Artbooki / Making Of

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

Re: Artbooki / Making Of

#31 Post autor: lis23 » pt lip 19, 2024 05:49 am

Z ciekawych art booków:
30 lipca wychodzi the art of Guardians of the Galaxy vol 3 a w grudniu będzie wznowienie vol 1, więc w końcu będę miał całość :P
Teraz idzie do mnie the art of Kung Fu Panda 4, jestem ciekaw, czy będzie art book do gry Star Wars Outlaws - Ubisoft zawsze wydaje art booki do swoich gier ale tu premiera już 30 sierpnia i ani widu, ani słychu ale do Assassin's Creed Shadows już jest.
W październiku wyjdzie ciekawa rzecz:

Disney's Hercules: The Art of Gerald Scarfe

Obrazek

W listopadzie od Disneya będzie też art book do "Moany 2" a ja najbardziej czekam na takowy do "Mufasa The Lion King" bo poprzedni był świetny ale to był ostatni art book do filmu live action Disneya, bo ani "Mulan", ani "Cruella" i "Mała Syrenka" art booków nie dostały ...
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#32 Post autor: lis23 » śr lip 31, 2024 10:16 am

Trochę to dziwne; art book do Assassin's Creed Shadows będzie w listopadzie na premierę filmu a art book do Star Wars Outlaws, która to gra ma premierę 30 sierpnia ukaże się dopiero 3 czerwca 2025 ... Nie rozumiem tych cykli wydawniczych.

Obrazek
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

artystyk
Parkingowy przed studiem nagrań

#33 Post autor: artystyk » śr lip 31, 2024 13:16 pm

Z ciekawych art booków, 30 lipca wychodzi The Art of Guardians of the Galaxy Vol. 3, a w grudniu planowane jest wznowienie Vol. 1, więc wkrótce będziesz miał całość. Obecnie czekam na The Art of Kung Fu Panda 4. Zastanawiam się również, czy pojawi się art book do gry Star Wars Outlaws – Ubisoft zazwyczaj wydaje art booki do swoich gier, ale z premierą 30 sierpnia i brakiem informacji na ten temat, jest to na razie niepewne. Natomiast Assassin's Creed Shadows już ma swój art book. W październiku szykuje się coś naprawdę interesującego, czekam na więcej szczegółów.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#34 Post autor: Adam » pt sty 17, 2025 16:15 pm

Czy kojarzy ktoś jakieś artbooki Making Of w polskich wersjach językowych ?
W ostatnich latach ja kojarzę tylko te dwa, to oficjalne tłumaczenia albumów "Making Of" z taką samą okłądką jak oryginał , ale może były też z innych filmów ?
Interesuje mnie tylko język polski, może być ze starych filmów sprzed lat (angielskich to wiem, że jest milion z każdego filmu praktycznie)

Obrazek

Obrazek
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
dougan
Nominacja do odkrycia roku

#35 Post autor: dougan » sob sty 18, 2025 17:15 pm

Obrazek

Obrazek - tu podobne przewodniki pojawiały się przetłumaczone też dla pozostałych 5 filmów Sagi, wszystkie właściwie od wydawnictwa Amber.
"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame

It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#36 Post autor: Adam » sob sty 18, 2025 20:11 pm

Thx, z tej sagi akurat nic mnie nie interesuje bo mam obie księgi Archives od Taschena, lepszych nie będzie :)
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ