POLSKIE KINO - dyskusja
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: POLSKIE KINO - dyskusja
Templar to i tak ogląda tyle polskiego filmowego shitu, że aż się zastanawiam, czy jakiś zakład przegrał czy miał objawienie maryjne i mu Matka Boska obiecała miejsce w Niebie po boskiej prawicy, jak wszystkie polskie kupsztale w kinach obejrzy. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Miłośnikom polish cinema polecam Księstwo z 2011

cytat z filmu pisze:Wiadomo kto ządzi krajem aaa… zydy, pedały i księdze!

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Miłośnikom "polish cinema" tylko? To nie dla mnie. 
A ja obejrzałem wczoraj sobie najsłynniejszy (?) polski horror, czyli "Wilczycę" Piestraka. Tragedii nie ma, ale jednak film przynudza, ani realizacyjnie, ani fabularnie nie imponuje, grozy tyle, co kot napłakał i choć charakteryzacja nie jest zła, to już efekty specjalne typu 'ucięcie ręki szpadą' wzbudzają co najwyżej uśmiech politowania. Niby na bezrybiu i rak ryba, czyli zważywszy na to, ze polskie horrory/thrillery można na palcach jednej ręki policzyć, nie powinienem za bardzo narzekać, ale takie "Medium" Koprowicza dużo ciekawsze moim zdaniem.

A ja obejrzałem wczoraj sobie najsłynniejszy (?) polski horror, czyli "Wilczycę" Piestraka. Tragedii nie ma, ale jednak film przynudza, ani realizacyjnie, ani fabularnie nie imponuje, grozy tyle, co kot napłakał i choć charakteryzacja nie jest zła, to już efekty specjalne typu 'ucięcie ręki szpadą' wzbudzają co najwyżej uśmiech politowania. Niby na bezrybiu i rak ryba, czyli zważywszy na to, ze polskie horrory/thrillery można na palcach jednej ręki policzyć, nie powinienem za bardzo narzekać, ale takie "Medium" Koprowicza dużo ciekawsze moim zdaniem.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A "Wilczycę 2" widziałeś?
Sam film też kiedyś widziałem. Bezbolesny, choć ten make up to słaby:

Wiele osób naśmiewa się z Piestraka, ale on w sumie jako nieliczny próbował dodać trochę "światowości" do polskiego kina. Poległ, ale intencje były słuszne.
Sam film też kiedyś widziałem. Bezbolesny, choć ten make up to słaby:

Wiele osób naśmiewa się z Piestraka, ale on w sumie jako nieliczny próbował dodać trochę "światowości" do polskiego kina. Poległ, ale intencje były słuszne.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Chyba "Powrót Wilczycy"...? Ale nie miałem tego "szczęścia".Wawrzyniec pisze:A "Wilczycę 2" widziałeś?

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
a interesuje Cię film z którego się dowiesz, że życie jest gówno warta, a potem się umiera? przejaskrawiona smutna historia nieudaczników życiowych podlana sosem stereotypów na temat Polaków (głownie prawdziwych), zrealizowana w czerni i bieli na dodatek jakby sam temat nie był wystarczająco depresyjnyKoper pisze:Miłośnikom "polish cinema" tylko? To nie dla mnie.

- Wojteł
- John Williams
A wy ciąglę o tej kac-wawiekiedyśgrześ pisze:a interesuje Cię film z którego się dowiesz, że życie jest gówno warta, a potem się umiera? przejaskrawiona smutna historia nieudaczników życiowych podlana sosem stereotypów na temat Polaków (głownie prawdziwych), zrealizowana w czerni i bieli na dodatek jakby sam temat nie był wystarczająco depresyjny

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jak rzadko, się zgodzę!Adam pisze:Wilczyca jest tylko jedna![]()
To taki typowy schemat polskiego kina dramatycznego.kiedyśgrześ pisze:a interesuje Cię film z którego się dowiesz, że życie jest gówno warta, a potem się umiera?

A odpowiadając na pytanie: oczywiście, że mnie nie interesuje, dlatego polish cinema staram się unikać. Aczkolwiek ostatnio obejrzałem podobno najlepszy polski film 2012, czyli "Obławę". Rozumiem, że ścieżkę dźwiękową każdy widz ma do tego obrazu sam sobie podkładać?

dla Kopra, Wawrzyna i reszty hejterów pl kina genialny artykuł naczelnego KMF:
http://film.org.pl/kmf/blog/dlaczego-po ... cha-25280/
http://film.org.pl/kmf/blog/dlaczego-po ... cha-25280/
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jak genialny, jak już w tytule kłamstwo? 

i znów coś dla Kopra - http://film.org.pl/r/recenzje/uklad-zamkniety-27072/ 
a tu na Soundtracks.pl recka scoru i making off muzy - http://www.soundtracks.pl/index.php?op=show&ID=1642

a tu na Soundtracks.pl recka scoru i making off muzy - http://www.soundtracks.pl/index.php?op=show&ID=1642

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A ja ostatnio z dużą przyjemnością obejrzałem sobie Mój rower. Bardzo fajny film, który mnie tym bardziej przekonał, by odrobić zaległość, jaką był Edi.