Man of Steel

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
filold
Kserujący nuty

Re: Man of Steel

#136 Post autor: filold » śr cze 19, 2013 00:07 am

http://www.filmweb.pl/film/Cz%C5%82owie ... ra,2225629

Pal licho opinię o filmie, ale komentarze do tego posta są tak rozkoszne.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#137 Post autor: lis23 » śr cze 19, 2013 00:14 am

Templar pisze:
Przez cały czas nie, na początku najbardziej wkurza, później też widać w wielu scenach, że z ręki, ale większa stabilizacja obrazu jednak jest :P Przy rozwałce było OK, no efekty też spoko, ale to jest nudne, bo wyglądało to tak, że Superman napierdalał się bez żadnego sensu z ludźmi Zoda, wszystko wokół rozpierdalali, a sobie oczywiście żadnej krzywdy nie robili tak prawie przez połowę czasu, zajebiście ambitne to było :mrgreen:
Cóż, Kryptończycy dysponują na ziemi podobną mocą więc logicznym jest, że sobie na wzajem krzywdy nie zrobią ;)
swoją drogą, jest Kryptonit?

po drugie; zwykle gdy oglądam jakiś film lub serial o mega mocnym bohaterze, to zwykle twórcy nie chcą pokazać pełni jego możliwości fizycznych a z tego co czytam to tym razem twórcy w końcu pokazali, że Superman nie ma sobie równych i że jest po prostu ' super " ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Templar

#138 Post autor: Templar » śr cze 19, 2013 00:19 am

lis23 pisze:Cóż, Kryptończycy dysponują na ziemi podobną mocą więc logicznym jest, że sobie na wzajem krzywdy nie zrobią ;)
swoją drogą, jest Kryptonit?
Nie no jasne, ale obejrzyj dwójkę i zobacz jak to tam pokazano, czy naprawdę połowę filmu trwającego grubo ponad 2 godziny trzeba było poświęcić na ukazanie tego, że Kryptończycy nie mogą sobie zrobić nawzajem żadnej krzywdy na Ziemi? Dwójka było dużo lepsza pod tym względem, a no i zakończenie bardziej mi się podobała, szczególnie świetna była scena jak Zod każe uklęknąć Supermanowi, a tu zonk :mrgreen:

Kryptonitu nie ma.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#139 Post autor: lis23 » śr cze 19, 2013 00:22 am

Templar pisze:
Nie no jasne, ale obejrzyj dwójkę i zobacz jak to tam pokazano, czy naprawdę połowę filmu trwającego grubo ponad 2 godziny trzeba było poświęcić na ukazanie tego, że Kryptończycy nie mogą sobie zrobić nawzajem żadnej krzywdy na Ziemi? Dwójka było dużo lepsza pod tym względem, a no i zakończenie bardziej mi się podobała, szczególnie świetna była scena jak Zod każe uklęknąć Supermanowi, a tu zonk :mrgreen:

Kryptonitu nie ma.
Bo ja wiem, Superman tracący moc i dający się obijać bandzie złych Krypyończyków a nawet uciekający przed nimi?
to ja już wolę rozpierduchę ;)

Templar

#140 Post autor: Templar » śr cze 19, 2013 00:30 am

lis23 pisze:Bo ja wiem, Superman tracący moc i dający się obijać bandzie złych Krypyończyków a nawet uciekający przed nimi?
to ja już wolę rozpierduchę ;)
Bardziej chodziło mi o to, jak już odzyskał moc i jak się tłukli w mieście. Od razu Zod i jego ludzi zauważyli, że walka nie ma sensu, zaczęli ludzi atakować, a ten ich cały czas ratował, no i w końcu wpadł na pomysł jak z tym skończyć. A tutaj to mamy bandę idiotów nawalających się nie wiem po co :P

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#141 Post autor: lis23 » śr cze 19, 2013 00:36 am

Templar pisze: Bardziej chodziło mi o to, jak już odzyskał moc i jak się tłukli w mieście. Od razu Zod i jego ludzi zauważyli, że walka nie ma sensu, zaczęli ludzi atakować, a ten ich cały czas ratował, no i w końcu wpadł na pomysł jak z tym skończyć. A tutaj to mamy bandę idiotów nawalających się nie wiem po co :P
Jak to po co?, żeby było efektownie ;)

wydaje mi się na razie, że " Człowiek ze Stali " nie jest filmem ani o Klarku Kencie, ani o Supermanie, tylko o Kal - Elu - z jednej strony jest to ciekawe ale z drugiej, Kryptończyków wolałbym w kontynuacji.

Templar

#142 Post autor: Templar » śr cze 19, 2013 00:37 am

A i tak poza tym głupot jest cała masa, w sumie jak komuś się nie podobał TDKR to tym bardziej odradzam, bo TDKR przy tym to geniusz :P

Awatar użytkownika
filold
Kserujący nuty

#143 Post autor: filold » śr cze 19, 2013 00:39 am

W kontynuacji będzie Lex Luthor grany przez Cumberbatcha i wszyscy będą zadowoleni
Templar pisze:A i tak poza tym głupot jest cała masa, w sumie jak komuś się nie podobał TDKR to tym bardziej odradzam, bo TDKR przy tym to geniusz
Nieeee, nie mów tak. Albo mów, im bardziej negatywnie się nastawię po wielkim hypie, tym większa niespodzianka na seansie:D

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#144 Post autor: lis23 » śr cze 19, 2013 00:40 am

Zobaczymy, moim zdaniem, gorzej już być nie może ;) no i nie liczę na to, że Superman, wzorem Nolanowskiego Batmana, zawiesi pelerynę na kołku bo nie chce już być menem ze stali ;)

Templar

#145 Post autor: Templar » śr cze 19, 2013 00:45 am

lis23 pisze:no i nie liczę na to, że Superman, wzorem Nolanowskiego Batmana, zawiesi pelerynę na kołku bo nie chce już być menem ze stali ;)
Tak swoją drogą (znaczące spoilery dotyczące fabuły filmu):
Spoiler:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#146 Post autor: Adam » śr cze 19, 2013 06:31 am

no więc nie idę do kina.. wszędzie słabe recki i jeszcze Templar pozamiatał - jak to lisu dobrze skomentował :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#147 Post autor: kiedyśgrześ » śr cze 19, 2013 06:35 am

Hej koledzy pamiętajcie, że Templarowi każdy film się podoba, czyli jak mu się nie podoba, to warto się zainteresować :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#148 Post autor: Agent » śr cze 19, 2013 08:44 am

Martwi mnie ta kamera z kreci niestety :(
Cos na wzor akcji Nolanowego Batman Begins - szkoda :(
O rozwalke sie nie martwie - tego brakowalo w filmach z Supermanem 8) jakby w Iron Manie czy to dwójce, czy trójce czy jedynce nie było akcji na koniec filmu (fakt, tutaj była strasznie bezsensowna, więc w MoS gorzej już być nie może 8) )

Czemu Wy tak wczesnie na to do kina chodzicie ?!?!
Paweł był na prasówce, a Ty Templar ??
kiedyśgrześ pisze:Hej koledzy pamiętajcie, że Templarowi każdy film się podoba, czyli jak mu się nie podoba, to warto się zainteresować :)
Sugerujesz, że Templar jara się byle gównem, a fajniejsze filmy są dla niego za trudne?
Nie mnie oceniać. Po za tym, przekonam się za pare dni :)

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#149 Post autor: kiedyśgrześ » śr cze 19, 2013 09:17 am

Nic nie sugeruję, ja się zawsze z Templarem kłócę o filmy, taka tradycja :)

Ta kamera z ręki, niedbałe zoomy ala atak klonów i takie tam ma swój sens skoro przyjęło się paradokumentalną konwencję niezwiązanych z sobą chronologicznie (poza głównym plotem) scen opisujących rozwój bohatera, to się nie musi podobać, ale tu nie ma przypadkowości :)
Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#150 Post autor: lis23 » śr cze 19, 2013 14:06 pm

Nastały smutne czasy dla ekranizacji komiksów ... najpierw dostaliśmy trylogię o Batmanie, który de facto nie jest Batmanem, a teraz dostajemy film o Supermanie, który nie jest Supermanem - bo co to za Superman,
Spoiler:
:?

ODPOWIEDZ