michał lorenc - kołysanka

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
bladerunner

michał lorenc - kołysanka

#1 Post autor: bladerunner » ndz lut 14, 2010 20:03 pm

wydanie cd jest w ogóle w planach?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2 Post autor: Koper » pn lut 15, 2010 00:25 am

Czytałem jedną recenzję filmu i tam chwalili muzykę, więc prawdopodobnie tak.

bladerunner

#3 Post autor: bladerunner » pn lut 15, 2010 00:35 am

bardzo ładny motyw główny i kilka pobocznych. ah świetna solówka na wiolonczeli.

bladerunner

#4 Post autor: bladerunner » pn lut 15, 2010 01:40 am

ciekawe dziekan, że o tym piszesz bo ja ostatnio dzięki Mystery Man przesłuchałem cały score do Wyspy 5 krotnie, i nie jestem, aż tak zażenowany jak większość osób na tym forum, ba nawet nie uważam Wyspy za gniota.

Na zaprzyjaźnionej stronce polskiej film.org recenzja scoru wyspy opiewa na 4 gwiazdki w skali do 5 . Sam nie wiem jak go ocenić . Kontrowersyjny to score.

Co do Lorenca miał też słabsze chwile, ciekawe czy score do kołysanki w ogóle będzie, w tej kwestii Adam wie z nas najlepiej chyba :)

Co do samego filmu : jak dla mnie gniot , tylko jedna scena prezentowała dowcip najwyższych lotów.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#5 Post autor: Paweł Stroiński » pn lut 15, 2010 02:55 am

Tam nawet eksperymentu jednego nie ma.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#6 Post autor: Adam » pn lut 15, 2010 08:14 am

Świetna muza z jajem. W klimatach Ojca Mateusza. Muzy z trailera w filmie nie ma, bo była pisana tylko pod trailer. Nie jest Michała, ale ktoś fajnie wykorzystał dziecięcy chórek i fajowo podrobił Elfmana.

Wydania scoru na cd raczej nie będzie, wątpię po tym co widzę w przypadku marketingu tego filmu. W wypadku takich filmów, jesli by takowe wydanie cd miało być, to na plakatach filmu była by już wzmianka "płyta z muzyką już w sprzedaży" by nakręcać biznes.
Ostatnio zmieniony pn mar 01, 2010 12:54 pm przez Adam, łącznie zmieniany 2 razy.
NO CD = NO SALE

bladerunner

#7 Post autor: bladerunner » pn lut 15, 2010 13:28 pm

z jakiego filmu Machulskiego ostatnio wydano score? Bo ja nie pamiętam Smile

było wydanie CD coś ala henryk kuźniak, który poniekąd współpracował z Machulskim (Vabank czy też seksmisja)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#8 Post autor: Adam » pn lut 15, 2010 13:35 pm

no ale to było dekadę temu :)
NO CD = NO SALE

bladerunner

#9 Post autor: bladerunner » pn lut 15, 2010 13:53 pm

Chciałem tylko delikatnie podejsc do tematu bo Bladerunner zaczał na mnie sapac,że nazywam The Island gniotem Wink
Nie sapałem dziekan na Ciebie :) po prostu wyspy nie uważam za totalnego gniota według mnie score szybko mija jest kilka arcyciekawych rozwiązań jak the island awaits you którego rozwinięciem niewątpliwie jest my name is lincoln. Nie popadłem w zachwyt ale znowu nie ubolewam jak nad talking of pelham 1 2 3 Williamsa po którym musiałem słuchać przez 3 godziny najlepsze utwory Johna Williamsa 8), żeby nie zakopać się pod mułem na dnie

Zresztą nie będę się mądrował bo się na muzyce filmowej nie znam jak Wy drodzy koledzy :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#10 Post autor: Wawrzyniec » pn lut 15, 2010 18:20 pm

bladerunner20 pisze:Zresztą nie będę się mądrował bo się na muzyce filmowej nie znam jak Wy drodzy koledzy :)
No to jest nas dwóch :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#11 Post autor: Adam » pn lut 15, 2010 18:55 pm

Proszę tu nie siać herezji, bo Wyspa jest super!
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#12 Post autor: Wawrzyniec » pn lut 15, 2010 19:06 pm

Adam Krysiński pisze:Proszę tu nie siać herezji, bo Wyspa jest super!
:shock: WTF? :?: :shock:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#13 Post autor: Adam » pn lut 15, 2010 19:07 pm

Wyspa i Transy 1 to 2 najlepsze rzeczy jakie się Stefanowi przytrafiły i ubolewam że chyba nie prędko cos takiego mu się przytrafi. Walorów technicznych nie oceniam, tylko słuchalność, a ta przebija na głowę jakieś hansowe kupy z ostatnich lat.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#14 Post autor: Wawrzyniec » pn lut 15, 2010 19:13 pm

To ja to wszystko dobrze wiem. Tylko dziwię się, że jak ja od dłuższego twierdzę i wygłaszam, że muzyka Steve'a do "Transów" jest dobra i słuchalna, to zawsze są śmichy, chichy i zero zrozumienia. I to mnie tak zdziwiło. Gdyż to, że Ty lubisz tę muzykę to dobrze wiem, tylko czekałem, kiedy wreszcie to napiszesz, co mnie zresztą bardzo cieszy :D Szkoda tylko, że w tym temacie to musiało paść, gdyż gdyby to padło w temacie Ele o Remote Control to wtedy moglibyśmu mu trochę poprawić humor, po tym jak temat w niezbyt fajny sposób padł :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#15 Post autor: Adam » pn lut 15, 2010 19:15 pm

Wawrzyniec co Ty znów wciskasz za kit? Kiedy ja pisałem czy nie pisałem, że Transy mi się nie podobają czy że są złe? Od zawsze mówiłem że jedynka mi się bardzo podoba :? Wsyatarczy się cofnąć do starych czasó i komenty pod reckami poczytać chocby :? Za dużo earl greya pijesz :)
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ