Star Wars
- Wojteł
- John Williams
Re: STAR WARS: EPISODE VII (2015)
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Może chodzi o to, że Williams czeka aż Lucas Go poprosi o pracę nad nowym filmem / nową trylogią?Wojtek pisze:Lucas przy SW będzie robił jako konsultant, więc jednak trochę jeszcze pracuje

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
http://stopklatka.pl/-/42678828,mark-ha ... h-wojnach-Mark Hamill, czyli Luke Skywalker z oryginalnej trylogii, w ostatnio udzielonym wywiadzie potwierdził, że prowadzone są rozmowy ze starą obsadą, aby jej członkowie powrócili w VII epizodzie. Aktor ma także swoją wizję tego filmu.
Hamill oficjalnie potwierdza, że prowadzone są rozmowy z nim, Carrie Fisher oraz z Harrisonem Fordem. Hamill powiedział, że George Lucas pytał ich, czy są zainteresowani, a gdyby okazało się, że nie, wówczas ich postacie zostałyby usuniete ze scenariusza. Lucas wyraźnie podkreślił, że nie chcą obsadzać innych aktorów w tych rolach.
- Mogę wam powiedzieć, że jeszcze nie podpisaliśmy żadnych kontraktów. Jesteśmy na etapie rozmów. Chcą abyśmy spotkali się ze scenarzystą Michaelem Arndtem i Kathleen Kennedy, która prowadzi Lucasfilm. Spotkania zostały przez nich przełożone na późniejszy termin. Są bardziej zajęci niż ja - opowiada Hamill w rozmowie z Entertainment Tonight.
Przypomnijmy, że ostatnio nieoficjalna informacja dotyczyła Harrisona Forda, który rzekomo podpisał już kontrakt. Później została zdementowana - okazało się, że aktor dopiero dostał ofertę, a wszelkie umowy z aktorami zostaną podpisane za kilka miesięcy.
Hamill ma także pomysł na VII epizod, choć podkreśla, że jeszcze nie wie, jak wygląda plan scenarzystów. Widzi rolę Luke'a Skywalkera w podobnej formie jak Obi-Wana Kenobiego - chce, aby był mentorem dla młodszego pokolenia. Oczywiście jest też świadom tego, że bohaterami będą potomkowie Skywalkera i Solo.
- Mówiłem George'owi, że chciałbym, aby "Gwiezdne wojny" powróciły do lekkiego i humorystycznego kina jak w oryginalnej trylogii. Mam nadzieję, że uda się znaleźć równowagę pomiędzy CGI a praktycznymi efektami. Uwielbiam rekwizyty, modele, miniatury, ręcznie malowane tła - mam bardzo staromodne podejście. Uważam, że jeśli przesadzi się z CGI, film będzie wyglądać jak olbrzymia gra wideo, a tak być nie może. Jeśli ktoś będzie chciał mnie posłuchać, powiem im - "wyluzuj i wczuj się w wizualny klimat retro" - mówi aktor.
Oczywiście Hamill dodaje, że chciałby, aby powrócili wszyscy aktorzy z oryginału, nie tylko on. Wspomina również o udziale Billy'ego Dee Williamsa (Lando) i Anthony'ego Danielsa (C-3PO). Jako że obie postacie żyją w EU i mają się dobrze, mogą się pojawić.
Michael Arndt wciąż pracuje nad scenariuszem, a my nadal nie poznaliśmy żadnego oficjalnego szczegółu na temat fabuły VII epizodu. Lawrence Kasdan ("Imperium Kontratakuje") i Simon Kinberg są konsultantami. J.J. Abrams reżyseruje.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Byleby to nie było " lekkie kino " a la Disney 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Czyli Mefi dobrze mówił, będzie Newman... Randy Newman 

- Krelian
- Ghostwriter znanego twórcy
tak nawiasem 20th century fox jest jakoś wmieszane w produkcje epizodu 7 ? bo jeśli nie to dla mnie będzie bardzo abstrakcyjnym doznaniem oglądanie sw bez fanfar na początku 

Ostatnio zmieniony sob lut 23, 2013 10:34 am przez Krelian, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krelian
- Ghostwriter znanego twórcy
ech i o złym robocie nie można zapomnieć
- lis23
Hmmm ... może jednak jest szansa na powrót Williamsa do Star Wars? - ponoć, jeżeli Abrams zrezygnuje z kręcenia kolejnych epizodów, Jego miejsce może zając Cuaron, autor najlepszej filmowej części Harrego Pottera;
http://www.filmweb.pl/news/Alfonso+Cuar ... n%22-93500
http://www.filmweb.pl/news/Alfonso+Cuar ... n%22-93500
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wojteł
- John Williams
http://www.filmweb.pl/news/Carrie+Fishe ... h%22-93717
Mam nadzieję, że ją doprowadzą do jako takiego stanu używalności, bo abstrahując od jej koszmarnego wyglądu, to jeszcze głos ma tak przepity, że chyba będą musieli wyjaśniać jego brzmienie jakimś wypadkiem podczas bitwy
No cóż, Carrie nie zestarzała się zbyt ładnie 
Mam nadzieję, że ją doprowadzą do jako takiego stanu używalności, bo abstrahując od jej koszmarnego wyglądu, to jeszcze głos ma tak przepity, że chyba będą musieli wyjaśniać jego brzmienie jakimś wypadkiem podczas bitwy

Zawsze mogą zrobić to co z Bridgesem w ostatnim TRONie:

tylko daliby już jedną wersję, tą młodszą

tylko daliby już jedną wersję, tą młodszą

- Wojteł
- John Williams
żeby ją odmłodzić do stanu z powrotu jedi to będą musieli chyba połowę budżet wydać 

Z tego co mi wiadomo to jedynie twarz nakładają, zawsze można znaleźć kogoś wyglądającego identycznie (w sensie, że wymiary identyczne) jak ona 30 lat temu
A głos też jakoś cyfrowo się poprawi