jeden wielki portal muzyki filmowej zamiat trzech?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
bladerunner

jeden wielki portal muzyki filmowej zamiat trzech?

#1 Post autor: bladerunner » czw lut 11, 2010 11:57 am

Witam tak z nudów pewnie wpadł mi do głowy głupi pomysł aby połączyć 3 portale z muzyką filmową w jeden ogromny i największy portal muzyczny w Polsce.

ułatwiło by to sprawę, szukając jednego tracku przeszukuje 3 portale soundtracks.pl, muzykafilmowa.pl i filmmusic.pl

mało tego dostrzegłem, że to wy piszecie często na innych portalach Adam, Babuch,Wawrzyniec, Myster man itd;) wątki się często powielają.

Co koledzy powiedzą na mój pomysł ?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: jeden wielki portal muzyki filmowej zamiat trzech?

#2 Post autor: Bucholc Krok » czw lut 11, 2010 12:01 pm

Dla zwykłych użytkowników (jak np. ja) to by było wygodne, ale... ambicja to nasza cecha narodowa. :D Już to widzę jak się zbierają 3 redakcje i ustalają zasady połączenia. 100 lat by było mało. :lol:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#3 Post autor: Mystery » czw lut 11, 2010 12:06 pm

Nie ma szans, to to samo jakby WP połączyło się z Onetem i Interią, odwiedzam wszystkie, każdy cenie za coś innego, ale taka fuzja pod wieloma względami wydaje mi się niepotrzebna, a także niewykonalna. Co innego z jednym dużym wspólnym forum :)

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#4 Post autor: Łukasz Wudarski » czw lut 11, 2010 12:06 pm

Z punktów logistycznych byłoby to świetne. Ale głównie dlatego istnieją trzy portale że są różne podejścia i koncepcje pisania o muzyce filmowej. Na razie sądzę że jest to niemożliwe, ale może kiedyś?
Poza tym tak jak Bucholc napisał, pamiętam ile czasu ustalaliśmy połączenie FM.pl, Score Afficionado i Dyrwin Ost... Normalnie jak negocjacje wejścia do Unii... :)
Why So Serious !?

bladerunner

#5 Post autor: bladerunner » czw lut 11, 2010 12:09 pm

wydaję mi się, że jest to możliwe.

znalazłem kolejna zaletę. po co marnować pieniądze na kupno i na recenzje tego samego soundtrack-u, na 3 róznych forach. Jest wiele takich przypadków jak np gladiator . Te pieniądze mogły by pójść na inne wspaniałe dzieła , żeby móc je zrecenzować. a lud polski poznał możliwości muzyki filmowej.

dyskusja szybko się rozwinęła, myślałem , że odpisuje na post Bucholca.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#6 Post autor: Bucholc Krok » czw lut 11, 2010 12:13 pm

Mystery Man pisze:Co innego z jednym dużym wspólnym forum :)
Ale w przypadku forum też masz różne podejścia. :) Tutaj jest więcej luzu (co akurat mi się podoba, ale bez przesady oczywiście) a na s.pl jest jakoś sztywno IMO. Nawet Adam jest spokojniejszy, choć mógłby sobie pozwolić, dziwne. :P
bladerunner20 pisze:po co marnować pieniądze na kupno i na recenzje tego samego soundtrack-u, na 3 róznych forach. Jest wiele takich przypadków jak np gladiator . Te pieniądze mogły by pójść na inne wspaniałe dzieła , żeby móc je zrecenzować. a lud polski poznał możliwości muzyki filmowej.
To kolejny problem. Tak jak z urzędnikami. Im więcej urzędów, tym więcej urzędników. :) Może niektórzy by nie znaleźli zatrudnienia? Albo by mieli lepiej, bo by nie musieli tyle pisać. ;)
Ostatnio zmieniony czw lut 11, 2010 12:16 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#7 Post autor: Mystery » czw lut 11, 2010 12:16 pm

Dla mnie to polskich portali mogło być i więcej, jak pisze Babuch spojrzeń na muzykę jest mnóstwo, także wolałbym znać różne opinie na temat Gladiatora. Przykład nowego Star Treka, na fm.pl recenzja mi się nie podoba, ale już z tą na S.pl zgadzam się całkowicie. I kto by pisał recenzje, mamy Avatara i 10 chętnych :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#8 Post autor: Bucholc Krok » czw lut 11, 2010 12:17 pm

Mystery Man pisze: I kto by pisał recenzje, mamy Avatara i 10 chętnych :)
Losowanie.. żaden problem. :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#9 Post autor: Mystery » czw lut 11, 2010 12:19 pm

Losowanie, a później podrażnione ambicje :)

bladerunner

#10 Post autor: bladerunner » czw lut 11, 2010 12:22 pm

no ale co za problem zrobić odnośnik do drugiej recenzji?

recenzja według Mystery Man (avatar)
recenzja według Bucholc Krok (avatar)

klik klik.
Ostatnio zmieniony czw lut 11, 2010 12:24 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#11 Post autor: Bucholc Krok » czw lut 11, 2010 12:24 pm

Mystery Man pisze:Losowanie, a później podrażnione ambicje :)
No to inaczej, recenzję pisze każdy zainteresowany i umieszcza się wszystkie na jednej stronie. Chyba na s.pl tak jest? Wydaje mi się, że widziałem gdzieś 2 recenzje jednej ścieżki. Nawet lepiej będzie, gdy różne spojrzenia na ścieżkę będą na jednej stronie ("kartce").
bladerunner20 pisze:no ale co za problem zrobić odnośnik do drugiej recenzji?
No właśnie, albo na różnych stronach, ale jednym portalu.
Ostatnio zmieniony czw lut 11, 2010 12:25 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.

bladerunner

#12 Post autor: bladerunner » czw lut 11, 2010 12:25 pm

otóż to Bucholc :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#13 Post autor: Wawrzyniec » czw lut 11, 2010 12:25 pm

Istnieje wiele poglądów, dyskusji na temat "kryzysu wiary" "laicyzacji" itd. Jednocześnie wygłaszane są też przeróżne tezy, czy jest to proces, który można zatrzymać i czy w ogóle zachodowi grozi tzw. "upadek wiary".
Jako zaprzeczenie podawany jest "model amerykański". A więc jak się popatrzy na USA to widać, że z wiarą nie jest źle, kościoły dobrze się trzymają, ludzie do nich uczęszczają itd. Jak to wytłumaczyć? A minanowicie niektórzy twierdzą, że za taki stan rzeczy odpowiada fakt, że w USA nie ma jednego wielkiego koscioła, ale jest ich kilka co rodzi zdrową konkurencję. Każda z tych instytucji wyznaniowych, mniejszych czy większych musi zabiegać o swoich wiernych, zachęcać być dla nich.
Jako przeciwieństwo podawane są kraje, gdzie np. gdzie większość jakieś 2/3 należało do takiego a nie innego kościoła, co znowu przez brak konkurencji sprawiało osłabianie czy też tzw. "rozleniwianie" danej instytucji kościelnej.

I w sumie ten przykład można odnieść do stron o muzyce filmowej.
Pluralizm, nie jedna, a kilka stron, zwiększona konkurencyjność, zwiększa się także motywacja, a więc i sama jakość.
Po za tym chyba jest dobrze jak pewne score'y są zrecenzowane, nie raz, a kilka razy i dzięki temu można je sobie porównać, posłuchać innej opinii, zdania. Oczywiście trafiają się przez to różne kwiatki, których tutaj nie będę wymieniał, gdyż nie jestem złośliwy. Ale właśnie ta różnorodność sprawia, że zawsze istnieje szans, że jeden score, który na jednej stronie został oceniony nieprzychylnie, na innej otrzyma bardziej przychylną oceną.
Oczywiście z perspektywy forum to może i taka jedna strona miałaby sens, ale to już inna kwestia.
A tak w ogóle to już wyobrażam sobie sytuację, w której ukazuje się taki soundtrack jak "Avatar" i teraz nagle z 10 jak nie więcej recenzentów, bez żadnych problemów, na spokojnie, wybiera, kto ten score zrecenzuje :P :wink:

Dziękuję za uwagę.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#14 Post autor: bladerunner » czw lut 11, 2010 12:27 pm

Wawrzyniec właśnie wyjaśniliśmy z Bucholcem jak by to miało wyglądać ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#15 Post autor: Adam » czw lut 11, 2010 12:28 pm

Wawrzyniec zawsze łapie dopiero po chwili, jak już zrobi swój esej ;-)
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ