Trailer cienki jak dupa węża, a przede wszystkim ilość złoli sugeruje, że to jakieś 10 filmów w jednym.
Jedyne co wzmaga jakiekolwiek emocje, to scena z psem - która jest przy okazji kopią 1:1 z Bonda sprzed 55 lat...
Aktor jak mówiłem wcześniej - pasuje. No ale do tej roli pasuje każdy białas z ładną buzią, ciemnymi włosami i rozbudowaną klatą.
Kostium ładny.
Gunn przy okazji premiery trailera ujawnił, że - w przeciwieństwie do jego innych filmów - ten praktycznie nie będzie mieć wylicencjonowanych piosenek, a temat Williamsa będzie w nowej formie (co niestety słychać po trailerze )
Zwiastun jest trochę zbyt patetyczny, przypomina bardziej film Snydera niż inne filmy Gunna ... Spodziewałem się czegoś lżejszego i bardziej radosnego w przeciwieństwie do "Człowieka ze Stali" ... + Za Lois i Krypto.
Gunn przy okazji premiery trailera ujawnił, że - w przeciwieństwie do jego innych filmów - ten praktycznie nie będzie mieć wylicencjonowanych piosenek, a temat Williamsa będzie w nowej formie (co niestety słychać po trailerze )
Kto wpadl na pomysl zeby jedna z postaci wystylizowac na odmlodzona wersje Festera Adamsa z Rodziny Adamsow. A poza tym pod wzgledem pojawiających sie postaci I ich kolorytu to zalatuje Snyderem. A z drugiej strony sam Superman to wersja Clarka Kenta jak dla mnie jest mocno przerysowana w samym trailarze. Taka przygarbiona, nerdowka fajtlapa. Nie wiem, moze tylko te sceny w zwiastunie.
O muzyce to sie trudno wypowiadac bo ta przerobka trailerowa tematu Williamsa to typowe nowomodne przegiecie. Taki Williams przearanzowany zeby brzmial jak Zimmer z Man of Steel.
Też mi zalatuje Snyderem a po Gunnie spodziewałem się czegoś innego, czegoś lżejszego i bardziej radosnego? Czegoś, co niesie nadzieje? Tutaj, zwiastun zaczyna się rannym Supermanem ( w jaki sposób? ), jest też scena, gdzie Supek jest obrzucany przez opinię publiczną i to mi się kojarzy z filmami Snydera, jakby tutaj też kogoś zabił czy coś, lub jakby Ludzie dowiedzieli się, że jest Kosmitą i go nie chcieli na Ziemi? To znowu będzie Superman męczennik? Oby pełen zwiastun był lepszy, wyróżnia się tu tylko Krypto.
Pośród całego kiczu w tym trailerze najgorsza jest muzyka. Jeśli tylko na tyle stać Murphy'ego to mogli poprosić o stworzenie scoru sztuczną inteligencję. Gorzej niż to coś ze zwiastuna pewnie by nie było.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński