Star Wars
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Star Wars
Polskie wydanie też zapowiedziane:
Lucasfilm przedstawia epicką przygodę: "Łotr 1. Gwiezdne wojny – historie". W czasach wielkiego galaktycznego konfliktu grupa bohaterów pod wodzą zbiegłej buntowniczki Jyn Erso oraz szpiega Rebelii Cassiana Andora, podejmuje się desperackiej misji, by wykraść plany Gwiazdy Śmierci, najpotężniejszej broni Imperium.
Dodatki specjalne w wydaniach Blu-ray 3D™ i Blu-ray™:
• Rewolucyjny pomysł
• Jyn: Rebeliantka
• Cassian: Szpieg
• K-2SO: Droid
• Baze i Chirrut: Strażnicy Oświeconych
• Bodhi i Saw: Pilot i buntownik
• Imperium
• Wizja nadziei: Łotr 1. Gwiezdne wojny: historie
• Księżniczka i gubernator
• Epilog: opowieść trwa

Premiera: 26 kwietnia.
Lucasfilm przedstawia epicką przygodę: "Łotr 1. Gwiezdne wojny – historie". W czasach wielkiego galaktycznego konfliktu grupa bohaterów pod wodzą zbiegłej buntowniczki Jyn Erso oraz szpiega Rebelii Cassiana Andora, podejmuje się desperackiej misji, by wykraść plany Gwiazdy Śmierci, najpotężniejszej broni Imperium.
Dodatki specjalne w wydaniach Blu-ray 3D™ i Blu-ray™:
• Rewolucyjny pomysł
• Jyn: Rebeliantka
• Cassian: Szpieg
• K-2SO: Droid
• Baze i Chirrut: Strażnicy Oświeconych
• Bodhi i Saw: Pilot i buntownik
• Imperium
• Wizja nadziei: Łotr 1. Gwiezdne wojny: historie
• Księżniczka i gubernator
• Epilog: opowieść trwa

Premiera: 26 kwietnia.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Gdzieś się zgubił jeden dodatek.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No, wyszło na internetach i wreszcie mogłem obejrzeć i przekonać się, że...
Gareth Edwards jest do dupy
Jyn Erso jest do dupy
Star Wars bez Jedi jest do dupy

Aha, Giacchino udający Williamsa też jest do dupy
I jeszcze parę rzeczy tam było do dupy... W sumie to już to "Przebudzenie mocy" było mniej do dupy.
Gareth Edwards jest do dupy
Jyn Erso jest do dupy
Star Wars bez Jedi jest do dupy

Aha, Giacchino udający Williamsa też jest do dupy
I jeszcze parę rzeczy tam było do dupy... W sumie to już to "Przebudzenie mocy" było mniej do dupy.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Z zarzutami mogę się zgodzić, ale jednak The Force Awakens jest gorsze od Rogue One.
A i tak żadne nie ma sikającego Wedge'a Antillesa
A i tak żadne nie ma sikającego Wedge'a Antillesa

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- lis23
Naczelna forumowa maruda jak zwykle niezadowolona 
Osobiście też bardziej podoba mi się TFA ale to dlatego, że w "Łotrze 1" brak wyrazistych bohaterów ale jako film w uniwersum spisuje się b. dobrze.

Osobiście też bardziej podoba mi się TFA ale to dlatego, że w "Łotrze 1" brak wyrazistych bohaterów ale jako film w uniwersum spisuje się b. dobrze.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wojteł
- John Williams
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No nie wiem... TFA wprawdzie było bardziej wtórne ale przynajmniej nie było aż tak nudne i wyprane z emocji (rozpoznawcza cecha filmów Edwardsa). No i lepszy score miałoWawrzyniec pisze: ↑ndz mar 19, 2017 16:57 pmZ zarzutami mogę się zgodzić, ale jednak The Force Awakens jest gorsze od Rogue One.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- sznurek066
- Parkingowy przed studiem nagrań
Dostaliśmy oficjalny zwiastun.
https://www.youtube.com/watch?v=zB4I68XVPzQ
https://www.youtube.com/watch?v=zB4I68XVPzQ
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
...z którego nic nie wynika poza tym, że Mary Sue ćwiczy niczym młody Luke w epizodzie V 

- lis23
Nie zgodzę się, że nic nie wynika.
Luke mówi, że czas Jedi minął a Rey widzi zarówno światło, ciemność jak i równowagę co może wskazywać na to, że podział na Jasną i Ciemną stronę Mocy jak i na Jedi i Sithów może zostać zerwany i Rey będzie użytkownikiem (bo już nie Jedi) obu ścieżek mocy, balansując pomiędzy nimi.
Podoba mi się, że zwiastun skupia się na bohaterach i na historii, której jednocześnie nie zdradza - nie podoba mi się a to, że znowu mamy do czynienia z wizualnym minimalizmem i brakiem nowości jeśli idzie o lokacje i pojazdy kosmiczne - już "Łotr 1" pokazał w tej kwestii znacznie więcej.
Luke mówi, że czas Jedi minął a Rey widzi zarówno światło, ciemność jak i równowagę co może wskazywać na to, że podział na Jasną i Ciemną stronę Mocy jak i na Jedi i Sithów może zostać zerwany i Rey będzie użytkownikiem (bo już nie Jedi) obu ścieżek mocy, balansując pomiędzy nimi.
Podoba mi się, że zwiastun skupia się na bohaterach i na historii, której jednocześnie nie zdradza - nie podoba mi się a to, że znowu mamy do czynienia z wizualnym minimalizmem i brakiem nowości jeśli idzie o lokacje i pojazdy kosmiczne - już "Łotr 1" pokazał w tej kwestii znacznie więcej.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John