Godzilla - 2014
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Godzilla - 2014
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Ja zacząłem, a ten wątek ze smokami to jest offtop w offtopie. Nie znamy kompozytora, a jeśli jakiś będzie to najpewniej szofer Zimmera, albo kucharz.Wawrzyniec pisze:Jak miło.
A w ogóle to jakim cudem przeszliśmy z Godzilli na smoki?
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Przecież Godzilla to jest smok, gdyby nie zionęła czymś z japy, to można by polemizować, ale zionie
Ps. widzę, że sporo kapo od wprowadzania własnych porządków się nam tu ujawniło, spokojnie, poczekajcie, historia da jeszcze szanse się wykazać
a poważnie to ten wątek moim skromnym zdaniem jest nadspodziewanie informacyjny jak do tej pory, byle tak dalej
Ps2. North w Dragonslayer to w sumie zutylizował ponownie odrzuconą muzykę z 2001 Odysei, gdyby ktoś nie wiedział, no można jej nie lubić, ale ja lubię, nawet sobie płytkę na wyprzedaży w LaLce sprawiłem z tej lubości
Ps. widzę, że sporo kapo od wprowadzania własnych porządków się nam tu ujawniło, spokojnie, poczekajcie, historia da jeszcze szanse się wykazać
Ps2. North w Dragonslayer to w sumie zutylizował ponownie odrzuconą muzykę z 2001 Odysei, gdyby ktoś nie wiedział, no można jej nie lubić, ale ja lubię, nawet sobie płytkę na wyprzedaży w LaLce sprawiłem z tej lubości
kiedyśgrześ pisze:Przecież Godzilla to jest smok, gdyby nie zionęła czymś z japy, to można by polemizować, ale zionie![]()
Kod: Zaznacz cały
Nazwa Gojira (Godzilla) jest zlepkiem japońskich słów oznaczających wieloryba (kujira) i goryla (gorilla).Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Nie wyrywaj Kaonashi z kontekstu

no, jak wielki jaszczur zionie to to jest smok a nie żyrafa, czy inny wieloryb połączony z gorylem...Godzilla w pierwotnych planach miał być gigantyczną ośmiornicą. Jednak Iwao Mori przekonał Ishirō Hondę, że lepsza będzie postać wielkiego jaszczura.
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Wracamy do Godzilli -
To że efekty robi WETA Digital - to już wiadomo
Produkcja w całości powstaje pod okiem Japończyków - samo TOHO zajmie się reklamą i promocją filmu w Japonii.
Obecnie ekipa przebywa i kręci zdjęcia na Oahu i Kauai na Hawajach. To z pewnością będzie analogia do oryginału z 1954 - tam pierwszy raz badacze i reporterzy spotkali Godzillę na wyspie Odo.
Pojawiło się też nowe zdjęcie z planu -

Jak dla mnie to najbardziej oczekiwany film przyszłego roku.
To że efekty robi WETA Digital - to już wiadomo
Produkcja w całości powstaje pod okiem Japończyków - samo TOHO zajmie się reklamą i promocją filmu w Japonii.
Obecnie ekipa przebywa i kręci zdjęcia na Oahu i Kauai na Hawajach. To z pewnością będzie analogia do oryginału z 1954 - tam pierwszy raz badacze i reporterzy spotkali Godzillę na wyspie Odo.
Pojawiło się też nowe zdjęcie z planu -

Jak dla mnie to najbardziej oczekiwany film przyszłego roku.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Tylko dalej nie wiadomo co z muzyką
Znowu wezmą na tydzień przed premierą jakąś lamę z RCP coby szybko na syntezatorze score odwalił.
Znowu wezmą na tydzień przed premierą jakąś lamę z RCP coby szybko na syntezatorze score odwalił.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Nie chcę nic krakać ale niejaki Jablonsky ma doświadczenie w ilustrowania filmów o gigantycznych istotach (D-War, Transy) 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
A Ramin po Pacific Rim to w ogóle będzie fachuraKoper pisze:Nie chcę nic krakać ale niejaki Jablonsky ma doświadczenie w ilustrowania filmów o gigantycznych istotach (D-War, Transy)
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
We dwójkę napiszą. Jak niegdyś Newman z Herrmannem "Egipcjanina" 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Trzeba będzie wprowadzić oceny ujemne za oryginalność, chociaż może użyje innej biblioteki sampli.Mystery pisze:A Ramin po Pacific Rim to w ogóle będzie fachuraKoper pisze:Nie chcę nic krakać ale niejaki Jablonsky ma doświadczenie w ilustrowania filmów o gigantycznych istotach (D-War, Transy)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Fotka z planu:

A więc tzw. "obóz uchodźców", a więc rzeczywiście film chce iść w poważniejszym kierunku jak i oryginał. Tam scena z poszkodowanymi naprawdę chwytała za serce.
Ciekawe jaką muzykę Djawadi skomponuje, aby oddać cierpienie ofiar?

A więc tzw. "obóz uchodźców", a więc rzeczywiście film chce iść w poważniejszym kierunku jak i oryginał. Tam scena z poszkodowanymi naprawdę chwytała za serce.
Ciekawe jaką muzykę Djawadi skomponuje, aby oddać cierpienie ofiar?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Napierdalanie w bębny w jakimś wolnym tempie, mniej więcej 60 BPM i do tego przeciągła melodia na gitarze elektrycznej. Poza tym propsy za podpis, jedna z ulubionych piosenek.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.