BOX OFFICE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: BOX OFFICE
I tak naprawdę jakby PiSiarze nie rozkręcili darmowej promocji swoim hejtem, to pewnie pies z kulawą nogą by się tym filmem nie zainteresował. Ale tak właśnie miało być. Nie bez powodu taki film uderza właśnie w takim czasie.

PiS przeanalizował, że w 2019 2 mln widzów "Polityki" Vegi oraz milionowe odsłony "Tylko nie mów nikomu" Siekielskiego nie stanowiły przeszkód przed uzyskaniem lepszego wyniku wyborczego niż w 2015.
Mnie tylko zastanawia, czy "Zielona granica" nie naruszy ciszy wyborczej w dniach 14-15.10.2023? Mamy tam scenę, gdzie Kulesza wypowiada jawnie poparcie dla PO.
"Znasz mnie. Zawsze głosowałam za Platformą, a jak trzeba było, to nawet ze święczką stałam pod sądem."
Czekamy na rozstrzygnięcie 15 X. Czy Holland zostanie za życia Santo Subito, czy stanie się elementem gry politycznej Kaczyńskiego? Na razie u Olejnik powtarza hasło wyborcze PiS. "Nakręciłam ten film Z Miłości Do Polski!"
Mnie tylko zastanawia, czy "Zielona granica" nie naruszy ciszy wyborczej w dniach 14-15.10.2023? Mamy tam scenę, gdzie Kulesza wypowiada jawnie poparcie dla PO.
"Znasz mnie. Zawsze głosowałam za Platformą, a jak trzeba było, to nawet ze święczką stałam pod sądem."
Czekamy na rozstrzygnięcie 15 X. Czy Holland zostanie za życia Santo Subito, czy stanie się elementem gry politycznej Kaczyńskiego? Na razie u Olejnik powtarza hasło wyborcze PiS. "Nakręciłam ten film Z Miłości Do Polski!"
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Na razie, Ziobro dostał sądowy zakaz wypowiadania się o Agnieszce Holland w kontekście porównania jej twórczości do reżimów 
Poza tym, mamy też twórców po stornie PISu, min. Ryszard Rynkowski czy Andrzej Rosiewicz.

Poza tym, mamy też twórców po stornie PISu, min. Ryszard Rynkowski czy Andrzej Rosiewicz.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

A tymczasem w USA Zakonnica po raz 3 została numerem jeden i globalnie ma już 205 mln. Expend4bles z zaledwie 8 bańkami, czyli prawie dwa razy mniej od części trzeciej, która już i tak była klęską. Co ciekawe producenci nic nie zeszli z budżetu i film kosztował 100 mln czyli zapowiada się jedna z większych porażek roku. A już w ten weekend zrobi się ciekawiej i będziemy mieć 3 większe premiery, The Creator, PAW Patrol: The Mighty Movie i Saw X.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Chciałbym wierzyć, że Kreator zarobi na tyle, by producenci znów uwierzyli w autorskie s-f, ale pewnie znów horror w postaci którejś tam Piły zgarnie większe kokosy. No ale zobaczymy...

Dystrybutor zaaktualizował dane o sprzedanych biletach na "Zieloną granicę". Po tygodniu wyświetlana film przekroczył barierę 260 tys. widzów. Dla porównania "Smoleńsk" po tygodniu miał 193 tys.
Dzisiaj w sobotę pójdą pielgrzymki, bo w ramach Święto Kina bilety po 12 zł w całej Polsce. Wszystko wskazuje, że drugi weekend może być nieco lepszy dla "Zielonej granicy". od poprzedniego. Jednak weszły kolejne premiery, które mogą rozmazać ten sukces. Kryminał z logiem TVN "Doppelganger" od Holoubka, "Creator", "Piła X" i pokazy przedpremierowe "Psiego Patrolu 2".
Dzisiaj w sobotę pójdą pielgrzymki, bo w ramach Święto Kina bilety po 12 zł w całej Polsce. Wszystko wskazuje, że drugi weekend może być nieco lepszy dla "Zielonej granicy". od poprzedniego. Jednak weszły kolejne premiery, które mogą rozmazać ten sukces. Kryminał z logiem TVN "Doppelganger" od Holoubka, "Creator", "Piła X" i pokazy przedpremierowe "Psiego Patrolu 2".
Z przedpremierowych Piła górą, 2 mln do 1.6 mln, co ciekawe łapie też lepsze recki, ale weekend i tak może należeć do Patrolu.
Są i wyniki z weekendu USA.
1. Paw Patrol - 23 mln
2. Saw X - 18 mln
3. The Creator - 14 mln
1. Paw Patrol - 23 mln
2. Saw X - 18 mln
3. The Creator - 14 mln
- lis23
46,1 milionów dolarów na świecie dla psiaków - niby trochę mało ale film miał budżet w wysokości 30 milionów dolarów, gdzie Disney, Pixar i inni kręcą się w okolicy 200 milionów dolarów.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Jakieś 100 mln i będą już na plusie, wszystko powyżej to zarobek. Oczywiście minus to co biorą kina.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Mniej. Promocja była skromna, a główne zyski pójdą z USA. Poza tym główne zyski idą z USA, więc lepiej o zarobki.
A tak na marginesie to czuję, że ten film będzie miał długie nogi.
A tak na marginesie to czuję, że ten film będzie miał długie nogi.

Świetny wynik Patrolu. Dla przypomnienia film z 2021 zarobił w USA 40 mln, ten po 3 dniach ma już ponad połowę tej kwoty. Na świecie czekają jeszcze premiery w wielu krajach (m.in. Hiszpania, UK, Francja, Włochy, Japonia) , a kolejna większa animacja (Trolls 3) dopiero 17 listopada, także przez najbliższe tygodnie pieski powinny zarabiać w najlepsze. Piła też dobrze, po pierwszym weekendzie ze świata ma prawie 30 mln, a kosztowała 13 mln. Najmocniej zawiódł właśnie The Creator, globalnie 32 mln przy i tak roztropnym budżecie rzędu 80 mln. W ten weekend jedna większa premiera w szerokiej dystrybucji The Exorcist: Believer, czyli najpewniej kolejny sukces studia Blumhouse.
- lis23
W Polsce też jeszcze premiery nie było, dopiero 17 listopada. W niedzielę były pokazy przedpremierowe, miejsca tylko w rzędach od 1 do 4
Pierwszy raz spotkałem się z tym, że reklamy i film w kinie były tak cicho + jakiś gówniarz cały film kopał mi w fotel 

Ostatnio zmieniony wt paź 03, 2023 14:47 pm przez lis23, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Obecnie w Polsce rządzi inny pies, ten który jeździł koleją
Film zobaczyło już 512 tys widzów (+77 tys w ten weekend). "Teściowie 2" zobaczyło już 429 tys, a "Zieloną granicę" 425 tys, a to wszystko dzięki święcie kina, bo wszystkie te filmy odnotowały wzrosty względem poprzedniego weekendu. Z nowości Piłę zobaczyło prawie 100 tys, The Creator 68 tys, a Doppelgangera 60 tys.