Blu - Ray - nasze filmowe kolekcje
Re: Blu - Ray - nasze filmowe kolekcje
Najwidoczniej ktoś kupuje jak wydają.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Ja, wszystkich płyt DVD pozbyłem się na przełomie 2013 / 2014 roku i mam już tylko Blu-Ray i 4K UHDBD a w takim Empiku nadal kupisz tylko DVD.
W kwestii Disneya: "Raya i Ostatni Smok", "Nasze Magiczne Encanto" i teraz "Dziwny Świat" w Polsce to tylko DVD, z Pixara "Co w Duszy Gra", "Luca", "To Nie Wypanda" to też tylko DVD, ostatni film Pixara wydany na BD to "Naprzód" a z Disneya, chyba "Kraina Lodu II".
W kwestii Disneya: "Raya i Ostatni Smok", "Nasze Magiczne Encanto" i teraz "Dziwny Świat" w Polsce to tylko DVD, z Pixara "Co w Duszy Gra", "Luca", "To Nie Wypanda" to też tylko DVD, ostatni film Pixara wydany na BD to "Naprzód" a z Disneya, chyba "Kraina Lodu II".
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
"Avatar Istota Wody" od piątego lipca w Polsce, niestety, tylko wydanie DVD i Blu-Ray, brak wydania 4K.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

wytwórnie filmowe się wreszcie skapnęły, że po co płacić za produkcję fizycznych nośników, skoro wytwórnie fonograficzne dawno nie robią CD a zarabiają i tak znacznie więcej na streamingu zerowymi kosztami produkcji, poza opłatą za serwer.
więc wersje 4K będą na platformach do oglądania za abo.
więc wersje 4K będą na platformach do oglądania za abo.
#FUCKVINYL
- lis23
Wersja 4K jest w innych krajach, nie ma w Polsce bo od samego początku Disney nie wydaje swoich filmów na płytach UHDBD w Europie Wschodniej, trzeba kupować przez Amazon i bez polskich napisów.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Disney rezygnuje z fizycznych nośników DVD, Blu-Ray i 4K UHDBD w Australii:
https://www.ppe.pl/news/323983/disney-k ... miere.html
Obawiam się, że niedługo może się to przenieść na inne regiony i dołączą też inni dystrybutorzy ... Sam już dawno nie kupiłem żadnej nowości, skoro opłacam aż siedem serwisów VOD.
Obawiam się, że niedługo może się to przenieść na inne regiony i dołączą też inni dystrybutorzy ... Sam już dawno nie kupiłem żadnej nowości, skoro opłacam aż siedem serwisów VOD.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

tak będzie, chyba że nastąpi załamanie streamingu, po strajku SAG.
#FUCKVINYL
- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
Gratulujelis23 pisze: ↑śr sty 11, 2023 09:36 amJa, wszystkich płyt DVD pozbyłem się na przełomie 2013 / 2014 roku i mam już tylko Blu-Ray i 4K UHDBD a w takim Empiku nadal kupisz tylko DVD.

Natomiast trochę w innym kontekście powyższego, wcale się nie dziwię... Jak widzę podejście rodziców do tego, iż nawet małe dzieci, które nie rozumieją jeszcze co trzymają w rączkach, maja przyzwolenie na wręcz zabawę tymi płytami to cóż... Płyty które mają w bibliotece miesiąc od zakupu są uświnione a czasem mocno porysowane a rodzic nie chce wziąć na siebie odpowiedzialności.... Jaka kultura takie i podejście wytwórni do rynku. Ale też dużo filmów dla "dorosłych" które z chęcią bym widział w swojej kolekcji Blu miało swoje zapowiedzi a ledwie ukazało sie na DVD. Niestety to już wina ludzi siedzących (pierdzących w stołki) w polskich oddziałach wytwórni oraz samych dystrybutorów. Dzieci czasem też widzą różnicę w jakości obrazu a nie każde dziecko w Polsce swobodnie posługuje się innym językiem niż ojczysty.
Australijczycy są zasadniczo angielskojęzyczni więc nigdy nie rozumiałem wydawania oddzielnie na każdy z takich rynków tych samych tytułów... Ale powoli trzeba kupować co wychodzi by później nie było "po ptokach"...lis23 pisze: ↑pn lip 31, 2023 11:38 amDisney rezygnuje z fizycznych nośników DVD, Blu-Ray i 4K UHDBD w Australii:
Jednak w Polsce (patrząc na co dzień) mało komu zależy na dobrej jakości a króluje oglądanie filmów nawet na telefonach. Ale jednocześnie ci sami ludzie chwalą się jakie to w domu nie wiszą telewizory

- lis23
Mi udało się pozbyć wszystkich płyt DVD ok. 2013 roku i pozamieniać co się da na BD, 4K, teraz, gdy opłacam aż siedem serwisów VOD to mało co kupuje na płytach, ostatnio to był nowy Batman na 4K bo była promocja 3 za 2.
Telewizor mam jeszcze ok ale odtwarzacz 4K to pierwszy tego typu sprzęt na rynku + je też najwięcej oglądam na tablecie w pracy i tylko filmy i seriale w 4K i z HDR oglądam w domu na tv
Telewizor mam jeszcze ok ale odtwarzacz 4K to pierwszy tego typu sprzęt na rynku + je też najwięcej oglądam na tablecie w pracy i tylko filmy i seriale w 4K i z HDR oglądam w domu na tv

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Wszystkie filmy Universala nie będą od nowego roku wydawane w PL w żadnej fizycznej formie, a w oświadczeniu jest też dodatkowo zaznaczone, że inny dystrybutor tego biznesu nie przejmie.
Czyli to była decyzja centrali Universala, że dajemy se całkowicie z Polską spokój.

Czyli to była decyzja centrali Universala, że dajemy se całkowicie z Polską spokój.

#FUCKVINYL
Hmm, czyli jak Nolan będzie dalej kręcił filmy dla Universala a nie takiego WB to możemy się pożegnać z jego wydaniami w Polsce 

"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
ze wszystkimi filmami i serialami Universala możemy się już pożegnać.
#FUCKVINYL
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Słabe. I źle wróży naszemy rynkowi, być może u nas za mało płyt się sprzedaje i inni zrobią podobnie.
Pytanie, czy to oznacza, że szybko znikną z rynku także wcześniej wydane tytuły, na zasadzie "a co będziemy dotłaczać".
Pytanie, czy to oznacza, że szybko znikną z rynku także wcześniej wydane tytuły, na zasadzie "a co będziemy dotłaczać".
Tak.
Od 1 stycznia nie ma produkcji na Polskę, więc jak stock zejdzie, to koniec.
Nic zaskakującego - kolejne kraje są odcinane, po Australii i bodaj Meksyku.
Od 1 stycznia nie ma produkcji na Polskę, więc jak stock zejdzie, to koniec.
Nic zaskakującego - kolejne kraje są odcinane, po Australii i bodaj Meksyku.
#FUCKVINYL