Ludwig Göransson - The Odyssey (2026)
Ludwig Göransson - The Odyssey (2026)
Nowy film Chrisa Nolana będzie ekranizacją "Odysei" Homera. Premiera 17 lipca 2026.
https://variety.com/2024/film/news/chri ... 236258524/
https://variety.com/2024/film/news/chri ... 236258524/
Ostatnio zmieniony śr lut 19, 2025 12:02 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Ludwig Göransson (?) - The Odyssey (2026)
Nie za wcześnie trochę na zakładanie tego tematu? 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Niby tak, chociaż na razie nie wiemy jaki ten film będzie? Czy będzie to wierna adaptacja Odysei, a więc w sukienkach i sandałach, czy też Nolan zrobi współczesną wersję, a la James Bond Inception Tenet? Przy okazji ten film oznacza też, że Nolan i 007 oddalają się po raz kolejny. Ludwig nie weźmie w obroty tematu Barry'ego.
Co do obsady też nie jestem przekonany z Zendayą i Tomem Hollandem idzie według mnie Nolan trochę ze zbyt oczywistym wyborem. I mam też nadzieję, że Zendaya wyjdzie tutaj poza naburmuszoną minę z Diuny i Challengers?
I muzycznie, na pewno będzie to ciekawy score od Ludwiga. Szczególnie jeżeli będzie to Ludwig w sukience i sandałach. I wiem z Gladiatorem niby Hans bawił się już w takie rzeczy, ale gdzieś tam w zakamarkach mego serca, marzy mi się właśnie on w takim projekcie.
Co do obsady też nie jestem przekonany z Zendayą i Tomem Hollandem idzie według mnie Nolan trochę ze zbyt oczywistym wyborem. I mam też nadzieję, że Zendaya wyjdzie tutaj poza naburmuszoną minę z Diuny i Challengers?
I muzycznie, na pewno będzie to ciekawy score od Ludwiga. Szczególnie jeżeli będzie to Ludwig w sukience i sandałach. I wiem z Gladiatorem niby Hans bawił się już w takie rzeczy, ale gdzieś tam w zakamarkach mego serca, marzy mi się właśnie on w takim projekcie.
.
Ostatnio zmieniony wt sty 21, 2025 12:40 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Zaraz, to jest produkcja Warnera? Bo ja myślałem, że Christopher Nolan jest teraz w Universal Pictures? 

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Oppenheimer zrobił dla Universal, lecz całą postprodukcję dźwięku, nagranie muzy i miksy zrobiono w studiach Warner Bros. Podejrzewam przy Odysei będzie podobnie.
Wjechało oficjalne foto Damona jako Odyseusza:
Ruszyły zdjęcia w Maroku. Są już spy foty gigantycznej scenografii i wielkiego konia trojańskiego o wysokości kilku pięter.
Ruszyły zdjęcia w Maroku. Są już spy foty gigantycznej scenografii i wielkiego konia trojańskiego o wysokości kilku pięter.
#FUCKVINYL
A w jednej z jaskiń w Grecji budowany jest ponoć 6 metrowy cyklop, tak więc Nolan stroni od CGI jak może i stawia na animatronikę 
Za zdjęcia odpowiada ponownie Hoytema.

Za zdjęcia odpowiada ponownie Hoytema.
Bałem się, że te Odyseja będzie miała tyle wspólnego z Homerem, co Babylon Chazelle'a ze Starożytnym Babilonem, ale jednak nie. 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Coś podejrzewam, że Double Negative ( jedyne studio od CGI i VFX w filmach Nolana od 2010 roku) będzie mieć pełne ręce roboty przy tym filmie, lub już mają, jeżeli podobnie jak w Oppenheimer byli pierwszą z ekip do których zadzwonił Nolan, że robi nowy film. Coś podejrzewam, że ekipa od nich już pracuje na planie od dłuższego czasu.
Sądzę, że Christopher Nolan pójdzie w klimaty animatroniki Ray Harryhausena, coś w stylu "Jazon i Argonauci", tylko dopieszczone przez CGI.
Krab ze Skeleton Crew pokazał jak w dzisiejszych czasach może wyglądać animatronika, więc można się jarać, tylko tam pracowało przy tym studio Tippetta, a praca nad taką jedną sceną to długie miesiące. A prace nad filmem trwają od dłuższego czasu, wszystko było już gotowe i przygotowane zanim aktorzy weszli na plan i teraz jak kręcą w jedynym kraju, w kolejnym przygotowują kolejne scenografie.
Nolan jest znany z tego, że wszystko ma już obcykane, dlatego tak szybko kręci swoje filmy, a te nie słyną z dokrętek czy rozbuchanych budżetów, choć Odyseja ma być najdroższym jego filmem, no ale to zrozumiałe choćby przez kontekst historyczny.
Nolan jest znany z tego, że wszystko ma już obcykane, dlatego tak szybko kręci swoje filmy, a te nie słyną z dokrętek czy rozbuchanych budżetów, choć Odyseja ma być najdroższym jego filmem, no ale to zrozumiałe choćby przez kontekst historyczny.
Epic!
Wyraźne spy-foty Konia z planu z budowaną scenografią:
Zdjęcia startują w Maroku 25 lutego.
Ludwiczek został oficjalnie potwierdzony, plus Universal podał budżet 250 mln $ - najdroższy film Nolana jak dotąd.
No i nie sprawdziły się plotki z netowych portali, że Holland ma grać Odyseusza

Spoiler:
Ludwiczek został oficjalnie potwierdzony, plus Universal podał budżet 250 mln $ - najdroższy film Nolana jak dotąd.
No i nie sprawdziły się plotki z netowych portali, że Holland ma grać Odyseusza

#FUCKVINYL