Niezły score, choć według mnie muzyki z gier nie przebija. Właściwie to można go potraktować jako taki dodatek do drugiej części gry, bo w dużej mierze bazuje na tamtym materiale, ale nie tylko. Początek trochę nudnawy, dopiero At The Tavern mnie rozbudziło, standardowa karczemna muzyczka, ale jakże przyjemna. The Boundless Skies oczywiście piękne, tak samo jak w dwójce tu też to jest takim highlightem płyty, choć oprócz tego fragmentu, o którym pisałem wcześniej to większych różnic w orkiestracji nie ma. Jest kilka ładnych utworów fortepianowych i skrzypcowych, z których najbardziej mnie chyba poruszyło From The Heart oraz ten cudowny liryczny motyw, z pierwszej części w Always by Your Side. Super, że Hisaishi do niego wrócił. Za to temat główny dostał chyba najmniej interesującą wersję ever, w porównaniu z takim The Lead Up-to the Decisive Battle, po którym do dziś mam ciarki, czy nawet tą wersją chóralną z dwójki, wypada bardzo blado. Ogólnie to jest solidnie, ale jednak nowy materiał nie zachwyca tak jakbym chciał. A stare tematy mają jednak swoje atrakcyjniejsze odpowiedniki w scorach z gier, więc nie wiem, czy będę wracał do tego score zbyt często, może dla tych pojedynczych utworów, które wymieniłem powyżej.