusz przygotowuje Lindelof, bądź jeszcze jeden nie ogłoszony jeszcze projekt. Za miesiąc w Londynie konwent Star Wars Celebration i być może wtedy dowiemy się coś więcej.

ODPOWIEDZ