bardzo proszę o wyjaśnienie, jak to jest z tymi wydaniami soundtracków.
Czym różni się jedno od drugiego. Mam jako taki zbiór, ale nie jestem fanem jakiegoś wybranego kompozytora. Dobre kilka lat temu był nim H. Zimmer, ale od czasu kiedy nagle wszyscy go pokochali (Gladiator) mnie zaczął nudzić . Choć staram się nadążać za jego dokonaniami... Tak to już jest że należę do tego nielicznego zapewne grona, którzy kochali H.Z. za jego Backdraft, Power of One, K 2 czy Black Rain, a nie późniejsze cuda, które uczyniły z niego gwiazdę. Ale do rzeczy.
Black Rain został wydany jako ponad 80 minutowy score, mam gdzieś kopię ale nie wiem gdzie, ponadto nie mogę znaleźć info na temat jaka wytwórnia i kiedy wydała ten score. Black Hawk Down też wyszedł jako score na 2 CD, Days of Thunder, King Arthur 2 CD itd itd, można długo wymieniać.
Panie/Panowie...pomóżcie - gdzie to kupić, kto to wydaje, bo przecież nie Varese czy Silva Screen. Nie chcę podawać pełnego zestawu tytułów z których mam/miałem pełny (chyba) score. Sporo poginęło po przeprowadzce, sporo jest już zniszczona. A wiem że takie wydania muzyki istnieją
A tak przy okazji ... WESOŁYCH ŚWIĄT